Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 d'agost de 2014
0 comentaris

Jornades dels Autors · Venècia 2014: la programació

Aquest apunt el vaig completant des d’avui fins a l’inici del certamen, el 27 d’agost. mentrestant, podeu consultar tota la programació de les Jornades del Autors de Venècia 2014, clicant aquí: Giornate Degli Autore.

Jornades dels Autors · Venècia 2014: la programació.

El 5 de Talleres. Direcció: Adrián BINIEZ. Producció argentino-uruguaiana. Guió: Adrián Biniez. Intèrprets: Diego Mattioli, Esteban Lamothe, Julieta Zylberberg, Nestór Guzzini. Sinopsi: Quan l’expulsen d’un partit de futbol en una categoria inferior, en Patón Bonassiole, centrecampista i capità del Talleres d’Escalada s’adona que la carrera de futbolista aviat se li acabarà. Tota la vida que ha jugat al Talleres sense pena ni glòria. Ara, amb la dona, ha de pensar a començar de nou. No es tracta només de penjar les botes, sinó de conscienciar-se que la joventut s’ha acabat i que comença l’edat adulta. Més informació: Jornades dels Autors de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Films Boutique. Director: Adrián Biniez (Buenos Aires, Argentina, 28.08.1974). Extracte de filmografia: Gigante (2009), El 5 de Talleres (2014)

Retorn a Itaca (Retour à Ithaque | Return to Ithaca | Ritono a l’avana). Direcció: Laurent CANTET. Producció francesa. Guió: Leonardo Padura Fuentes, Laurent Cantet. Intèrprets: Isabel Santos , Jorge Perugorría, Fernando Hechevarria, Néstor Jiménez, Pedro Julio Díaz Ferran. Sinopsi:Una terrassa amb vistes a l’Havana. El sol es pon. Cinc amics es troben per celebrar el retorn d’Amadeo després de setze anys d’exili. Del vespre fins a l’alba, recordaran la joventut, la colla, les esperances que tenien en el futur… però també les seves desil·lusions. Més informació: Jornades dels Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: Funny Balloons. Distribuïdores: Lucky Red. Altres festivals: Toronto 2014 Special Presentations. Director: Laurent Cantet (Melle, Deux-Sevres, França, 15.06.1961). Extracte de filmografia: Recursos Humans (1999), L’emploi du temps (2001), Cap al sud (2005), Entre les murs (2008), 7 dies a l’Havana -capítol “La fuente”- (2012), Foxfire (2013), Retorn a Itaca (2014).

Before I Disappear. Direcció: Shawn CHRISTENSEN. Producció nord-americana. Guió: Shawn Christensen, basat en el del seu curtmetratge Curfew (2012), guanyador de l’Oscar al Millor Curt d’Imetge Real. Intèrprets: Shawn Christensen, Fatima Ptacek, Emmy Rossum, Ron Perlman, Paul Wesley. Sinopsi:En Richie (Shawn Christensen) ja no pot més. Quan està preparant de llevar-se la vida, rep la trucada de Maggie (Emmy Rossum), la seva germana. La dona passa per problemes seriosos, feia molt de temps que no parlava amb el germà, i s’ha vist obligada a telefonar-lo per a demanar-li que vagi a buscar la seva filla a col·legi. Remugant, en Richie anul·la els seus macabres plans suïcides i se’ns va a recollir la neboda, Sophia (Fatima Ptacek). La Maggie no torna a casa com havia promès i ves per on, en Richi s’ha de fer càrrec de Sophia tota la nit. Vídeos: Tràiler VO. Més informació: Jornades del Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: Electric Entertainment. Director: Shawn Christensen. Cineasta, guionista, actor, músic, pintor…- membre de la banda de rock indie Stellastarr. Extracte de filmografia: Before I Disappear (2014) és el seu primer llargmetratge, després d’haver dirigit els curts: Walter King (2006), Brink (2010), Curfew (2012) -guanyador de l’Òscar, que ara ha convertit en llarg-.

The Smell of Us. Direcció: Larry CLARK. Producció francesa. Guió: Mathieu Landais. Intèrprets: Lukas Ionesco, Diane Rouxel, Theo Cholbi, Hugo Behar-Thinieres, Rayan Ben Yaiche. Sinopsi: Història sobre una colla de skateboarders autodestructius a París. Més informació: Jornades dels Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: Wild Bunch. Director: Larry Clark (Tulsa, Oklahoma, 19.01.1943). Extracte de filmografia: Kids (1995), Another Day in Paradise (1998), Bully (2001), Ken Park (2002), Wassup Rockers (2005), Marfa Girl (2013), The Smell of Us (2014).

Messi. Direcció: Álex DE LA IGLESIA. Producció espanyola. Guió: Jorge Valdano. Repartiment: Valentín Rodríguez (Messi 1), Juan Ignacio Martínez (Messi 2), Álex Burgués (Messi 3), Marc Balaguer (Messi 4), Juan Pablo Garaventa (pare de Messi), Cecilia Miserere (mare de Messi), César Rubio (entrenador), Julia Azar (àvia), amb la participació de Johan Cruyff, Jorge Valdano,César Luis Menotti, Andrés Iniesta, Gerard Piqué. Sinopsi:Reunits al mateix restaurant, professors, entrenadors, amics d’infància, companys del Barça, periodistes, escriptors i personatges de la història del futbol, analitzen i expliquen el personatge Messi dins i fora del camp, tot repassant els moments més significatius de la seva vida. Vist des de la perspectiva d’Álex De la Iglesia, la pel·lícula recrea la infantesa i l’adolescència del jugador, des dels seus primers tocs de pilota a la decisió de deixar Rosario per anar a Barcelona. De la difícil separació de la família al paper que han jugat a la seva carrera personatges com Ronaldinho, Rijkaard, Rexach i Guardiola. Més informació: Jornades dels Autors de Venècia – Cloenda | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Director: Álex De la Iglesia (Bilbao, País Basc, 04.12.1965).

El sopar (I nostri ragazzi | The Dinner). Direcció: Ivano DE MATTEO. Producció italiana. Guió: Valentina Ferlan, Ivano De Matteo; adaptació de la novel·la El sopar, de Herman Koch (Ara Libres – Amsterdam). Intèrprets: Alessandro Gassmann, Giovanna Mezzogiorno, Luigi Lo Cascio, Barbora Bobulova. Sinopsi: Dos germans, tan diferents de  caràcter com en les decisions de la vida. L’un, advocat famós; l’altre, pediatre enfeinat, i les seves respectives dones, eternament hostils entre si, fa anys que es troben un cop al mes, en un restaurant de luxe, per mantenir-ne el costum. Parlen de qualsevol cosa: de menjar, de l’última pel·lícula francesa estrenada al cinemes, de l’aroma afruitat d’un vi blanc, del polític corrupte de torn. Fins que una nit, unes càmeres de seguretat graven els seus respectius fills fent una fanfarronada greu, i l’equilibri de les dues famílies se’n va en orris. Com encararan dos homes, dues famílies tan diferents, un fet tràgic que els toca tan de prop? Vídeos: Tràiler. Més informació: Jornades dels Autors de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Raicom. Distribuïdores: 01. Director: Ivano De Matteo (x). Actor, director (ficcions, documentals), productor. El 2002 debuta en els llargmetratges de ficció, amb Ultimo stadio. Amb La bella gente (2008) guanya reconeixements al Festival d’ Annecy. El 2012, presenta a la veneciana Horitzons, Gli equilibristi.

Les nits d’estiu (Les nuits d’été | Summer Nights). Direcció: Mario FANFANI. Producció francesa. Guió: Mario Fanfani, Gaëlle Mancé. Intèrprets: Guillaume De Tonquédec, Jeanne Balibar, Nicolas Bouchaud.. Sinopsi: França, 1959. Mentre uns se’n van cap a la guerra d’Algèria, l’Hélène i en Michel Aubertin viuen el que em podríem dir una existència de parella perfecta. Ell és un advocat ambiciós, ella reparteix el seu temps entre les obres de caritat i l’educació del nen. No hi hauria res d’inusual, si no fos que  en Michel té un secret: cada cap de setmana, va a Les Epicéas, la seva casa al bosc dels Vosges, per a convertir-se en Mylène. Vídeos: Tràiler. Més informació: Jornades dels Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: Le Pacte. Director: Mario Fanfani (x). Breu carrera d’actor, autor de tres curtmetratges militants -trilogia titulada Un diumenge de matí a Marsella (1999)-, amb què participa a una campanya per a recaptar diners per les víctimes de la SIDA; ARTE li ofereix l’oportunitat de dirigir el telefilm Une saison Sibelius (2006). Debuta cinematogràficament en el camp dels llargmetratges amb Les nits d’estiu (2014).

Patria. Direcció: Felice FARINA. Producció italiana. Guió: Beba Slijepcevich, Luca D’Ascanio, Felice Farina, Dino Giarrusso; adaptació del llibre Patria 1978-2010, d’Enrico Deaglio. Intèrprets: Francesco Pannofino, Roberto Citran, Carlo Giuseppe Gabardini. Sinopsi: L’obrer Salvo s’enfila a la torre de la fàbrica on treballa, per a protestar contra l’acomiadament, o potser només per ràbia cega, amenaçant de llançar-se de dalt a baix. En Giorgio, treballador i representant sindical, tot i que és de caràcter i ideologia política ben contrària, va a ajudar-lo. En Luca, discapacitat, (..) se’ls afegeix per fer-los companyia. Durant una nit, repassen els últims trenta anys de la vida del país. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Nina Film. Director: Felice Farina (Roma, Lazio, Itàlia, 14.08.1954). Extracte de filmografia: Condominio (1991), Ultimo respiro (1992), Senza freni (2003), La fisica dell’acqua (2009), Patria (2014).

Metamorfosis (Métamorphoses). Direcció: Christophe HONORÉ. Producció francesa. Guió: Christophe Honoré, adaptació del poema Les metamorfosis, d’Ovidi (La Magrana Clàssics). Intèrprets: Damien Chapelle, Amira Akili, Sébastien Hirel, Mélodie Richard, George Babluani. Sinopsi: L’Europa se salta la classe, fa campana, per pujar a un camió de vuit rodes amb un noi magnètic anomenat Júpiter. Poc s’imagina el viatge iniciàtic que és a punt de començar. Just a tocar de l’autopista hi ha una terra on viuen déus poderosos que poden transformar els humans en plantes o animals en un tres i no res. En Júpiter, en Bacus, l’Orfeu: l’Europa observa, escolta i actua en aquesta confrontació entre déus i mortals, maldant per trobar més sentit a la vida i a l’amor amb aquests venjatius i dolços seductors. Més informació: Jornades dels Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: MK2. Director: Christophe Honoré (Carhaix-Plouguer, Finisterre, França, 10.04.1970). Extracte de filmografia: 17 cops Cécile Casard (2002), Ma mère (2004), A París (2006), Les cançons d’amor (2007), La belle personne (2008), No filla, tu no aniràs a ballar (2009), Homme au bain (2010), Les bien-aimés (2011), Metamorfosis (2014).

Entre 10 i 12 (Tussen 10 en 12 | Between 10 and 12). Direcció: Peter HOOGENDOORN. Producció holandesa. Guió: Peter Hoogendoorn. Intèrprets: Raymond Thiry, Nasrdin Dchar, Olga Louzgina, Cynthia Abma, Elise van’t Laar, Ko Zandvliet. Sinopsi: Dos policies han de comunicar a una família una notícia que els canviarà la vida. Els dos oficials es desplacen en cotxe per anar a parlar amb tots els parents més propers, allà on viuen o treballen. A mesuren van acomplint el seu deure, el seient del darrere del vehicle es va emplenant de persones que just s’hi asseuen que ja s’aïllen en els seus propis pensaments i s’adonen que tot el que es pensaven saber sobre la vida i les relacions humanes els ha canviat per sempre de manera sagnant. Més informació: Jornades dels Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Director: Peter Hoogendoorn (x). Curtmetratgista que debuta en el format llarg amb Entre 10 i 12 (2014).

Un rere l’altre (Il-dae-il | One on One). Direcció: KIM Ki-duk. Producció sud-coreana. Guió: Kim Ki-duk. Intèrprets: Dong-seok Ma -Don Lee-, Kim Young-min, Lee Yi-kyung. Sinopsi: Maten de manera brutal una noia d’institut. Uns soldats molt entrenats retenen un dels set assassins de la noia quan anava cap a casa seva. El deixen anar després d’haver-lo torturat i obligat a escriure una confessió del crim comès. L’home, que es creia invencible, ara està mort de por. Tanmateix, al cap d’una estona s’assabenta que altres participants en l’assassinat de la noia han estat també detinguts i torturats i, fins i tot, se’ls ha induït a suïcidar-se. Sospitant dels mateixos que el van agafar a ell, segueix un dels sets criminals i en troba l’amagatall així com els que els persegueixen, les Ombres. Vídeos: Tràiler VO. Més informació: Jornades del Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: FineCut. Director: Kim Ki-duk (Bonghwa, Corea del Sud, 20.12.1960). Extracte de filmografia: L’illa (2000), Domicili desconegut (2001), Primavera, estiu, tardor, hivern i… primavera (2003), Samaritan Girl (2004), Ferro 3 (2004), L’Arc (2005), Time (2006), Alè (2007), Dream (2008), Arirang (2011), Pietà (2012), Moebius (2013).

La mancança (The Lack). Direcció: MASBEDO. Producció italiana. Guió: Beatrice Bulgari, Mitra Divshali, Masbedo. Intèrprets: Lea Mornar, Xin Wang, Giorgia Sinicorni, Ginevra Bulgari. Sinopsi: Quatre variacions sobre el tema de la “mancança”. Sis personatges femenins, immersos en una natura silenciosa i primitiva, que emprenen un viatge de coneixença en una natura sublim i misteriosa:  viuen l’abandonament, la separació, el coratge i l’esforç i, mitjançant el respectiu viatge interior, miren de recompondre les peces de les seves existències i d’emplenar-ne el buit. Més informació: Jornades dels Autors – Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Directors: Masbedo. Duo de videoartistes, format per Nicolò Massazza i Iacopo Bedogni. Des de 2002 han realitzat diversos curtmetratges, el documental Tralalà (2012) i, ara, La mancança (2012) Vídeos: Nicolò Massazza, declaracions del 2007.

La festa de comiat (Mita Tiva | The Farewell Party). Direcció: Sharon MAYMON i Tal GRANIT. Producció germano-israeliana. Guió: Tal Granit i Sharon Maymon. Intèrprets: Ze’ev Revah, Levana Finkelstein, Alisa Rozen, Ilan Dar. Sinopsi: En Yehezkel (Ze’ev Revah) té 75 anys i viu en una residència de la tercera edat de Jerusalem. Decideix atendre el desig del seu millor amic, en Max, malalt terminal que es deleix per morir en pau. Malgrat les objeccions de la seva dona Levana (Levana Finkelstein), en Yehezkel i la dona d’en Max, la Yana (Alisa Rozen), compten amb l’ajut del Dr. Daniel, un veterinari, i d’un oficial de policia retirat, Raffi Segal (Rafael Tabor) per tirar endavant la seva missió. A l’hora de la veritat, però, s’adonen que cap d’ells no està disposat a “prémer el gallet”; de manera que en Yehezkel construeix una màquina per a practicar l’auto-eutanàsia. I sí, en Max mor; però el rumor s’estén sobre l’existència d’aquesta màquina i el grup comença a rebre més peticions d’ajuda. Alhora, en Yehezkel es nega a afrontar la realitat del deteriorament de la seva esposa, cada cop més dement. I l’home comença a perdre’s entre les noves sol·licituds de la màquina i la creixent dependència de Levana, esborrant-se-li els límits d’una i altra qüestió, mentre el grup encara dilemes morals impossibles de suportar. Vídeos: Tràiler VO. Més informació: Jornades dels Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: Beta Cinema. Altres festivals: Toronto 2014 Contemporary World Cinema. Directors: Sharon Maymon (Ramle, 1973), format a la Camera Obscura College of Arts de Tel Aviv, realitza alguns curtmetratges, un telefilm i debuta el 2009 amb el llarg Sippur Gadol (A Matter of Size) i Tal Granit (Tel Aviv, 1969), graduada a la Sam Spiegel Film School, debuta el 2006 realitzant conjuntament amb Maymon el telefilm Mortgage.  El tàndem ha realitzat posteriorment dos curtmetratges i signa La festa de comiat (2014) com a primer llargmetratge conjunt.

The Goob. Direcció: Guy MYHILL. Producció anglesa. Guió: Guy Myhill. Intèrprets: Liam Walpole, Sean Harris, Sienna Guillory, Oliver Kennedy, Marama Corlett. Sinopsi: Western psicològic ambientat a Norfolk en un estiu particularment calorós, que asseguren que deu tant a Truffaut com a Terrence Malick. En Goob Taylor s’ha passat bona part dels seus setze estius ajudant la mare a la botiga de cafè i a participar en la recollida de carabasses al camp. Ara, però, la mare ha començat a entendre’s amb en Gene Womack, un faldiller més aviat fosc i en Goob s’ha convertit en una presència incòmoda. Ara bé, el seu món queda ben sacsejat amb l’arribada de l’Eva, una exòtica recol·lectora de carabasses. La seva relació amb l’Eva li dóna forces i comença a voler alguna cosa millor per a ell… Vídeos: Tràiler VO. Més informació: Jornades dels Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: The Bureau Film / The Bureau*. Director: Guy Myhill (pendent). Des de fa una dècada, es dedica al cinema , a la televisió i a la docència sobre media. És autor de curtmetratges i documentals, que realitza ara el seu primer llarg de ficció.  Extracte de filmografia: The Goob (2014).

9×10 noranta (9×10 novanta). Direcció: Alice ROHRWACHER, Costanza QUATRIGLIO, Marco BONFANTI, Claudio GIOVANNESI, Alina MARAZZI, Pietro MARCELLO i Sara FGAIER, Giovanni PIPERNO,  Paola RANDI, Roland SEJKO. Producció italiana. Sinopsi: El 2014 l’Istituto Luce ha fet noranta anys. Una llarga història que ha acompanyar a Itàlia mitjançant el cinema, i amb el patrimoni d’imatges únic al món que és l’Arxiu Luce. Per celebrar aquest aniversari, alguns dels nous autors del cinema produït a Itàlia han estat convidats a crear un curtmetratge, cadascun de deu minuts, amb imatges de l’Arxiu Luce, triades entre els milers d’hores d’imatges que conté. El resultat és un àlbum de diferents narracions. Vídeos: tràiler. Més informació: Jornades dels Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: Istituto Luce – Cinecittà.

Labour of Love (Asha Jaoar Majhe). Direcció: Aditya Vikram SENGUPTA. Producció índia. Guió: Aditya Vikram Sengupta. Intèrprets: Ritwick Chakraborty, Basabdutta Chatterjee. Sinopsi: Ambientat als ruïnosos afores de Calcuta, aquest és un conte líric sobre dues vides normals i corrents obligades, per l’espiral de la recessió, a romandre allunyats l’un de l’altra. Queden lligats a un torn laboral i a les tasques domèstiques i passen moltes hores en el silenci d’una casa buida. Compareteixen la recerca solitària d’un somni que sembla molt llunyà i que se’ls fa present breument cada matí. Vídeos: tràiler. Més informació: Jornades dels Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Director: Aditya Vikram Sengupta (Calcuta, l’Índia, 1983). Estudia Literatura a la Universitat de Calcuta i després Disseny Gràfic, a l’Institut Nacional de Disseny. Pintor, exposa per tot l’Índia. Comença la carrera cinematogràfica, treballant també en el camp de l’animació. Realitza promocions per a un canal televisiu musical. Labour of love (2014) és el seu primer llargmetratge.

Crèdits fotogràfics: Jornades dels Autors – Venice Days.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!