Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 de juliol de 2022
0 comentaris

“France”, de Bruno Dumont

France. Any: 2021. Director i guionista: Bruno Dumont. Repartiment: Léa Seydoux (France de Meurs), Blanche Gardin (Lou, la productora), Benjamin Biolay (Fred de Meurs, el marit), Gaëtan Amiel (Joseph de Meurs, el fill), Emanuele Arioli (Charles Castro, el company pacient als Alps), Jawad Zemmar (Baptiste, atropellat per France). Vista el dia 17.07.2022, en VOSC, per Movistar.

Sinopsi -del Festival de Canes 2021-: És alhora el retrat d’una dona, periodista de televisió, d’un país (..), i d’un sistema, el mediàtic. Una altra sinopsi: Una famosa periodista de televisió queda trasbalsada en atropellar un noi repartidor amb moto.

El món de l’èxit televisiu com a bombolla privilegiada i protegida de la realitat, per molt que parlin de la realitat. La manca de respecte a la intimitat per part dels media. El preu de la fama. Alguns dels problemes de França: la implicació militar en la guerra del Sahel, la immigració de refugiats de guerres, la retòrica política, les famílies que sobreviuen precàriament, els associals… Res de nou, servit amb pretensions mitjançant la ridícula història de la periodista, elitista que té una llàgrima a punt davant la càmera quan li convé i una altra llàgrima -i l’ombra de la depressió- quan topa amb la realitat contra la qual està protegida habitualment.

Les pretensions ja es fan evidents de bell antuvi, en haver posat el nom del país al personatge principal, de manera que el que li passa a ella ve a ésser com el que li passa a la França acomodada i benestant, que, pel que es veu, viu d’esquena a la realitat, que va sobreeixint pertot arreu.

I que ridícul queda el trasbalsament d’aquesta protagonista!

Molt bé Léa Seydoux, aportant la seva bellesa i estil a aquest paper.

Ah! Parlant de coses ridícules: Charles Castro dient a France que si vol el rebutgi a ell, però no al seu amor… -i això com es menja, si no és de manera afrancesada!-.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!