Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

24 de maig de 2011
0 comentaris

José Luís Alcaine, premi de la Comissió Superior Tècnica, a Canes 2011

Al marge del Palmarès Oficial, hi ha un premi de Canes que sol quedar “despenjat”; és a dir, del qual a penes se’n parla, eclipsat pel soroll mediàtic dels guardons oficials del certamen. A més, costa Déu i ajut, de saber a qui ha anat a parar. Es tracta del Premi de la Comissió Superior Tècnica, que enguany ha estat per a José Luís Alcaine, per la llum de La piel que habito, de Pedro Almodóvar.

I aquesta Comissió ha concedit igualment una Menció Especial a Joe Bini i Paul Davies, pel muntatge i el so de Hem de parlar d’en Kevin, de Lynne Ramsay.

Aprofito l’avinentesa per a deixar constància de dos guardons no oficials, absolutament al marge del Festival:

La Palm Dog és una ximpleria simpàtica, amb què es premia “el millor gos” que apareix en una pel·lícula del certamen. I enguany ha estat pel company fidel de Jean Dujardin, a L’artista, de Michel Hazanavicius.

I la Queer Palm, intent forçat d’introduir a Canes el que és el Teddy Award, a Berlín, i el premi al millor film de temàtica homosexual que es dóna a Venècia. La diferència és que mentre en aquells altres festivals, la cosa té un reconeixement per part de l’organització, a Canes, d’això res. I certament, malgrat que enguany han editat fins i tot una mena de catàleg, gairebé feia pena de constatar com miraven d’aconseguir films candidats a la Queer Palm. O sigui que han acabat concedint-la a l’únic títol que tocava directament una sortida de l’armari, així d’obvi.

FOTO © Pathé Antonio Banderas, a La piel que habito, de Pedro Almodóvar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!