Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 d'octubre de 2010
2 comentaris

Pack DVD “Agustí Villaronga”

Ha sortir a part del nostre mercat videogràfic el pack Agustí Villaronga. Editat per Cameo de manera limitada, conté 5 DVD: Tras el cristal, El mar, El passatger clandestí, Aro Tolbukhin i tot d’extres. I la mateixa editora també ha posat les pel·lícules a la venda separadament.

Tot i els “errors” lingüístics de la propaganda de Cameo (que, en algun cas, atribueixen la VO al castellà), els DVD contenen la versió original catalana, quan és el cas.

La notícia és doblement bona. D’una banda, perquè revela que alguns sectors (davant la imminent estrena de Pa negre) tornen a valorar el talent cinematogràfic d’Agustí Villaronga, que d’altres estem reivindicant de fa anys. I per altre cantó (i sobretot) significa que, per fi, podem tenir El mar en DVD. Certament, al mercat pertanyent a l’Estat Francès, fa molts mesos que en disposen, tot i que en una edició pobríssima, al marc d’una edició enfocada a la clientela gay; però, en aquest altre cantó dels Pirineus, era paradoxalment impossible de trobar-la. Curiosament, ara, ran d’aquest llançament d’ El mar, en llegim elogis merescudíssims, però amb els quals no comptà la pel·lícula ran de la seva estrena a les sales comercials (i, a França, quan alguns crítics van descobrir-la gràcies a aquella edició d’ Outplay, n’escrigueren comentaris molt i molt elogiosos): llàstima que les coses vagin així, tot i que mai és tard, si es tracta de fer justícia.

I una nota final: com el nacionalisme espanyol s’apodera descaradament, es fa seu Villaronga (i no només Villaronga), sovint de la mà de crítics i crítiques ben catalans. D’aquest tema, però, n’estic rumiant un apunt, que no sé si acabaré publicant, perquè m’encén, tampoc vull faltar ningú (menys encara amigues i amics que aprecio molt) i m’agradaria ser prou clar.

FOTO © Cameo Caràtula del pack Agustí Villaronga

  1. Per ser un pack rodó, potser hi faltaria “El niño de la luna” i hi sobraria “El passatger clandestí” que tinc entés, que en Villaronga en renega. Tot i que com a curiositat està bé. Suposo que amb “El niño de la luna” hi deuen haver problemes ja que els drets em penso els tenia una altre casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!