Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

12 d'octubre de 2010
0 comentaris

Off-Sitges 2010: 12 d’octubre

Avui sí. Excepció que confirma la regla, la jornada d’avui al Festival de Sitges és la que em resulta més atractiva de tota aquesta 43a edició, si més no quant a noms.

Certament, el Takeshi Kitano d’ Autoreiji (Outrage) no aixeca el vol, però Kitano és qui és i veure’n els films resulta d’un indiscutible interès, si més no d’antuvi. A més, no hem de descartar que, precisament a Sitges, trobi un acolliment millor que en d’altres certamens: al capdavall, Kitano és un clàssic de Sitges.

I per clàssics de la casa, els dos Takashi. En primer lloc, Takashi Miike, que presenta en competició 13 assassins, rebuda molt bé a Venècia per part de crítica exigent, gràcies al treball de posada en escena. I en segon lloc, Takashi Shimizu, de qui es projecta The Shock Labyrinth: Extreme, dins de Focus 3D.

Per a arrodonir la cosa, Classe magistral de Joe Dante i Trobada amb Julie i Roger Corman.

A mi, Dante, Corman i Shimizu, pocs quilòmetres em farien fer; però en Kitano i aquest Miike, això és una altra cosa!

Esclar que, fora de Sitges, tenim altres propostes, tan alternatives i sucoses com les projeccions de la jornada a la Filmoteca de Catalunya (Barcelona): El mirall (Zerkalo), d’ Andrei Tarkovski; Plein soleil, de René Clément, i fins Ich bin Enric Marco, de Santiago Fillol i Lucas Bernal. O com la de la Filmoteca de la Generalitat ValencianaZazie dans le metro, de Louis Malle (València).

FOTO 13 Assassins, de Takashi Miike, avui a Sitges 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!