Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

1 de setembre de 2011
0 comentaris

Jornades dels Autors – Venècia 2011: “Love and bruises”, de Lou Ye

Love and bruises (Love and bruises)

Una història d’amor passional i violenta, basada en una obra literària encara inèdita a la Xina i duta a la pantalla per Lou Ye, cineasta proscrit pel règim de Pequín. Lou, especialista a parlar de l’amor que ensopega amb circumstàncies que el fan difícil o impossible, ja va centrar la seva magnífica Purple Butterfly (2003) en una xicota de la resistència xinesa antijaponesa durant la Segona Guerra Mundial i la seva impossible relació amb un noi japonès lligat al poder invasor. Igualment la dolorosa Summer Palace (2006), entre la recreació dels fets de la plaça de Tiananmen, té com a fil conductor una noia i la primavera sentimental que viu fins que aquells fets dramàtics ho esberlen tot. L’amor i la passió amorosa, l’amor possessiu, els perillosos jocs afectius, l’erotisme absorbent… són freqüents al seu cinema. I Love and bruises segueix en aquesta línia, amb l’actor d’ Un profeta (Tahar Rahim), convertit en amant intens, enderiat i violent d’una professora xinesa arribada a París (Corinne Yam), que hi queda ben enganxada.

Love and bruises (Love and bruises)

Director Lou Ye. Guió Jie Liu-Falin, Lou Ye, basat en Bitch, la novel·la autobiogràfica de Jie Liu-Falin. Fotografia Yu Lik-wai Producció Why Not Prod (França). Coproducció Les Films du Lendemain (França), Dream Factory (x), Arte France Cinéma (França). Durada 1h45.

Repartiment Tahar Rahim (Matthieu), Corinne Yam (Hua), Jalil Lespert (Giovanni), Vincent Rottiers (Eric), Sifan Shao (Liang Bin), Zhang Sogwen (Ding Yi), Patrick Mille (Thierry), Adele Ado (la dona de Mathieu)

Sinopsi Hua, una professora encara jove acaba d’arribar a París. Forastera en una ciutat que li resulta desconeguda, va del piset on s’està a la universitat, rondant entre antics amants i noves amistats franceses. Coneix en Mathieu, un obrer jove que se n’enamora bojament. Delerós del seu cos insaciablement, la tracta talment com un gos. La relació entre ells dos es va fent cada cop més intensa, marcada per les apassionades abraçades de Mathieu i pels seus violents abusos verbals. Fins al punt que Hua decideix deixar-lo, però aleshores se n’adona com s’hi ha enganxat i del paper vital que ell ha arribat a tenir en la seva vida com a dona.

Vídeos [x] Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Jornades dels autors – Venècia 2011 [Love and bruises (it/ang)]  Festival de Toronto 2011 [Vanguard: Love and Bruises (ang)]


Apunts de context en aquest blog [Venècia 2011: programa diari] [Jornades dels Autors – Venècia 2011: la programació]


Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Wild Bunch] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [Wild Bunch] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Venècia 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Venècia 2011 [x]

***

FOTO Love and bruises, de Lou Ye

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!