Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 de maig de 2016
0 comentaris

Revista de premsa (Canes 2016): “American Honey”, d’Andrea Arnold

Revista de premsa en català sobre American Honey, d’Andrea Arnold, projectada en Competició al Festival de Canes:

Imma Merino (Crònica de Canes del 16.05.2016), Una certa devallada, El Punt Avui): (..) El film dura dues hores i quaranta-cinc minuts, però tant podria durar una hora com cinc hores. Allò que passa a la primera hora també passa a la segona i a la tercera sense acabar-la. Una road movie cap enlloc.

Xavi Serra (Crònica de Canes del 16.05.2016, Ara): (..) un retrat de la joventut de classe baixa americana a través d’una road movie esgotadora que segueix un grup d’adolescents nòmades que viuen de vendre subscripcions a revistes de porta en porta, un simulacre precari de llibertat subratllat per una música eixordadora que no para d’enviar consignes hedonistes (..) Incapaç de sostenir l’interès al llarg de les prop de tres hores del film. Uns personatges mal dibuixats (..)

Nando Salvà (Crònica de Canes del 16.05.2016, El Periódico): (..) resulta verdaderament execrable (..) Mentra avança -és un dir- a través d’una narrativa morosa i repetitiva, no mostra cap mena d’interès autèntic d’explorar els seus personatges (..) A més Arnold sembla intentar convèncer-nos que la sordidesa de l’Amèrica profunda és immensament poètica (..)

Salvador Llopart (Crònica de Canes del 16.05.2016, La Vanguardia): (..) decepció (..) Una “road movie” que avança sense arribar enlloc, un descobriment, una experiència, una cosa significativa. Fa servir gairebé tres hores per donar-hi voltes, sense arribar enlloc.

Vicenç Batalla (Crònica de Canes del 15.05.2016, La ‘road movie’ d’Arnold per a conèixer l’Amèrica de Trump i el mel·lodrama de post-guerra amb Cotillard i Brendemühl, El Món): (..) una ‘road movie’ de producció independent, que uneix els millors moments de realisme social de l’autora britànica amb tot el que els Estats Units poden oferir d’aventura cinematogràfica. I, en aquest cas, es tracta d’un rabiós quadre de la joventut actual contraposat amb una Amèrica que està disposada a votar, de moment a les primàries, al populista republicà Donald Trump (..) El resultat és altament addictiu i pertorbador (..)

FOTO: American Honey, d’A. Arnold. Gentilesa del Festival de Canes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!