Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 de setembre de 2006
2 comentaris

PUIG ANTICH, l’ABC i El Mundo

Primer: dues constatacions absolutament objectives.

Avui, mentre esmorzava al bar, he fullejat La Vanguardia i hi he vist l’anunci a tota pàgina de la pel·lícula SALVADOR, en el qual es destaca publicitàriament dos fragments de sengles crítiques publicades (atenció) a l’ABC i a EL MUNDO. Cap altra fragment publicat en cap altra mitjà.

Si aneu a http://www.salvadorfilm.com/catala/critiques.html veureu que, tot i que sereu a l’opció "catalana" del web del film, s’hi reprodueix, efectivament, els escrits de Rodríguez Marchante a l’ABC i de Carlos Boyero, a El Mundo. Al costat, hi ha enllaços amb retalls escanejats d’articles publicats a La Vanguardia, El País, El Punt, ADN, Agencia EFE, Avui, ABC, El Periódico, La Razón i Agencia EFE; però, destacats i directament llegibles, NOMÉS els textos  de Rodríguez Marchante a l’ABC i de Carlos Boyero, a El Mundo.

I ara unes reflexions. Li faria gràcia, a Puig Antich, veure que es publicita el cas que li costà la pell amb l’esment destacat de mitjans com l’ABC i EL MUNDO, d’ideologia ABSOLUTAMENT CONTRÀRIA a la seva? Potser algú trobarà que això és un irònic  "gol democràtic" a uns mitjans com aquests: pocavergonya de politiqueria de saló (els morts es mereixen tot el respecte del món!). Segurament l’explicació del nyap ragui en la distribuïdora Warner Bross i el vincle dels seus responsables a Espanya amb el feixistam i la dreta cavernícola espanyols; però, si aquest fos el cas, em sembla que algú hauria d’haver vetllat per la imatge.

I una darrera reflexió, per ara, sobre el tema de la versió lingüística. Si veus l’anunci de  La Vanguardia (en castellà) queda ben clar que anuncien una pel·lícula en espanyol i que, si a l’hora de la veritat hi ha diàlegs en català, doncs… Dit d’una altra manera: si l’anunci fos en català, podries pensar que és un film en la nostra llengua i trobar-te que hi ha diàlegs que són en castellà. Fent-ho com ho estan fent, queda clar que SALVADOR és una pel·lícula presentada com "en castellà", en la qual la presència del català té el mateix valor que l’àrab a la versió doblada d’ UNITED 93. Que les coses quedin clares, que clares van quedant.

  1. Després de llegir que la pel·lícula es promociona amb frases extretes de l’ABC i El Mundo, ja no sé què més esperar-ne, de MEDIAPRO. I m’espanta pensar que n’he d’esperar res més. Siusplau, senyor Roures, deixi de sorprendre’ns!

  2. L’Espanya profunda a la Catalunya ocupada recolça i defensa la continuitat de la fiesta nazional. PP, PSC, Ciudadanos de Cataluña entre altres. DIUMENGE 24 SETEMBRE A LES 16.00 H, plaça La Monumental Barcelona, MANI ANTITAURINA, mani contra la tortura animal i la parafernàlia feixista de señoritos andalussos i folclòriques franquistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!