Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 d'abril de 2009
0 comentaris

Seminari ‘A herdanza de Shoah. A propósito de La cuestión humana’

El seminari “A herdanza da Shoah. A propósito de “La cuestión humana”” proposa examinar de quina maneira la mecànica establerta per l’ Alemanya nazi en els camps d’extermini afectà la relació del món contemporani a partir de tres vectors claus como són la industria, el llenguatge i les imatges.

Dirigit pel professor de la Universitat de Girona, Àngel Quintana, aquest seminari del Centro Galego de Artes da Imaxe, que tindrà lloc a Galícia el dia 24 d’abril de 2009 comptarà amb les intervencions de Miguel Morey, catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona; Adán Kovacsis, assagista i traductor; Santos Zunzunegui, catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universitat del País Basc; Santiago Filloll, de la Universitat Pompeu Fabra, i, per descomptat, la del mateix Àngel Quintana. S’hi tractaran qüestions com ‘Les paraules i els fets -la indústria capitalista i la Shoah-‘; ‘Reflexions sobre l’elaboració literària de la Shoah’; ‘Formes d’abjecció que prenen la Shoah com a motiu: de “La vida és bella” a “El nen amb el pijama de ratlles”‘; ‘L’atac del present sobre la resta dels temps. Com presentar l’horror sense representar l’horror’.

Igualment, Nicolas Klotz i Elisabeth Perceval, director i guionista de La question humaine, mantindran un col·loqui amb els assistents.

El seminari el completa la projecció -entre el 20 i el 24 d’abril- d’una sèrie de films de Nicolas Klotz, de Paria (2000) a La question humaine (2007).

Més informació [Seminari A herdanza de Shoah. A propósito de La cuestión humana (gal)]

FOTO La question humaine, de Nicolas Klotz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!