Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 de juny de 2022
0 comentaris

“Garra”, de Jeremiah Zagar

Garra. Títol original: Hustle. Any 2022. Director: Jeremiah Zagar. Guió: Will Feters i Taylor Materne. Repartiment: Adam Sandler (Stanley Sugerman), Juancho Hernangómez (Bo Cruz), Queen Latifah (Teresa -T- Sugerman), Ben Foster (Vince Merrick), Robert Duvall (Rex Merrick), Kenny Smith (Leon), Maria Botto (Paola), Ainhoa Pillet (Lucía). Vista el dia 11.06.2022, en VOSC, per Netflix.

Sinopsi: L’Stanley, caçatalents de bàsquet, descobreix en Bo Cruz, fenomenal jugador de bàsquet de carrer, mentre és a Espanya i el veu no tan sols com un candidat a entrar a l’NBA, sinó com una oportunitat per ell mateix millorar-hi la posició, delitós com està de ser-ne segon entrenador. Però en Rex, el seu aval al club de Filadèlfia ja no hi és, i amb el seu fill i nou dirigent del club, en Vincent, no s’avenen; de manera que l’Stanley s’ha de fer càrrec d’en Bo, entrenar-lo i promocionar-lo, bregant per a aconseguir l’èxit.

Nota: “Garra” és el títol castellà amb què Netflix n’ha estrenat totes versions, també la VOSC. El mantinc perquè, si a algú li interessa veure’l el trobrà amb aquest nom a la plataforma.

Algú n’ha dit que és una barreja de “Jerry Maguire” -la del Tom Cruise- i “Rocky” i penso que ho ha encertat de ple. No tan sols perquè va d’un agent esportiu amb problemes professionals i conviccions -aquí, un caçatalents de bàsquet- i d’un noi que ha d’entrenar-se de valent, vèncer un munt de dificultats, que topa amb un rival mal sirgat i que només trobarà l’èxit si se supera a si mateix -a la pel·lícula fins i tot ja fan esment a “Rocky”-, sinó perquè té tots els tòpics dels films sobre esportistes amb aspiracions. Les inversemblances -lingüístiques, d’historial de “penals”, etc.- queden aixafades per la narrativa segons els tòpics. Les tensions dramàtiques que van puntuant el metratge van desfogant-se d’acord amb… els tòpics.

Val a dir, que Adam Sandler, a qui solc admirar quan fa papers seriosos, aquí està molt bé. I que han tret bon partit de l’aspecte jove i de la cara de bon noi del madrileny jugador de bàsquet Juancho Hernángómez.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!