Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 de juny de 2015
0 comentaris

“Lluny del brogit del món”, de Thomas Vinterberg (Fitxa)

Microfitxa de Lluny del brogit del món (Far from the Madding Crowd | Lejos del mundanal ruido | Loin de la foule déchaînée).

Direcció: Thomas Vinterberg. Guió: David Nicholls, adaptació de la novel·la Lluny del brogit del món, de Thomas Hardy. Durada: 1h59.

Repartiment: Carey Mulligan (Bathsheba Everdene), Michael Sheen (el veí adinerat Mr. Boldwood), Matthias Schoenaerts (pastor Gabriel Oake), Tom Sturridge (el sergent Troy), Juno Temple (Fanny Robbin).

Cartell_int_FoxSinopsi: Bathsheba Everdene (Carey Mulligan), una noia atractiva, manté relacions amb tres homes molt diferents. Som a la ruralia anglesa de l’època victoriana i Bathsheba Everdeene s’ha convertit en jove hereva que ha de fer-se càrrec de la granja que li ha deixat l’oncle. Dona jove i lliure, vol passar tota sola, sense marit, cosa que no convenç tothom, començant pels seus treballadors. En tot cas, ella està decidida a no casar-se si no és enamorada. En aquestes, que els tres homes que la ronden són: el pastor Gabriel Oake (Matthias Schoenaerts), el veí adinerat Mr. Boldwood (Michael Sheen) i el sergent Troy (Tom Sturridge)..

Vídeos: Tràiler 1 VO | Tràiler 2 VO | Vídeo amb VE | Tràiler VOSF.

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr). Festivals: festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Distribuïdores: Fox España | Fox France. Data d’estrena: mercat espanyol, 12.06.2015; mercat francès, 03.06.2015.

Apunts en aquest blog: Comentari | Altres veus.

LaCaça_DIR@TrustNordisk(1)_De_Karina TengbergDirectorThomas Vinterberg (19.05.1969, Copenhagen, Dinamarca). L’1 de maig de 2012 en vaig escriure, ran de la selecció “cannoise” de La caça: Thomas Vinterberg va cridar l’atenció amb  Festen (premi del Jurat, a Canes 1998, i multinominada i guardonada arreu). Era el moment d’allò que s’anomenava el Dogma, moviment de presumpte alliberament tècnic i creatiu promogut pel recargolat de Lars Von Trier (que, amb estratègies d’aquesta mena ha tingut la virtut de saber col·locar al primer pla de l’actualitat  produccions seves, i per tant de bona part dels cineastes danesos i, per extensió, nòrdics). En acabat, poca cosa. Uns quants telefilms i alguns intents de reeixir cinematogràficament (It’s All Abou Love —2003—, amb Joaquin Phoenix, Claire Danes i Sean Penn, que passà discretament per Sundance; Dear Wendy —2005—, amb Jamie Bell, o l’atracció d’un noi pacifista per una pistola, que  també passà per Sundance —i Toronto, etc.—; Un home torna a casa  —2007—, Submarino, que significà el retorn a festivals de primera divisió, participant en la competició de la Berlinale 2010). Ara, fent equip novament amb Tobias Lindholm, coguionista de Submarino, ha entrat novament a la Competició del Festival de Canes, amb l’actor Mads Mikkelsen encapçalant el repartiment del que és un drama, ambientat a Dinamarca, sobre un quarantí que malda per refer-se després d’un divorci especialment dur.

Extracte de filmografia: Festen (1998), It’s all about love (2000), Dear Wendy (2004), Un home torna a casa (2007), Submarino (2010), La caça (2012), Lluny del brogit del món (2015), The Commune (2015) -vegem l’apunt “Canes 2015: Rumors I (T-V)“.

Foto capçalera i cartell: Fox. Foto director: Karina Tengberg / TrustNordisk

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!