Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

1 de maig de 2014
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2014: “National Gallery”, de Frederick Wiseman

Llargmetratge de la Quinzena dels Realitzadors.

Documental del nord-americà Frederick Wiseman, centrat en la National Gallery de Londres, la seva gent, l’obra que contè i la relació entre els seus quadres i la narració fílmica.

National Gallery (National Gallery)

Direcció: Frederick Wiseman. Producció: Idéale Audience (França), Gallery Film LLC (EUA). Durada: 3h.

Documental.

Sinopsi: La National Gallery de Londres, amb els seus 2.400 quadres que abasten del segle XIII a la fi del XIX, és un dels grans museus del món. En les obres que exposa hi podem trobar es pot dir totes les experiències humanes. Al decurs de la pel·lícula anem veient visitants, guies, conservadors, investigadors i comissaris d’exposicions en plena feina. S’hi explora la relació entre la pintura dels segles passats i la narració fílmica d’avui en dia, tot evocant la bellesa, la sublimitat i la conservació.

Tràiler VO

Vídeos: Altres tràilers | Q&A film | Entrevista (Quinzena) a l’autor.

Vendes internacionals: Doc & Film International* | Zipporah Films. Distribuïdores: Surtsey | Sophie Dulac Distribution. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


QUINZENA DELS REALITZADORS – Canes 2014

National Gallery


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Canes 2014: programa ds 17 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Quinzena | La selecció.

Reconeixements a Canes 2014: No.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: al mercat francès, 15.10.2014; al mercat espanyol, 20.03.2015.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director: Frederick Wiseman (Boston, Massachusetts, EUA, 01.01.1930). Estudià Dret a Yale. Professor i investigador a Boston University, Brandeis University i Harvard. El 1967 fa el pas cap a la realització cinematogràfica, centrant-se en la realització de documentals. El 1970 creà Zipporah Films, Inc., per a distribuir els seus propis documentals, que també produeix. A un ritme gairebé de documental per any, hi dedica especial atenció a les “institucions” occidentals, en sentit ampli (la universitat, l’hospital, el monestir, el club de boxa… la Comédie, el Crazy Horse…).

Extracte de la seva filmografia: La Comédie-Française ou L’amour joué (1996), L’última carta (2002), La dansa (2009), Boxing Gym (2010), Crazy Horse (2011), At Berkeley (2013).

FOTO National Gallery, de Frederick Wiseman


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!