Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 de març de 2013
0 comentaris

Quin és el personatge clau per a la pel·lícula “50 ombres d’en Grey”?

FOTO © Plaza Janes Portada de Cinquanta ombres d’en Grey, d’E.L.James

L’estiu passat, en saber que s’havien comprat els drets per dur a la pantalla un best-seller anomenat 50 ombres d’en Grey, vaig anar a comprar-lo. Com ja he comentat en alguna ocasió, m’agrada llegir novel·les tot pensant en com es poden adaptar a la gran pantalla.

Tot llegint aquest primer volum de la famosa trilogia eròtica d’E.L.James, primer em va semblar que era clau l’actor que es triés per fer de Christian Grey, per la combinació de sofisticació, atractiu físic, costat fosc i pervers i altres característiques que requereix el personatge. Tanmateix, a mesura que anava avançant vaig canviar de parer. Diria que el repte de debò en la tria dels protagonistes rau en l’elecció de l’actriu que ha d’encarnar Anastasia Steele, la noia de bon veure però ni ufanosa ni especialment bella, la xicota intel·ligent però que no és una crack, la dona verge però no gens melindrosa que cedeix als encants físics d’aquell mascle i brega de valent per a trobar-li el cor i obrir-l’hi.

Com que la novel·la és un relat eròtic des del punt de vista femení i sembla que realment ha engrescat íntimament moltes dones arreu del món, hi ha un cert rebombori al voltant de l’actor que interpretarà Christian Grey. A la productora, això li va molt i molt bé, per mantenir viu publicitàriament el projecte. I no hi ha cap mena de dubte que mediàticament estan funcionant les notícies que genera aquest càsting. Després que s’haguessin fet córrer alguns noms força coneguts, ara s’ha posat sobre la taula el nom de Stephen Amell, un canadenc que farà 32 anys i que, després d’una dècada aportant el seu físic a diverses sèries televisives (de tots colors), ara resulta especialment conegut per la sèrie Arrow. Té planta, reflecteix una certa timidesa… potser els anirà bé.

Però, i la noia? S’ha parlat d’Emma Watson (ella ho ha negat),  Ellen Page, (potser massa “ingènua”?), Anna Kendrick (potser massa granadeta?), Ashley Greene (Una Anastasia més llançada?), Ashley Benson (De Spring Breakers  a les 50 ombres d’en Grey?), i fins i tot d’ Amanda Seyfried (espero que no, que és tova com la nata!). Penso que la decisió que prenguin en el càsting d’aquest paper certificarà en gran mesura les intencions reals de la productora en l’adaptació del llibre.

Òbviament, la cosa és complicada. D’una banda, les vendes multimilionàries del producte editorial es pot dir que garanteix l’èxit de taquilla. Però les fantasies de les lectores i els lectors poden quedar molt lluny del que després es trobin a la pantalla. I la publicitat i el reclam dels protagonistes hi tindran molt a veure. Si es decanten per a intèrprets “sexys” que anuncien aventures sexuals és diferent de si es juga amb un perfil més psicològic (sense descurar-ne la imatge o atractiu físic). Per altre cantó, el rebombori mundial que es preveu al voltant d’aquest film és molt llaminer per als agents d’actors i actrius que busquen el salt a la fama dels seus clients, però alhora el grau d’erotisme que tingui el film saben que els pot deixar marcats per la resta de la seva vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!