Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 de març de 2011
1 comentari

La carrera internacional de “Pa negre”

Tot passejant pel Facebook topo amb l’oficial de Pa negre, on se’ns informa —fa 5 hores— que  s’està tancant un acord per a França i per a Portugal i, paral·lelament, es podrà veure en unes aerolínies internacionals de primer ordre. Respecte a festivals, a l’abril «Pa Negre» serà a Copenhage, San Francisco i Roma, al Festival de Cinema Espanyol. I encara hi llegeixo un apunt datat aquest dimecres que L’Agustí Villaronga i l’equip de «Pa Negre» van estar aquest cap de setmana al Festival de Cinema Espanyol de Praga, on la pel·lícula va rebre nombrosos aplaudiments i felicitacions.

És l’empresa Beta Cinema la que s’encarrega de les vendes internacionals de la pel·lícula. I al seu web hi ha una notícia —datada a Múnic el 22 de febrer de 2011— sobre els 35 contractes que han lligat al Mercat Europeu del Cinema, en la qual i entre altres coses informen que Pa negre l’han venuda a la distribuïdora francesa Alfama Films i a la portuguesa Clap Filmes i que estan tancant un acord amb un distribuïdor japonès. Clap Filmes ja n’anuncia l’estrena el dia 7 d’abril de 2011. Per cert que el productor Paulo Branco —que ho fou conjuntament amb Isona Passola d’ El mar, d’Agustí Villaronga— és al darrere tant de la companyia francesa com de la portuguesa.

Per altra banda, a la base de dades de Catalan Films, recapitulen els premis que rep i els festivals en què participa Pa negre i, així, a més del reguitzell de Gaudí i Goya, hi ha l’esment al Premi Forqué 2011 per a l’actriu principal i la participació dels film al Palm Springs International Film Festival 2011.

FOTO © Emon Pa negre, d’Agustí Villaronga

  1. La meva enhorabona i admiració a l’Agustí Villaronga i tots els que van fer PA NEGRE.
    Sense arrogàncies ni res, aconsegueixen a poc a poc l’interés a tot arreu.
    Ja sabia jo que a l’estranger no s’hi mirarien la pel.lícula com van fer els de la “caverna”.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!