Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de febrer de 2009
0 comentaris

“Slumdog Millionaire” escombra “…Benjamin Button” als BAFTA 2008

De les 11 nominacions als premis de l’acadèmia britànica de cinema (BAFTA) que tenien, tant Slumdog Millionaire com El cas curiós de Benjamin Button, la pel·lícula de Danny Boyle ha recollit finalment 7 guardons -arrasant, en els considerats principals i en els més aviat tècnics-, mentre que la de David Fincher s’ha hagut de conformar amb 3 -i tan sols dels “tècnics”- .

Absoluta triomfadora de la nit del 8 de febrer, a Londres, jugant doncs en camp propi -i potser preparant-se per si a la gala dels Oscar, a “camp contrari”, la truita es gira a favor del film de Fincher-, Slumdog Millionaire s’ha endut els BAFTA a Millor Pel·lícula, Director, Guió Adaptat, Música, Muntatge, Fotografia i So. I, en canvi, El cas curiós de Benjamin Button, tot i ser el segon títol en nombre de premis, ha arreplegat tan sols: Millor Direcció de Producció, Efectes Visuals i Maquillatge i perruqueria.

La resta de films, com a màxim, han aconseguit 1 premi cadascun. Novament la bèstia negra dels actors amb aspiracions enguany, Mickey Rourke, per The Wrestler, una desferra, masegat tot ell, ha passat al davant del sexy Brad Pitt (per … B.Button), de la força clàssica de Frank Langella (per Frost/Nixon), de l’energia militant de Sean Penn (per Milk) i fins de Dev Patel, el protagonista de la triomfadora de la nit (Slumdog). En el capítol dels actors secundaris, també s0hi ha imposat l’homenatge pòstum a Heath Ledger, per El cavaller obscur, de Christopher Nolan. En l’apartat de les actrius, com era de preveure, la doblement nominada Kate Winslet ha guanyat el BAFTA per El lector. Penélope Cruz ha afegit un altre trofeu al reguitzell que ja en porta, com a secundària de Vicky Cristina Barcelona.

Els BAFTA no han deixat passar de llarg l’oportunitat de reconèixer l’estimulant debut de Steven McQueen amb The Hunger, atorgant-li el Carl Foreman Award. Han reivindicat el primer llargmetratge del dramaturg Martin McDonagh, A Bruges, guardonant-ne el guió.  I, per descomptat, no s’han estat de premiar els dos títols que es pot dir que tot ho guanyen, en les respectives categories: Man on Wire, de James Marsh, com que no hi ha apartat de Millor Documental, ha estat considerat el Millor Film Britànic, i Wall·E, d’Andrew Stanton, com a Millor Film d’Animació -de manera que se n’han anat de buit les dues cintes d’animació amb més contingut polític, que també hi aspiraven: Persèpolis, de M. Satrapi, i Vals amb Bashir, d’A. Folman-. Finalment, cal remarcar que cap d’aquests darrers dos títols esmentats, així com tampoc Gomorra, de Matteo Garrone, ni La banda Baader-Meinhoff, d’ Uli Edel, no han estat considerats com els millors films de parla no anglesa; sinó que aquest honor ha estat per Fa molt temps que t’estimo, de P. Claudel.

Clicant aquí [La llista completa de les nominacions, amb la indicació dels guanyadors en cada categoria (ang)]

FOTO Slumdog Millionaire, de Danny Boyle

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!