Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 de maig de 2015
0 comentaris

Revista de premsa: “The Lobster”, de Yorgos Lanthimos

Parlat en anglès, The Lobster, el nou film del grec Yorgos Lanthimos entrà ahir en competició. Recordem-ho: arresten els solters, d’acord amb les lleis de la ciutat, i els duen a l’Hotel, on els obliguen a trobar parella en 45 dies. Si no se’n surten, els transformen en animals i els abandonen a bosc. Un home desesperat fuig de l’Hotel, s’amaga al bosc, on viu un grup de resistents, Els Solitaris, i s’enamora, mal vagi en contra de les seves normes.

Imma Merino, diari El Punt Avui, Crònica del 16 de maig: (..) Hi ha un humor desconcertant, a vegades extraordinari, i Lanthimos no fa concessions però, sorprenentment, sembla faltar-li una mica d’atreviment.

TheLobster_C15 (2)Xavi Serra, diari Ara, Crònica del 16 de maig: (..) el fet de tenir un repartiment internacional no ha diluït la causticitat del seu discurs sobre les convencions socials (..) L’humor negríssim funciona a la primera part del film, però quan Lanthimos gira la truita i converteix la pel·lícula en una història d’amor l’interès s’esvaeix a poc a poc.

TheLobster_C15 (3)Nando Salvà, diari El Periódico, La fòrmula esgotada de Lanthimos: (..) Torna a retratar un món ple de regles tan estrictes i radicals com arbitràries i absurdes, precisament amb l’objectiu de criticar fins a quin punt el funcionament de l’engranatge social s’assenta sobre convencions i normes que exerceixen una pressió asfixiant sobre l’individu (..) Una mera repetició menys inspirada d’una estratègia a la qual se li comencen a veure les mancances.

TheLobster_C15 (1)Salvador Llopart, diari La Vanguardia, Crònica del 16 de maig: (..) “The Lobster”, la llagosta, una estranya pel·lícula del sempre estrany Yorgos Lanthimos (..) El melodrama el posa la música. Però els actors (..) actuen de manera freda, desposseïts d’emoció, fins i tot en els moments més atroços (..)

Fotos: gentilesa del Festival de Canes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!