Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

20 de maig de 2014
0 comentaris

Revista de premsa: “Maps to the Stars”, de David Cronenberg

En aquest apunt recullo fragments de les cròniques publicades a diferents mitjans, ran de la projecció de Maps to the Stars, de David Cronenberg, al Festival de Canes. La tria d’aquests fragments no pressuposa ni un resum del que ha escrit el cronista, ni la conclusió de la seva opinió. La meva intenció és recollir-ne algunes aportacions per anar fer-nos cabal del desenvolupament del Festival. Per descomptat que les cròniques cal llegir-les completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

FOTO © Daniel McFadden Julianne Moore, a Maps to the Stars, de David Cronenberg


Julianne Moore podria guanyar el premi a la millor actriu amb un personatge tremend.

(..) La mirada del director és àcida i fins i tot sarcàstica, amb detalls molt punyents, però aquesta seva nova pel·lícula (..) és desigual i cau en una certa truculència amb una història sobre dos germans addictius amb pulsions violentes i visions de “fantasmes” (..) Fent visibles els fantasmes dels personatges sembla fer una parodia matussera dels films amb visions (Imma Merino, Malsons americans al Festival de Canes, El Punt Avui, 20.05.2014)

Funciona com a sàtira de la cultura de la fama, tot i que no especialment brillant.

(..) el director canadenc segueix en la línia del seu film anterior: capturar la psique d’un univers deshumanitzat poblat per éssers buits aïllats de la realitat (..) “Estan petrificats per la possibilitat de deixar de ser el que són perquè creuen que aleshores no existirien. D’aquí ve la seva crueltat”, va dir Cronenberg sobre els personatges (Xavi Serra, Hollywood segons Cronenberg, diari Ara, 20.05.2014)

Una mirada massa cínica.

(..) porta aquesta galeria de monstres de passeig per una successió de gèneres que es combinen de forma un pèl sincopada, de la sàtira al cine de fantasmes al drama familiar (..) El problema és que (..) ofereix una mirada massa cínica a les repulsives criatures que l’habiten perquè les seves vides ens importin el més mínim (Nando Salvà, El Hollywood de Cronenberg, El Periódico, 20.05.2014)

Un film cruel però amb humor.

(..) una astracanada cínica de David Cronenberg. Una paròdia enrabiada sobre Hollywood, amb un costat fosc inevitable (..) Paròdica i verinosa alhora, imprevisible i rara (Salvador Llopart, David Cronenberg parodia Hollywood amb ‘Map to the Stars’, La Vanguardia, 20.05.2014)


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!