Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 de març de 2008
2 comentaris

Llibre: “Seda”, d’ Alessandro Baricco

L’estrena, a bona part de la nostra cartellera, de la pel·lícula Seda, de François Girard, amb Michael Pitt, Keira Knightley, Koji Yakusho i Alfred Molina; sembla un bon moment per recuperar la lectura de l’obra literària d’Alessandro Baricco que aquesta pel·lícula d’aparença ensucrada adapta a la gran pantalla.

Poc esforç hauré de fer per tornar a llegir el llibre que em va descobrir el peculiar, fascinant, embriagador, barrut, virtuós, intel·ligent, agosarat, pedantet, estimulant… escriptor italià; de qui, com ja he dit en alguna ocasió anterior, no em deixo perdre cap nou treball. En canvi, no sé si tindré fetge per anar a veure’n l’adaptació cinematogràfica que me n’han fet, de llefiscoses com se’n fan les imatges que en veig.

El llibre

“Seda”. Autor Alessandro Baricco. Editorial – Col·lecció RBA La Magrana Butxaca. Data publicació de la nova edició 01.09.2007. Característiques 120 pàgines (12,5 x 19,0 cm), rústica. ISBN 9788489662025

La pel·lícula

Seda (Silk / Seda / Soie / Seta). Director Francois Girard. Guionistes François Girard i Michael Golding. Música Ryuichi Sakamoto. Fotografia Alain Dostie. Muntatge Pia Di Ciaula. Càsting Sussie Figgis, Béatrice Kruger. Productors executius Alessandro Baricco, François Girard i altres. Repartiment Michael Pitt (Hervé Joncour), Keira Knightley (Hélène Joncour), Kôji Yakusho (Hara Jubei), Alfred Molina (Baldabiou).

Anant a Vull llegir la resta de l’article: el text amb què l’editorial promociona el llibre en català, la sinopsi del film i enllaços amb webs oficials i pàgines informatives.

FOTO Keira Knightley i Michael Pitt, a Seda, de François Girard

Text de promoció del llibre

“Seda” no és una novel·la, ni tampoc un conte; “Seda” és una història. Comença amb un home que travessa el món, i acaba amb un llac que s’està allí, un dia de vent. L’home es diu Hervé Joncour. El llac no se sap. Es podria dir que és una història d’amor. Però si només fos això no hauria valgut la pena explicar-la.

Al mig hi ha desigs, i dolors, però un nom autèntic, per dir-los no el tens. I tanmateix no és amor. Potser val la pena aclarir que es tracta d’una història del segle dinou: només perquè ningú no esperi avions, màquines de rentar ni psicoanalistes. No n’hi ha. Potser en una altra ocasió.

Sinopsi del film

Segle XIX. Un marxant de seda francès i casat fa cap al Japó, on s’enamora de la concubina d’un home important.

Més informació [IMDB (angl)] [AlloCine (fr)] [CommeAuCinéma (fr)]

Pàgines oficials [Web oficial (angl.) ] [Tripictures (Esp)] [Fandango (It.) ]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!