Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 de maig de 2015
0 comentaris

“Mia Madre”, de Nanni Moretti, premi del Jurat Ecumènic de Canes 2015

El Jurat Ecumènic del Festival de Canes 2015, format per Barbara Lorey de Lacharrière (França), presidenta; Chiara Fortuna (Itàlia), Andrew Johnston (Canadà), Marie-Nicole Courboulès (França), Jolyon Mitchell (Anglaterra), Jonathan Guilbault (Canadà), ha concedit el Premi del Jurat Ecumènic 2015 a:

Mia Madre (Mia Madre | My Mother). Direcció: Nanni MORETTI. Producció franco-germano-italiana. Repartiment: Margherita Buy (Margherita), John Turturro (Barry Huggins), Nanni Moretti (Giovanni), Giulia Lazzarini (Ada), Beatrice Mancini (Livia). Sinopsi: La Margherita, directora cinematogràfica, roda una pel·lícula amb el famós actor nord-americà Barry Huggins, que és tot un personatge al plató. Enllà del rodatge, la Margherita malda per mantenir-se centrada, mentre se sent impotent davant la malaltia de la seva mare i l’adolescència de la seva filla.

Motivació del premi: Pel seu domini i exploració, fina i elegant, impregnada d’humor, de temes essencials entre els quals els diferents dols a què la vida ens encara.

El Jurat també ha concedit dues Mencions Especials:

La llei del mercat (La loi du marché |The Measure of a Man). Direcció: Stephane BRIZÉ. Producció francesa. Repartiment: Vincent Lindon (Thierry Taugourdeau), Yves Ory (orientador ocupacional), Karine De Mirbeck (La dona de Thierry). Sinopsi: En Thierry (Vincent Lindon) té 51 anys i du 18 mesos a l’atur. Comença a treballar de guarda de seguretat en un hipermercat i aviat topa amb l’encàrrec d’espiar els col·legues, cosa que li provoca un dilema moral: per seguir tenint feina, es pot acceptar tot?

Motivació de la Menció Especial: Per la seva crítica profètica del món del treball i la seva reflexió incisiva sobre la nostra implícita complicitat amb les lògiques mercantilistes inhumanes.

Taklub. Direcció: Brillante MENDOZA. Producció: filipina. Intèrprets: Nora Aunor, Julio Diaz, Lou Veloso, Ruby Ruiz i Soliman Cruz. Sinopsi: La història dels supervivents del tifó Yolanda, com van sobreviure’n a les seqüeles, com es van recuperar gairebé un any després de la tempesta.

Motivació de la Menció Especial: Pel seu retrat sensible d’individus i comunitats a les Filipines bregant per seguir vivint malgrat les catàstrofes naturals que els exposen al patiment i a la mort.

Foto: Sacher Films.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!