Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de maig de 2015
0 comentaris

“Més fort que les bombes”, de Joachim Trier (Canes 2015 · Competició)

Fitxa de Més fort que les bombes (Louder than bombs | Plus fort que les bombes)

Direcció: Joachim Trier. Guió: Joachim Trier, Eskil Vogt. Producció: germano-nord-americano-daneso-franco-noruega. Durada: 1h45.

Repartiment: Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Amy Ryan.

6Sinopsi: Tres anys després de la seva mort sobtada, es prepara una exposició de l’obra de la famosa fotògraf de guerra Laura Freed. L’esdeveniment provoca que el marit i els dos fills de la difunta es retrobin, com no ho feien des de fa anys. En sobreeixir un secret inquietant, els tres homes es veuen obligats a mirar-se els uns als altres i a si mateixos des d’una altra perspectiva, redefinir les seves necessitats i els desitjos més íntims.

Nota de la distribuïdora internacional Un quadre prolífic de somnis, decepcions i secrets de família es desenvolupa gradualment a través de fragments no lineals de records compartits, desafiaments diaris i tensos intents de coexistir. Amb el seu estil hipnòtic, mantenint l’estimulant pols narratiu malgrat les sacsejades, Joachim Trier teixeix un tapís de detalls escollits i paisatges onírics, combinant un imaginari impressionant amb una exposició implacable de la naturalesa humana.

Vídeos: Tràiler VO | Vídeos al web Festival de Canes.

Vendes internacionals: Memento Films. Distribuïdores: Memento Dist. Data d’estrena: mercat espanyol, dd.mm.aaaa; mercat francès, dd.mm.aaaa. Més informació: Imdb | AlloCiné.

728x90-1Competició: Més fort que les bombes

Altres festivals: Festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Apunts en aquest blog: Primeres reaccions i Revista de premsa Canes 2015.

Oslo_dir_01_C11DirectorJoachim Trier (1974, Copenhaguen, Dinamarca). Noruec. Nascut al si d’una família vinculada al cinema -és fill d’una directora de curtmetratges i d’un tècnic de so i nét del cineasta noruec Erik Løchen-, als cinc anys ja va filmar una primera pel·lícula, en 8 mm. Però d’afició en té una altra: l’skate-board, arribant a ser campió nacional noruec en aquest esport, al qual ha dedicat tot de vídeos. Va estudiar a l’European Film College de Dinamarca i després al British National Film and Television School.

RDesprés de Pietà (1999), un primer curtmetratge, va cridar l’atenció de la crítica tant pels seus espots publicitaris com pels curts Still (2001) i Procter (2002) -sobre un vídeo trobat per casualitat a l’habitació d’un home mort-. Debuta en el llargmetratge amb Reprise (2006), drama sobre dos amics d’infantesa que, delerosos de ser escriptors, presenten els respectius manuscrits, però a un l’hi rebutgen i  a l’altre l’hi accepten, Cartell_francèsconvertint-se de la nit al dia en figura de la cultura noruega: sis mesos més tard, el que ha reeixit és un hospital psiquiàtric i els amics el visiten. Tardaria cinc anys, Joachim Trier, ha enllestir el segon llargmetratge, Oslo, 31 d’agost (2011), sobre un noi de 34 anys en procés de desintoxicació que fa cap a la ciutat i aprofita per veure la gent i rondar pels carrers, turmentat pels fantasmes dels errors del passat, que breguen amb la possibilitat de l’amor, la possibilitat d’una nova vida i l’esperança de veure algun futur quan es faci de dia…

Extracte de filmografia: Reprise (2006) -premis a Rotterdam, Toronto, Karlovy Vary..; seleccionat a Sundance; nominat als EFA- | Oslo, 31 d’agost (2011) -seleccionat a Un Certain Regard del Festival de Canes, Toronto, Helsinki, Sundance, Rotterdam…-  | Més fort que les bombes (2015).

Foto de capçalera: Jesse Eisenberg (gentilesa de Memento Films). Foto de l’apunt: Gentilesa de Memento Films. Foto del director: Joachim Trier.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!