Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de juny de 2009
0 comentaris

Fitxa: “Dinar de la Mare de Déu d’Agost”, de Gianni Di Gregorio

Dinar de la Mare de Déu d’Agost (Pranzo di Ferragosto / Mid-August LunchVacaciones de Ferragosto / Le déjeuner du 15 août)

 

Director Gianni Di Gregorio. Guió Gianni Di Gregorio, a partir d’una història d’ell mateix i Simone Riccardini. Fotografia Gian Enrico Bianchi. Música Ratchev & Carratello. Muntatge Marco Spoletini. Producció Archimede (Itàlia). Durada 1h15.

 

Repartiment Gianni Di Gregorio Giovanni), Valeria De Franciscis (mare de Giovanni), Marina Cacciotti (Mare de Luigi), Maria Calì (tia Maria), Grazia Cesarini Sforza (Grazia), Alfonso Santagata (Luigi)


Sinopsi
Gianni, un home de mitjana edat, fill únic, que viu tiranitzat per la seva mare vídua, tota una senyora ara francament decadent, es troba que el dia abans del ferragosto -15 d’agost-, rep la proposta que no pot rebutjar de fer-se càrrec d’una altra dona gran per dos dies. I al damunt, a l’hora de la veritat, encara li ecolomen una tercera velleta. Sol amb aquells tres forts caràcters, l’home farà mans i mànigues per tenir-les contentes. Però es troba malament i, en trucar a un seu amic metge, el tranquil·litza, però implacablement li deixa també la seva mare, perquè en tingui cura, ja que ell té guàrdia a l’hospital. Un infern. Aquest home passa vint-i-quatre hores infernals!

Nota Matteo Garrone, el director de Gomorra, és el productor d’aquest film amb què debuta en la direcció un altre romà -i del Trastevere- com és Gianni Di Gregorio -fins ara, ajudant de direcció de Garrone i coguionista de Gomorra-. Segons els organitzadors de la Setmana de la Crítica de Venècia, aquesta pel·lícula petita narra, amb la lleugeresa de les millors comèdies i l’aspror del grotesc que esdevé farsa, els aspectes no precisament més bonics de la vellesa que, a més del tresor de la maduresa, comporta unes certes dosis d’egoisme i cinisme.
 

Articles en aquest bloc [Altres veus]

 

Webs oficials [pranzodiferragosto (it)] [ledejeunerdu15aout-le film (fr)]

 

Més informació [IMDB (ang)] [Avui (cat)] [TVC (cat)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

 

Festivals i premis [Venècia 2008 · Setmana de la Crítica | Millor ‘opera prima’]

 

Dist. esp. [Alta] Dist. fr. [Le Pacte] Dist. It. [Fandango]

 

FOTO @ Alta Dinar de la Mare de Déu d’Agost, de Gianni Di Gregorio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!