Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de novembre de 2008
0 comentaris

Fitxa: “Nedar”

Nedar (Nedar / Nadar)

Directora i guionista Carla Subirana. Fotografia Carles Gusi. Música original Ricardo Santander. Muntatge Manuel Barriere Figueroa. Producció Benecé Produccions (Catalunya), TV3 (Catalunya), amb la col·laboració del Memorial Democràtic -Direcció General de la Memòria Històrica-.

Sinopsi
Un viatge a través de les escletxes de la memòria de tres generacions de dones soles que s’enfronten a un secret guardat durant anys. Un avi afusellat el 1940 serà el punt d’arrencada d’una investigació que reflexiona sobre la pèrdua de la memòria col·lectiva i familiar (una àvia que va morir d’alzheimer i una mare que pateix la mateixa malaltia). Nedar és, en definitiva, un viatge a la recerca de la pròpia identitat

Nota sinòptica Nedar te una estructura fragmentada, de mosaic, en què es barreja realitat i ficció. Les diferents línies argumentals es troben, formant un collage narratiu i estilístic. La primera és la línia de la investigació, que actúa com a fil conductor de la història: és el punt de vista subjetiu de la néta que, des d’ una veu en off, ens condueix per aquest viatje personal al passat -a vegades més narratiu i d’altres, més reflexiu-. La investigació es planteja com una càmera subjectiva que busca, està atenta, en definitiva, és viva. Una mena de cinema verité, en què la càmera capta la realitat que té al davant i on predomina el pla seqüència. Les imatges relacionades amb l´àvia Leonor formen part d´un material de video domèstic filmat entre 1996 i 2003. Plans entretallats, desenfocats en alguns moments, moviments que busquen l´acció i arriben a destemps… Un material únic i intimista. La tercera linia argumental és la fabulació, la narració mítica, el desig de la néta de configurar la imatge del seu avi, pura ficció: estètica de cinema negre americà dels anys 40, un home amb barret i trajo, elegant, mai li veiem la cara, és la idealització de l’atracador.

Articles en aquest bloc [Altres Veus]

Més informació [IMDB (angl)] [Avui (cat)] [LaButaca (esp)]

Festivals i premis
[Valladolid 2008 – Tiempo de Historia-]

Dist. Cat., Illes i Franja [Baditri] Dist. País Valencià [Barton]

FOTO -Benecé Prod- Nedar, de Carla Subirana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!