Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 de març de 2009
0 comentaris

In memoriam: Maurice Jarre

 

Maurice Jarre ha mort, víctima d’un càncer. A l’edat de 84 anys, a Los Angeles. Just fa uns mesos, el Festival de Berlín li retia homenatge, lliurant-li un Ós d’Or a la carrera. 9 vegades nominat als Oscar, en guanyà 3 estatuetes, sempre de la mà de David Lean, el cineasta a qui aportà el caire musical de la seva èpica cinematogràfica. Lawrence d’Aràbia (1962), Doctor Zhivago (1965) i A Passage to India (1984) són alhora tres títols emblemàtics d’una darrera grandesa clàssica del cinema, tant pel que fa a la mesura de la producció, com al tamany de la pantalla per què van ser concebuts, com a la gran quantitat de públic a què anaven destinats. Les seves respectives bandes sonores van esdevenir, així, bandes sonores de la vida dels que en vam viure amb passió cinèfila l’estrena (o la reestrena).

No es pot oblidar, però, que Maurice Jarre és també l’autor de bandes sonores de films com Les yeux sans visage, de George Franju (1960); Mourir à Madrid, de Frédéric Rossif (1963); La caiguda dels deus, de Luchino Visconti (1969); Topaz, d’Alfred Hitchcock (1969); L’home de MacKintosh, de John Huston (1973); The Last Tycoon, d’Elia Kazan (1976); El tambor de llauna, de Volker Schlondorf (1979).

Acabada la seva llarga col·laboració amb David Lean, Peter Weir n’agafà el relleu, fins al punt que Maurice Jarre és el compositor de films com L’únic testimoni(1985), La Costa dels Mosquits (1986),  El club dels poetes morts (1989) i Fearless (1993)

En homenatge a Maurice Jarre, anant a Vull llegir la resta de l’article, videos amb fragments d’algunes de les seves bandes sonores.

FOTO © Collection AlloCiné Peter O’Toole a Lawrence d’Aràbia, de David Lean

In memoriam: Maurice Jarre

***

Lawrence d’Aràbia, de David Lean

 

 El dia més llarg, de Ken Annakin i altres

 

El club dels poetes morts, de Peter Weir

La filla de Ryan, de David Lean

Doctor Zhivago, de David Lean

Paris Brûle-t-il?, de René Clément

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!