Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 de març de 2012
1 comentari

Nou espai català de cinema: Cinèfil.cat

Cinèfil.cat és el nou espai català de cinema, present també al Facebook i al Twitter.

Després que, durant una colla de mesos, s’ha anat posant a punt l’espai web, ara es fa un pas endavant, obrint-hi un àmbit de debat i reflexió, no només respecte al que es fa al nostre país, sinó també a tot el cinema que ens resulta més difícil de conèixer i, sovint, de descobrir per manca de distribució.

Els seus promotors fan l’humil promesa de ser fidels a ells mateixos i als lectors, i proposen l’obertura a noves comprensions del setè art i compartir un indret on puguin confluir creadors i cinèfils, observadors i transformadors, per crèixer junts formant part d’una cosa que per sort encara ens pertany a tots, un espai de reflexió pública necessari en aquests temps de plasticitats -com defineixen l’època en què estem, “aquests temps de plasticitats” (més raó que un sant, tenen)-.

Els promotors de Cinèfil.cat són: Samuel Sebastian, director, productor i home polifacètic com n’hi hagi, que cada setmana aporta crítiques i articles sobre retrospectives i formats nous; Isaac Bueso, Nil Via i Robert Sendra.

Ens convé molt disposar d’un mitjà que reflecteixi l’existència d’un cinema de qualitat, de creació i reflexió, d’autor, de neguit i gaudi i obert a pensar-hi i a dialogar-ne. Cinèfil.cat és doncs una aposta que cal muscular, enfortir, seguir; esperant que la tenacitat, constància, coherència, rigor, obertura… permetin els promotors menar la nau enmig de tempestes i manques de vent, en uns països com els nostres, encara no prou interessats en el cinema com a cultura o avesats a nodrir-se’n en altres llengües, per defecte de la pròpia (defecte agreujat sovint per la diàspora de bona part dels nostres crítics i el baix nivell que demostren la majoria dels mitjans de comunicació nostrats).

  1. L’he mirada ara, i sembla ben interessant, rigurosa, seriosa. Amb tota humilitat i sempre saben d’allò que vol explicar. Potser un Cahiers du Cinéma, més modest, però que ens aporta de coses per entendre el món cinèfil.
    He desat l’enllaç d’aquesta pàgina web al meu directori.
    Saluts (cinèfils, és clar),

    JULIÁN.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!