Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 de maig de 2016
0 comentaris

Revista de premsa (Canes 2016): “Loving”, de Jeff Nichols

Revista de premsa en català sobre Loving, de Jeff Nichols, projectada en Competició al Festival de Canes:

Imma Merino (Crònica de Canes del 17.05.2016, El Punt Avui): (..) Amb honestedat i una sobrietat que evita carregar les tintes dramàtiques, el director nord-americà Jeff Nichols narra el cas dels Loving (..) El film és capaç d’emocionar sense sentimentalismes que, en tot cas, només s’insinuen amb un enganxós tema musical que contradiu l’esperit de la pel·lícula. Potser presenta un cert convencionalisme narratiu, però no ho fa tot evident i es beneficia de dos intèrprets molt convincents: Joël Edgerton (Richard) i Ruth Negga (Mildred) (..)

Xavi Serra (Crònica de Canes del 17.05.2016, Ara): (..) cinema de temes importants i interpretacions rodones (Edgerton i Negga estan superbs) que només vol explicar una història de la manera més diàfana (..) Opta per la contenció expressiva i fuig dels cops d’efecte dramàtics. El resultat és un drama consistent que segurament revifarà el debat sobre el racisme de la societat nord-americana però que no aporta gran cosa al cinema.

Nando Salvà (Crònica de Canes del 17.05.2016, Jeff Nichols va sobre segur amb ‘Loving’, El Periódico): (..) Nichols evita expertament els clixés propis d’aquest tipus d’històries (..) Més que l’èmfasi dramàtic, busca l’observació pacient i modesta de la intimitat familiar. ‘Loving’ és una obra feta amb una cura i un control immensos i, tot i així, fins a cert punt frustrant (..) Impecable, però convencional.

Salvador Llopart (Crònica de Canes del 17.05.2016, La Vanguardia): (..) està envoltada des d’ahir de la paraula Oscar. L’Oscar anava en boca de tothom, i alhora una llarga ovació reconeixia el film de Jeff Nichols com un dels més importants del certamen (..) Una cosa pura i sincera, una cosa nova 8..) Nichols es concentra en la intimitat dels personatges. El resultat és un drama tranquil, de pura observació (..) Com a candidata a l’Oscar, i també al premi aquí, evidentment, es presenta l’actriu Ruth Negga (..) Loving és honrada, i els seus protagonistes no volen ser més del que són: dues persones enamorades enmig d’una batalla que no han buscat (..)

Vicenç Batalla (Crònica de Canes del 16.05.2016, Jarmush i Nichols entreguen dues pel·lícules de gran sensibilitat i allunyades del soroll d’Hollywood, El Món): (..) Nichols tampoc es mou a ‘Loving’ del seu aprofundiment en les bases del classicisme per fer-ne un producte contemporani alhora comercial i sòlid (..) Té l’encert de llegir-se des de l’interior dels personatges i amb una evolució dels esdeveniments de gran naturalitat (..) Pot ser una obra menor de Nichols (..)

FOTO: Loving, de J. Nichols. Gentilesa del Festival de Canes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!