Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 d'agost de 2012
0 comentaris

Setmana de la Crítica – Venècia 2012: la programació

FOTO © SNCCI Logotip oficial de la 27a Setmana de la Crítica de Venècia

Fidel al seu esperit de descoberta, la Setmana de la Crítica de Venècia presenta set primers llargmetratges, en competició dins d’aquesta secció, embolcallats per la projecció en sessions especials de dos altres films. Significativament, la Setmana s’inaugurarà amb una pel·lícula col·lectiva israeliano-palestina que, a partir d’una idea de Yael Perlov, posa sobre la taula diverses visions sobre el conflicte d’aquelles terres, agafant l’aigua com a element per a parlar de la possibilitat i impossibilitat d’entesa entre les parts. I s’acabarà la Setmana amb un film de gènere, signat per Xan Cassavetes. Entremig, els set nous cineastes, donant-se a conèixer al món.

Setmana de la Crítica – Venècia 2012: la programació.

Motlle (Küf | Mold | Muffa). Direcció: Ali AYDIN. Producció turco-alemanya. Amb Ercan Kesal, Muhammet Uzuner, Tansu Biçer. Un home de cinquanta-cinc anys, bregat treballador del ferrocarril, pensa tothora a retrobar el fill, desaparegut misteriosament fa divuit anys, quan estudiava a la universitat d’Istanbul i la policia el detingué per activitats antigovernamentals. Més informació: My Movies (it). Durada: 1h34. Estrena mundial. Sobre el director: primer llargmetratge de l’ajudant de direcció en films i sèries televisivies Ali Ayd?n (Istanbul, Turquia, 1981) # Projecció, dg 2.

No vull dormir sola (No Quiero Dormir Sola | She Doesn’t Want to Sleep Alone | Non voglio dormir sola). Direcció: Natalia BERISTAIN. Producció mexicana. Amb Mariana Gajá, Adriana Roel. Viu amb son pare, sense que tinguin una realació gens bona, no té una feina fixa i al damunt té el problema que no pot dormir sola. Surt de nit a buscar algun noi, que l’endemà esdevé una presència engabanyosa. Les coses canvien però quan s’ha de fer càrrec d’una àvia, exactriu, alcohòlica i amb Alzheimer: entre ambdúes neixarà una relació impensable que durà a la descoberta dels respectius mons humans i afectius. Vídeo: Reportatge IMCINE (esp). Més informació: My Movies (it) | Imdb (ang). Durada: 1h23. Estrena mundial.  Sobre la directora: primer llargmetratge de la curtmetratgista, directora de càsting i polifacètica Natalia Beristain # Projecció, dc 5.

Kiss of the Damned. Direcció: Xan CASSAVETES. Producció nord-americana. Amb Josephine de la Baume, Milo Ventimiglia, Roxane Mesquida, Mike Rapaport, Ana Mouglalis, Jonathan Caouette. És una vampir atractiva que es retira a un gran casalici de Connecticut; un guionista se n’enamora i ella, tot i que no voldria embolicar-lo en el seu inevitable destí, cedeix a la passió. L’arribada d0una seva germana malèfica els posarà en perill la relació, i la vida de tota la comunitat. Més informació: My Movies (it) | Imdb (ang). Durada: 1h37. Estrena mundial. Film de Cloenda de la 27a Setmana de la Crítica. Fora de Competició. Sobre la directora: actriu que realitzà el curtmetratge Dust (2000) i posteriorment el documental Z Channel: A Magnificient Obsession, i ara debuta en el camp dels llargmetratges de ficció, Xan Cassavetes (Los Angeles, califòrnia, EUA, 21.09.1965) # Projecció, dv 7.

Benvinguda a casa (Welcome Home | Bentornata a casa). Direcció: Tom HEENE. Producció belga. Amb Manah Depaw, Kurt Vendendriessche, Nader Farman. La protagonista, una dona en recerca de la pròpia identitat, que torna a la seva ciutat, Brussel·les, després d’haver-ne estat fora tres mesos, i troba tres homes: un iranià, en el trajecte en bus des de l’aeroport; a casa, l’home de qui s’havia separat una temporada; pel carrer, en bici, un jove funcionari de les institucions europees… Una carta d’amor a Brussel·les, autèntica babilònia europea, amb ciutadans que van i vénen, en constant transformació urbanística. Vídeo: Tràiler. Més informació: Facebook OficialMy Movies (it) | Minds Meet (ang). Durada: 1h10. Estrena mundial.  Sobre el director: debut com  acineasta de l’artista audiovisual belga Tom Heene, l’obra del qual explora les possibilitats d’experiències cinematogràfiques alternatives i les relacions entre l’home i el nous mitjans, i que ha treballat amb Lars von Trier, Alain Berliner, Olivier Smolders, entre d’altres # Projecció, ds 1.

Lotus (Xiao He). Direcció:  LIU Shu. Producció xinesa. Amb Tan Zhuo, Luo Kang, Guo Zhongyu. Xiao He és Lotus, un noia d’esperit lliure, que ensenya xinès en una ciutat del nord de la Xina, amb gran plaer dels estudiants i poca simpatia dels professors col·legues, que la prenen per una rebel. Embolicada amb un home casat, ha d’acabar anant-se’n a Pequín, on dóna via lliure a la creativitat en una redacció. Però aviat acaba al carrer i havent de treballar de cambrera en un bar. Un home ric la cobeja i un policia li va al darrere no sense violència: ha de seguir patint o trair els ideals? Més informació: My Movies (it). Durada: 1h30. Estrena mundial. Sobre la directora: primer llargmetratge Liu Shu (Jining, Xandong, la Xina, 1976) # Projecció, dj 6.

La ciutat ideal (La città ideale | The Ideal City). Direcció: Luigi LO CASCIO. Producció italiana. Amb Luigi Lo Cascio, Catrinel Marlon, Luigi Maria Burruano. Un home du al límit el seu estil de vida ecològic, a Siena, la ciutat que considera com a ideal, on malda per viure de manera autosuficient, sense haver de recórrer a la llum ni a l’aigua corrent; però una nit de pluja tot li comença a trontollar. Més informació: My Movies (it) | Imdb (ang). Durada: 1h45. Estrena mundial.  Sobre el director: primer llargmetratge de l’actor de cinema i teatre, també dramaturg, Luigi Lo Cascio(Palerm, Sicília, Itàlia, 20.10.1967) # Projecció, dv 31.

Un mes a Tailàndia (O luna in Thailandia | A Month in Thailand  | Un mese in Thailandia). Direcció: Paul NEGOESCU. Producció romanesa. Amb Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sinziana Nicola. Una parella de joves llicenciats es disposen a celebrar l’últim dia de l’any després d’haver fet l’amor. Ella, molt enamorada, es deleix per a anar-se’n a viure amb ell; però el noi no ho té pas tan clar, oimés des que topa amb una seva “ex”, tot comprant al supermercat. Vídeo: Tràiler VOSA. Més informació: My Movies (it) | Imdb (ang). Durada: 1h30. Estrena mundial. Sobre el director: primer llargmetratge del curtmetratgista, productor i director artístic del Timishort Film Festival,  Paul Negoescu (Bucarest, Romania, 1984), que ha participat aquest mateix any a la Setmana de la Crítica de Canes, amb Horitzó # Projecció, dt 4.

Menja Dorm Mor (Äta sova dö | Eat Sleep Die | Mangia dormi muori). Direcció: Gabriela PICHLER. Producció Sueca. Amb Nermina Lukac, Milan Dragisic, Jonathan Lampinen. A Suècia, una jove immigrant de l’Europa de l’Est, musulmana i que ha de fer-se càrrec de son pare, es troba que l’acomiaden de la fàbrica on treballa, en nom de l’ “eficiència”; no ho té fàcil, no compta amb una autèntica igualtat d’oportunitats… Vídeo: Tràiler VOSA. Vendes internacionals: The Yellow Affair. Altres festivals: Toronto 2012 · Discovery (ang) -enllaç no permanent-. Més informació: My Movies (it) | Imdb (ang). Durada: 1h43. Estrena mundial Sobre la directora: primer llargmetratge de la curtmetratgista Gabriela Pichler (Suècia), filla de pare bosnià i mare austríaca # Projecció, dl 3.

Aigua (Water | Acqua). Direcció: Nir SA’AR, Maya SARFATY, Mohammad FUAD, Yona ROZENKIER, Mohammad BAKRI, Ahmad BARGOUTHI, Pini TAVGER, Tal HARIN. Producció franco-israeliana-palestina. Documentals i ficcions, drames i comèdies, autoironies i denúncies, en aquest conjunt de 7 curtmetratges (realitzats per 8 cineastes israelians, uns, i palestins, els altres), que conformen el projecte, basat en una idea de Yael Perlov, que pretén documentar a través d’un tema universal com el de l’aigua, els diferents punts de vista i els elements de conflicte i alhora de possible (i impossible) comunicació entre israelians i palestins. Més informació: My Movies (it). Durada: 1h50. Estrena internacional. Film d’inauguració de la 27a Setmana de la Crítica. Fora de Competició. Sobre els directors: Nir Sa’ar (Israel), Maya Sarfaty (Israel), Mohammad Fuad (Palestina), Yona Rozenkier (Israel),  Mohammad Bakri (Palestina),  Ahmad Bargouthi (Palestina), Pini Tavger (Israel), Tal Harin (Israel) # Projecció, dj 30.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!