Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 de febrer de 2010
0 comentaris

Jordi Costa pren el relleu a Esteve Riambau al “Quadern de Cinema” de l’Avui

Ho va fer saber ahir el diari Avui: arran del seu nomenament com a director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau abandona el “Quadern de cinema” que escrivia els dissabtes a l’AVUI des de feia deu anys. El seu lloc l’ocuparà Jordi Costa (..). Riambau -afirma el rotatiu- continuarà col·laborant amb l’AVUI en moments especials, i deixa el seu article setmanal perquè és incompatible amb la tasca institucional i el gran repte que té al davant.

Les col·laboracions que Jordi Costa havia fet anteriorment en aquest diari m’havien semblat de particular interès pel contrapunt que aportaven. La visió que Jordi Costa demostra  tenir del cinema i de la cultura en general és gairebé als antípodes de la d’un Riambau, per exemple, i l’ Avui s’enriquia amb aquesta complementarietat. D’alguna manera, ara també persistirà aquest aspecte, respecte al crític principal del diari, Carlos Losilla. Estem parlant de primeres figures, amb perspectives diverses.

He de confessar-vos que potser hauria preferit que en Costa fes articles com els d’abans, de mida més reduïda, peces periodístiques curioses i amb el seu propi pes específic. I que el “Quadern de cinema” l’assumís el mateix Losilla o una altra personalitat de línia diferent a la de Costa.

I un comentari final. Ara el Quadern ja no tan sols se seguirà escrivint amb mirada espanyola; ara, fins i tot des de Madrid. D’entrada, el lloc no fa la cosa. Llegirem i veurem. Espero que, malgrat tot, seguirem treient profit d’aquest singular apartat del diari.

***

Per cert i amb perdó: no us sembla que, al cap de 10 anys de cita setmanal amb els lectors, potser Esteve Riambau se’ns hauria d’haver acomiadat? He repassat -a través de l’Avui.cat–  el seu darrer “Quadern” i no hi ha sabut trobar ni un “a reveure”, ni uns “fins ara”, ni tan sols una simple ratlla que faci esment al comiat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!