Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

31 de desembre de 2014
0 comentaris

La coproducció franco-espanyola “El Niño” arrasa a les nominacions dels Gaudí

L’eficient i plausible, esplèndid, thriller El Niño, dirigida per Dani Monzón, ha congriat 15 nominacions dels premis Gaudí.

El fet que tingui producció catalana (El Niño La Película AIE -Ikiru Films-) li permet concórrer als Gaudí. A més, a part que l’acció transcorri entre Algesires, Gibraltar i el Nord del Marroc, i que a la producció hi hagi un 10% de capital francès (La ferme Productions) i que compti amb la participació a la producció de l’anticatalana Telecinco (Telecinco Cinema), Mediaset España, Ono, Canal + España, Canal Sur Tv i la gallega Vaca Films, i que els protagonistes principals sigui actors com (el gran) Luís Tosar i (la revelació) Jesús Castro, cal tenir present que en l’equip artístic i en l’equip tècnic del film hi ha significativa presència de catalans. En remarco les dels grans actors (mal que aquí estiguin en papers secundaris) Sergi López i Eduard Fernández, el director de (la magnífica) fotografia Carles Gusi; a més, per descomptat de la del productor gironí Edmon Roch.

ElNiño@Fox(5)El Niño ha estat nominada en pràcticament totes les categories disponibles als Gaudí. Sens dubte és l’aposta dels acadèmics catalans per un producte comercial impecable. I, com solen fer, també fan costat a una altra obra, més de cinema d’autor: Stella Cadente, de Lluís Miñarro ha aconseguit 13 nominacions. Consultada la base de dades ministerial, hi consta que El Niño du 2.508.291 espectadors, havent recaptat més de 14 milions d’euros i Stella cadente en du 3.209 espectadors i més de 18 mil euros. La diferència de xifres ens dóna prou pistes sobre la diferència de comercialitat entre una i altra cinta.

En canvi són bàsicament les categories tècniques les que han donat a [REC]4: Apocalipsis la tercera posició a les nominacions, amb 9 candidatures. Parem, però, atenció a les 8 nominacions que han aconseguit dues pel·lícules que, cadascuna al lloc que li correspon, han obtingut el favor dels seu públic i alhora les podem considerar com a cinema d’autor o independent: 10.000 Km, de Carlos Marquès-Marcet, i Rastres de sàndal, de Maria Ripoll.

Anem al gra:

Gaudí 2014: les nominacions, per pel·lícula.

ElNiño@Fox(12)El Niño, de Daniel Monzón: 15 nominacions (Pel·lícula en llengua no catalana, Direcció, Guió, Actor -Luis Tosar-, Actor -Jesús Castro-, Direcció de Producció, Direcció Artística, Actriu en Paper Secundari (Barbara Lennie), Actor en Paper Secundari -Eduard Fernández-, Actor en Paper Secundari -Sergi López-, Muntatge, Música, Fotografia, So i Efectes visuals/digitals). Disponible en VOD al mercat espanyol: a Filmin i Wuaki. Vídeos: Tràiler.

brendemühl_balducci_lennie2Stella cadente, de Lluís Miñarro: 13 nominacions (Pel·lícula, Direcció, Guió, Actriu -Bárbara Lennie-, Actor -Alex Brendemühl-, Direcció Artística, Actor en Paper Secundari -Àlex Batllori-, Actor en Paper Secundari -Ramon Madaula-, Muntatge, Fotografia, Vestuari, So, Maquillatge/Perruqueria-). Disponible en VOD al mercat espanyol: a Filmin. Vídeos: Tràiler.

REC4[REC]4: Apocalipsis, de Jaume Balagueró: 9 nominacions (Pel·lícula en llengua no catalana, Direcció de Producció, Direcció Artística, Muntatge, Música, Fotografia, So, Efectes Visuals/Digitals, Mquillatge/Perruqueria). Vídeos: Tràiler.

Z_10.000 KM@Avalon (1)10.000Km, de Jaume Marquè-Marcet: 8 nominacions (Pel·lícula en llengua no catalana, Direcció, Guió, Actriu -Natalia Tena-, Actor -David Verdaguer-, Direcció de Producció, Muntatge, Vestuari). Vídeos: Tràiler.

Rastres de sàndal, de Maria Ripoll: 8 nominacions (Pel·lícula, Actriu -Aïna Clotet-, Direcció de Producció, Direcció Artística, Actriu en Paper Secundari -Rosa Novell-, Música, Vestuari, Mquillatge/Perruqueria). Vídeos: Tràiler.

Z_HermosaJuventud© Fresdeval Films _C14 (03)Hermosa juventud, de Jaime Rosales: 5 nominacions (Pel·lícula en llengua no catalana, Direcció, Guió, Actriu -Ingrid García-Jonsson-, Fotografia). Disponible en VOD al mercat espanyol: a Filmin. Vídeos: Tràiler.

12 BORN MARIANNA VIOLANT NOTARIBorn, de Claudio Zulián: 4 nominacions (Pel·lícula, Actriu en Paper Secundari -Mercè Arànega-, Vestuari, Maquillatge/Fotografia). Vídeos: Tràiler.

FRONTERAL’altra frontera, d’André Cruz Shiraiwa: 3 nominacions (Pel·lícula, So, Efectes visuals/digitals). Vídeo: presentació.

3Els anys salvatges, de Ventura Durall: 2 nominacions (Documental, Música). Disponible en VOD al mercat espanyol: a Filmin. Vídeos: Tràiler.

Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo, de Javier Fesser: 2 nominacions (Animació, Efectes Visuals/Digitals). Vídeos: Tràiler.

I amb 1 nominació:

01Els caps de drap a la selva de l’arc de Sant Martí, d’Àlex Colls: Animació.

Bugarach, de Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer: Documental. Disponible en VOD al mercat espanyol: a Filmin.

Gabor, de Sebastián Alfie: Documental. Disponible en VOD, al mercat espanyol: a Filmin.

I Will Be Murdered (Demà Moriré), de Justin Webster: Documental. Disponible en VOD, al mercat espanyol: a Filmin.

Los tontos y los estúpidos, de Roberto Castón: Actriu en Paper Secundari (Vicky Peña).

Ida, de Pawel Pawlikowski: Millor Film Europeu.

La Gran Bellesa, de Paolo Sorrentino: Millor Film Europeu.

La isla Mínima, d’Alberto Rodríguez: Millor Film Europeu.

Magical Girl, de Carlos Vermut: Millor Film Europeu.

Curtmetratges nominats:

AlexAlex, de Laura García.

Café para llevar, de Patrícia Font.

El corredor, de José Luís Montesinos.

Line-Up, d’Àlex Julià.

Telefilms nominats:

cftv10282Descalç sobre la terra vermella, d’ Oriol Ferrer.

L’últim ball de Carmen Amaya, de Judith Colell

Prim: el asesinato de la calle del Turco, de Miguel Bardem Aguado.

Vicenç Ferrer, d’Agustí Crespi.

Foto caràtula: El Niño (Fox).

Altres fotos:

El Niño: Fox.

Stella cadente: Splendor Films.

[REC]4:Apocalipsis: Filmax.

10.000Km: Avalon.

Hermosa Juventud: Fresdeval Films.

Born: productora.

L’altra frontera: productora.

Els anys salvatges: productora.

Els caps de drap a la selva de l’Arc de Sant Martí: Nanuk Films.

Àlex: productora.

Descalç sobre la terra vermella: Minoria absoluta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!