Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 de gener de 2014
0 comentaris

La Berlinale 2014 es posa a punt

A tres setmanes que comenci la 64a edició del Festival de Berlín (6-16 de febrer), l’organització va fent públiques contínuament notes amb les programacions de les diverses seccions del certamen.

S’han completat les programacions de la Competició, de Panorama · Ficcions, del Fòrum, de Berlinale Special, dels curtmetratges i de Perspectiva del Cinema Alemany.

El Festival de Berlín 2014 s’inaugurarà el 6 de febrer amb la projecció de The Grand Budapest Hotel, de Wes Anderson i es clourà el dia 16, l’endemà que s’hagin donat a conèixer els premis (dissabte, 15).

FOTO We come as friends, documental d’Hubert Sauper que es projectarà a Berlinale Special


Competició: programació completa. S’hi han afegit les noves pel·lícules de cineastes com el nord-americà Richard Linklater, el japonès Yoji Yamada, el noruec Hans Petter Moland, els francesos Rachid Bouchareb i Christophe Gans, el brasiler Karim Aïnouz o els xinès Lou Ye,  que completa la primera llista que se n’anuncià. En total, doncs, són vint-i-tres els títols que conformen la Secció Oficial, de la qual tres es projecten fora de competició i la resta opten a lÓs d’Or i a la resta de guardons oficials. Divuit són estrenes mundials i tres, primeres pel·lícules dels seus directors.

Fòrum 2014. Prop d’una quarantena de títols, obra de cineastes independents i de vocació artística, entre els quals, el romanès Corneliu Porumboiu i el quebequès Denis Côté. Segons l’organització, en aquests films s’hi toca qüestions com la duresa dels ambients laborals o els absurds de l’ “establishment” cultural.

Berlinale Special: la programació. 18 films, entre els quals el nominat a l’Oscar American Hustle, de David. O. Russell; César Chávez, de Diego Luna i el documental We Come As Friends, de Hubert Sauper (el d’ El Malson de Darwin).

Panorama ficcions: programació completa. Seran 36 les ficcions que, des d’aquesta secció, mostraran una panoràmica de la producció cinematogràfica mundial. D’entre les novetats, els nous films d’ Ira Sachs, Fruit Chan i Dante Lam.

Curtmetratges de la Berlinale 2014. Ficcions, documentals, experimentals, assajos i films d’animació conformen enguany la selecció de curtmetratges de la Berlinale, que ja s’ha donat a conèixer, conjuntament amb la composició del Jurat que n’escollirà el guanyador de l’Ós d’Or.

Perspectiva del cinema alemany. El programa d’aquesta secció destinada a oferir una mostra del cinema que es produeix a Alemanya, ha quedat ja enllestit.

European Film Market. En la línia de reforçar la Berlinale amb un mercat cinematogràfic competitiu, se n’anuncien noves iniciatives i noves instal·lacions.

Recordem que ja ens vam fer ressó d’un primer bloc de notícies berlineses a Tot esperant Berlín 2014 (6-16 febrer) i que des d’aleshores ençà hi havia hagut un primer avanç de la Secció Oficial (Clausia Llosa torna a la competició de la Berlinale), un Primer tast de Panorama, l’apunt del Cartell Multicolor de la Berlinale 2014 i la notícia de la composició del Jurat Internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!