Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 de maig de 2014
0 comentaris

Mike Leigh: ?”Mr Turner” va de les tensions i contrastos entre aquest home tan mortal i la seva obra eterna?

Mike Leigh, autor de Mr Turner, en competició al Festival de Canes, ha manifestat, sobre J.M.W. Turner: Es tracta d’un gran, sublim, pintor radical. Podia fer una pel·lícula amb contingut interessant, gràcies a la vida d’un home tan fascinant. Un cineasta ha de tenir empatia respecte al tema que toca. La vida d’en Turner va ser dura, jo he tingut aquesta empatia.

Són declaracions fetes a la roda de premsa d’aquest matí, a què ha comparegut acompanyat del protagonista principal, Timothy Spall; les actrius Dorothy Atkinson i Marion Bailey; el director de fotografia Dick Pope, i la productora de la pel·lícula. I les ha recollides Hannah Benayoun al web del Festival de Canes.

Vídeo: Roda de premsa de Mr Turner | Entrevista a l’equip del film.

FOTO (Facebook oficial FdC) Entrada de l’equip de Mr. Turner a la sessió oficial


Molt interessants són les paraules que el propi Mike Leigh ha escrit al material de difusió del film i que reprodueixo tot seguit:

A final del segle passat, ran de l’estrena de Topsy Turvy, vaig escriure que es tractava d’una pel·lícula “sobre tots aquells d’entre nosaltres que pateixen i s’esforcen per fer riure la gent”.

Avui he volgut novament filmar-nos a nosaltres mateixos, a nosaltres que volem ser artistes, amb totes les dificultats que comporta la nostra vocació. Però fer riure la gent, per difícil que sigui, és una cosa; emocionar-los fins al punt de fer-los arribar al més profund, al sublim, a l’espiritual, a la bellesa èpica i al drama terrorífic que representa viure a la nostra terra, n’és una altra! Ben pocs ho aconsegueixen, malgrat tots els nostres intents!

En Turner se’n sortí, per descomptat. Entre els artistes, era un gegant. Tenaç, intransigent i extraordinàriament prolífic. Revolucionari en relació amb el seu art, consagrat a la seva tasca, un visionari.

I tanmateix, l’home era excèntric, anàrquic, vulnerable, imperfecte, estrambòtic i a vegades groller. Sabia ser egoista i murri, malvat o generós. Era capaç de grans passions i tenia esperit de poeta.

La pel·lícula va de les tensions i els contrastos entre aquest home tan mortal i la seva obra eterna, entre la seva fragilitat i la seva fortalesa.  També intenta evocar els canvis dramàtics del seu món l’últim quart de segle de la seva vida.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!