Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 de maig de 2014
0 comentaris

Premis del Jurat Ecumènic a Canes 2014

El Jurat Ecumènic del Festival de Canes 2014, format pel belga Guido Convents (president), l’alemanya  Julia Helmke, el francès Hervé Giraud, la canadenca Kristine Greenaway, l’equatoriana Maria José Martinez Ordóñez i el francès Jacques Champeaux, ha fet públic el veredicte següent:

Premi del Jurat Ecumènic a un film de la Competició.

Timbuctu (Timbuktú). Direcció: Abderrahmane SISSAKO. Sinopsi: 22 de juliol de 2012, Aguelhok, al nord de Mali: Una parella viu feliç amb les seves dues criatures i els maten. El crim que havien comès: no estar casats. Intèrprets: Ahmed Ibrahim “Pino Desperado”, Toulou Kiki, Abel Jafri.

Motivació del jurat: Aquesta pel·lícula explica la vida i la resistència digne d’homes i dones a Timbuctu que volen viure d’acord amb la seva cultura i les seves tradicions, tot integrant els moderns mitjans de comunicació. Denuncia de manera forta i alhora subtil els horrors fruit d’una visió extremista de la religió.

El Jurat Ecumènic ha volgut recompensar aquest film, de gran bellesa formal, pel seu humor i la seva discreció. Aquesta pel·lícula, tot criticant la intol·lerància il·lumina la humanitat que hi ha en cada ésser humà.

Mencions especials del Jurat Ecumènic.

Hermosa juventud (Hermosa juventud | La belle jeunesse). Direcció: Jaime ROSALES. Amb Ingrid García Jonsson, Carlos Rodríguez, Inma Nieto. Sinopsi: Davant la crisi econòmica, la Natalia i en Carlos, una jove parella espanyola, decideixen fer un film pornogràfic per fer calés.

Motivació del jurat: Davant la crisi, una jove parella espanyola amb una criatura malda per sobreviure. Aquesta pel·lícula ens mostra, en un estil gairebé documental, homes i dones que passen per situacions i decisions difícils que els posen en qüestió la dignitat.

La sal de la terra (The Salt of the Earth | Le sel de la terre). Direcció: Wim WENDERS, Juliano RIBEIRO SALGADO. Sinopsi: Retrat del fotoperiodista Sebastião Salgado i document sobre el seu darrer treball, el projecte Gènesi, que pretenia descobrir part de les civilitzacions desconegudes de la societat moderna, en l’aventura del qual l’ha acompanyat el seu fill, Juliano Ribeiro Salgado.

Motivació del jurat: Aquest documental basat en l’obra fotogràfica de Sebastião Salgado dóna magistralment testimoni de la història contemporània, de la condició humana arreu del món i plantejant-se la possibilitat de crear una vida millor.

FOTO © Les Films du Worso – Dune Vision Timbuctu, d’A. Sissako


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!