Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 de maig de 2022
0 comentaris

Festival de Canes 2022: la competició

Són vint-i-un els llargmetratges que enguany entren en competició per la Palma d’Or al Festival de Canes -del 17 al 28 de maig-. Quatre dels realitzadors que hi participen ja han guanyat el màxim guardó del certamen, i al seu costat, veterans i nouvinguts, alguns amb molta relació amb Canes -i les seves diverses seccions-. La selecció comprèn -en singular o en plural- thrillers, recreacions, sàtires, relats fantàstics, històries d’emigracions, tensions familiars, relacions interpersonals diverses, autobiografies, retorns, retrats, crisis polítiques, un ase… i l’estrena del català Albert Serra en la competició. En total, cinc dones cineastes intentaran revalidar l’èxit que les seves col·legues van tenir als principals certàmens de l’any passat. Aquests són els llargmetratges en concurs:

HOLY SPIDER / LES NUITS DE MASHHAD, d’Ali ABBASI. Sinopsi: Iran 2001, una periodista de Teheran s’endinsa als suburbis de menys reputació de la ciutat santa de Mashhad per investigar una sèrie de feminicidis. Ràpidament s’adonarà que les autoritats locals no tenen pressa per resoldre el cas. Aquests crims serien obra d’un sol home, que diu purificar la ciutat dels seus pecats, atacant les prostitutes de nit. És en Saeed, pare de família, embarcat en la seva pròpia dèria religiosa de “netejar” la ciutat de prostitutes de carrer, immorals i corruptes. Després d’assassinar diverses dones, en Saeed es desespera cada vegada més per la manca d’interès públic en la seva missió divina. Nota sinòptica: un thriller provocador i negre. Repartiment: Mehdi Bajestani, Zar Amir Ebrahimi, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad, Alice Rahimi, Sara Fazilat, Sina Parvaneh, Mesbah Taleb. Informació: El director és nascut a Teheran, Iran, el 1981. Va presentar l’opera prima a la Berlinale 2016 i el 2018 guanyà el Premi Un Certain Regard amb  Border Prod.: Why Not Productions. DE: BTEAM, Karma. DF: Metropolitan Filmexport. VI: Wild Bunch. RESSONS. Premi Millor Actriu (Zar AMIR EBRAHIMI).

LES AMANDIERS / FOREVER YOUNG, de Valeria BRUNI TEDESCHI. Nota sinòptica: Ambientada a finals de la dècada dels vuitanta del segle passat, segueix una colla de joves que acaben de ser admesos a la prestigiosa escola d’interpretació del director teatral Patrice Chéreau. Sinopsi: A finals de la dècada dels vuitanta, la Stella, l’Etienne, l’Adèle i companyia tenen vint anys. Aproven la prova d’accés a la famosa escola creada per Patrice Chéreau i Pierre Romans al Teatre dels Amandiers, de Nanterre. Llançats a tota velocitat en la vida, la passió, el joc, l’amor, junts viuran el punt d’inflexió de les seves vides però també les seves primeres grans tragèdies. Repartiment: Louis Garrel (Patrice Chéreau), Micha Lescot (Pierre Romans), Nadia Tereszkiewicz (Stella), Sofiane Bennacer (Etienne), Clara Bretheau (Adèle), Vassili Schneider (Víctor). Informació: Bruni Tedeschi -Torí, 16.11.1964-, actriu, mena també una carrera de directora, essent habitual de Canes. DE: Filmin i Avalon. DF: Ad Vitam. VI: Charades. RESSONS.

LES CRIMES DU FUTUR / CRIMES OF THE FUTURE, de David CRONENBERG.  Sinopsi: Mentre l’espècie humana s’adapta a un medi ambient sintètic, el cos humà està subjecte a noves transformacions i mutacions. Amb la complicitat de la seva parella Caprice, Saul Tenser, un famós artista “performer”, posa en escena la metamorfosi dels seus òrgans en espectacles d’avantguarda. Timlin, investigadora de l’Oficina del Registre Nacional d’Òrgans, en segueix de la vora aquestes pràctiques. És aleshores quan apareix un grup misteriós: volen aprofitar la notorietat de Saul per revelar al món la següent etapa de l’evolució humana… Repartiment: Viggo Mortensen (Saul Tenser), Léa Seydoux (Caprice), Kristen Stewart (Timlin), Scott Speedman. Vídeo: tràiler VOSF. Informació: David Cronenberg va nàixer a Toronto, Ontario, Canadà, el 15.03.1943 i ha participat amb aquesta sis vegades en la Competició “cannoise”, on va guanyar el Premi Especial del Jurat amb Crash. El 1999 en va presidir el Jurat. També ha estat a Venècia, on ha competit pel Lleó d’Or i li van donar el guardó a la seva carrera. Igualment ha estat present a Berlín en dues ocasions. DF: Metropolitan Filmexport. RESSONS.

TORI ET LOKITA, de Jean-Pierre i Luc DARDENNE. Sinopsi: A dia d’avui, a Bèlgica, un nen i una adolescent que han vingut sols de l’Àfrica contraposen la seva amistat invencible a les difícils condicions del seu exili. Repartiment: Pablo Schils, Joely Mbundu, Alban Ukaj, Tijmen Govaerts, Charlotte De Bruyne, Nadège Ouedraogo, Marc Zinga. Informació: guanyadors de 2 Palmes d’Or, 1 Grand Prix, 1 Premi a la Millor Direcció, 1 Premi al Guió, els germans Dardenne -Luc, 10.03.1954, i Jean-Pierre, 21.04.1951- són hiper-habitauls de Canes. DF: Diaphana. VI: Wild Bunch International. RESSONS. Premi 75è Aniversari.

STARS AT NOON, de Claire DENIS. Sinopsi: Una jove periodista nord-americana en perill i sense passaport a l’actual Nicaragua, en ple període electoral, coneix un viatger anglès al bar d’un hotel. Sembla ser l’home perfecte per ajudar-la a fugir del país. S’adona massa tard que, al contrari, al costat seu està entrant en un món més problemàtic i perillós. Informació: Thriller romàntic basat en la novel·la homònima de Denis Johnson, VKP. Repartiment: Margaret Qualley (Trish), Joe Alwyn (Daniel), Danny Ramirez (policia de Costa Rica), Bennie Safdie (home de la CIA), John C. Reilly (americà). Informació: aquesta és la segona Competició del Festival en què participa Denis -21.04.1946, París-, que també hi ha estat Fora de Competició, a Un Certain Regard i a la Quinzena dels Realitzadors. Aquest mateix any 2022 ha guanyat el Premi a la Millor Direcció a la Berlinale amb Avec amour et acharnement, que protagonitza Vincent Lindon, ara president del Jurat. DF: Ad Vitam. VI: Wild Bunch International. RESSONS. Grand Prix, ex-aequo.

FRÈRE ET SŒUR, d’Arnaud DESPLECHIN. Sinopsi: Un germà i una germana que ronden els cinquanta… L’Alícia és actriu, en Louis va ser professor i poeta. L’Alícia ha odiat el seu germà durant més de vint anys. Durant tot aquest temps no s’han vist, quan en Louis ha topat amb la seva germana per casualitat al carrer, ella no l’ha saludat i ha fugit… El germà i la germana s’han de tornar a veure ran de la mort dels seus pares. Repartiment: Marion Cotillard, Melvil Poupaud, Golshifteh Farahani, Benjamin Siksou, Patrick Timsit. Informació: Desplechin -31.10.1960-  participa per setena vegada a la Competició de Canes, on també ha estat a Cannes Premiere, Cannes Classics, Fora de competició i Un Certain Regard. També ha anat a Venècia, aspirant al Lleó d’Or en 1 ocasió i a Orizzonti en una altra. Vídeo: tràiler. Prod.: Why Not Productions. DF: Le Pacte. VI: Wild Bunch International. RESSONS.

CLOSE, de Lukas DHONT. Sinopsi: En Léo i en Rémi, de 13 anys, són amics des de sempre. Fins que un esdeveniment impensable els separa. Aleshores, en Léo s’acosta a la Sophie, la mare d’en Rémi, per mirar d’entendre-ho… Repartiment: Kevin Janssens, Marc Weiss, Léa Drucker, Emilie Dequenne, Igor Van Dessel. Informació: Lukas Dhont -14.05.1991, Gant, Flandes, Bèlgica- va triomfar amb Girl, que presentà a Un Certain Regard 2018, enduent-se’n la Càmera d’Or i el Premi FIPRESCI, entre d’altres. DE: Vértigo Films. DF: Diaphana. VI: The Match Factory. RESSONS. Grand Prix, ex-aequo.

ARMAGEDDON TIME, de James GRAY. Nota sinòptica 1: una història profundament personal i iniciàtica sobre la força de la família i la recerca generacional del somni americà. Nota sinòptica 2: història semi-autobiogràfica sobre el pas de l’adolescència a l’edat adulta al barri de Queens, Nova York, a mitjans anys vuitanta del segle passat. Sinopsi: En Paul Graff porta una infància pacífica als suburbis de Nova York. Amb en Johnny, un company de classe bandejat pel color de la seva pell, fan tot d’entremeliadures. En Paul es pensa que està protegit per la seva mare, presidenta de l’associació de pares, i pel seu avi, de qui n’està molt. Però després d’un incident, l’envien a una escola privada en què el pare de Donald Trump és membre del consell d’administració. L’elitisme i el racisme desinhibit que s’hi freqüenten trastocaran dràsticament el seu món. Repartiment: Anne Hathaway, Anthony Hopkins, Jeremy Strong, Jaylin Webb (Johnny), Ryan Sell, Marcia Jean Kurtz, Andrew Polk, Michael Banks Repeta (Paul Graff), Dane West, Lauren Yaffe, Griffin Wallace Henkel, Eve Jette Putrello, Ian Hernandez-Oropeza. Informació: director de fotografia, Darius Khondji. En James Gray va nàixer el 14.04.1969, a Nova York. Cinquena competició per al cineasta, que també va ser a Canes Fora de competició en una ocasió. I en va ser membre del Jurat el 2009. Premiat a Venècia a començament de la seva carrera i va tornar més recentment, amb Ad Astra. El tema de la família és recurrent en la seca filmografia. D-EUA: Focus Features. RESSONS.

BROKER / LES BONES ÉTOILES / BEULOKEO, de KORE-EDA Hirokazu. Nota sinòptica 1: drama sobre les “baby boxes” o caixes de nadons abandonats. Nota sinòptica 2: Una colla de gent, reunits per una “baby box” –caixes preparades perquè els que ja no poden mantenir els seus nadons els entreguin de forma anònima- emprenen un viatge que els durà a destins que mai havien pensat. Sinopsi: En Sang-Hyun  troba nous pares per a un nadó deixat en una “baby boxes” i hi fa un tracte especial. Es diu a si mateix que és un negociant de bona voluntat. En Sang-Hyun treballa amb la Dong-Soo  en aquest afany. S’involucren amb So-Young, que va col·locar el seu nadó a la “baby box”, però ara ha tornat a buscar-lo. Mentrestant, el detectiu Soo-Jin  i el detectiu Lee persegueixen en Sang-Hyun i la Dong-Soo. Intèrprets: Song Kang-ho (Sang-Hyun) -“Parásitos”-, Bae Doo-Na (detectiu Soo-Jin) -“The Host”-, Lee Joo-Young (detectiu Lee) Gang Dong-Won (Dong-Soo) -“Península”-, IU (So-Young) -popular cantant sud-coreana-. Informació: premiat a Sant Sebastià i a Venècia, Kore-Eda (06.06.1962, Tòquio) és habitual de Canes, en què ha guanyat 1 Palma d’Or, 1 Premi del Jurat i 1 Premi del Jurat Ecumènic, al decurs de les 5 Competicions en què ha participat -aquesta és le sisena-, havent passat també per Un Certain Regard 2 vegades.  Informació: rodada a Corea del Sud. Vídeo: tràiler VOSA. DE: Filmin i Avalon. DF: Metropolitan Filmexport. RESSONS. Premi Millor Actor (SONG Kang-ho). Premi Jurat Ecumènic.

NOSTALGIA, de Mario MARTONE. Sinopsi: Després de viure 40 anys a l’estranger, Felice torna al barri de Sanità, al cor de Nàpols, on va nàixer, i descobreix de nou llocs i codis de la ciutat, enfrontant-se a un passat que se’l menja. Repartiment: Pierfrancesco Favino, Francesco Di Leva, Tommaso Ragno, Aurora Quattrocchi. Informació: adaptació de la novel·la homònina d’Ermanno Rea. Informació: Mario Martone -20.11.1959, Nàpols-, habitual i premiat a Venècia, torna a la competició “cannoise” per segona vegada, havent participat en una ocasió a Un Certain Regard i havent estat membre del Jurat del Festival l’any 2000. DI: Medusa Film. DF: ARP Sélection. VI: True Colours. RESSONS.

RMN, de Cristian MUNGIU. Nota sinòptica: Una anàlisi sense jutjar dels impulsos del comportament humà davant el desconegut, de la manera com percebem l’altre i de com ens relacionem amb un futur inquietant. Sinopsi: Uns dies abans de Nadal, en Matthias torna al seu poble nadiu i multiètnic de Transsilvània, després de deixar la seva feina a Alemanya. Està preocupat pel seu fill, en Rudi, que està creixent sense ell; pel seu pare, l’Otto, que està sol, i vol tornar a veure la Csilla, la seva antiga amant. Intenta implicar-se més en l’educació del noi que s’ha quedat massa temps a la cura de la seva mare, l’Ana, i vol ajudar-lo a superar les seves angoixes irracionals. Quan la panificadora que gestiona Csilla decideix reclutar treballadors estrangers, la tranquil·litat de la petita comunitat es veu alterada, les angoixes també arriben als adults. Les frustracions, els conflictes i les passions ressorgeixen, destrossant l’aparença de pau a la comunitat. Repartiment: Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu. Informació: Mungiu -27.04.1968, Romania-  ha guanyat a Canes 1 Palma d’Or, 1 Premi Millor Direcció i 1 Premi de Millor Guió, és a dir, sempre s’ha endut premi cada vegada que hi ha participat -enguany és la 4a Competició seva-. A més té un Certain Regard en la seva trajectòria i va debutar en una paral·lela. Va ser memebre del Jurat del Festival el 2013 i va presidir el dels Curts i la Cinéfondation el 2017. Prod.: Why Not Productions. DE: Caramel Films, BTeam. DF: Le Pacte. VI: Wild Bunch International. RESSONS.

TRIANGLE OF SADNESS / SANS FILTRE / EL TRIÁNGULO DE LA TRISTEZA, de Ruben ÖSTLUND. Nota sinòptica: Una sàtira desinhibida on els rols i la classe social s’inverteixen i es revela el cursi valor econòmic de la bellesa. Sinopsi: Els models i “influencers” Carl i Yaya naveguen pel món de la moda mentre exploren els límits de la seva relació. Després de la “Fashion Week”, la parella està convidada a un creuer de luxe amb una galeria de passatgers que són delinqüents súper rics -un oligarca rus, traficants d’armes britànics i un capità idiosincràtic, alcohòlic i que cita Marx-. Al principi, tot sembla que es pot penjar a Instagram. Però s’acosta una tempesta i un gran temporal de mar colpeja els passatgers durant el sopar de gala de set plats del capità. El creuer acaba catastròficament. En Carl i la Yaya queden abandonats en una illa deserta amb un grup de multimilionaris i una de les netejadores del vaixell. La jerarquia es capgira de sobte, ja que la dona és l’única que sap pescar.  Repartiment: Harris Dickinson (Carl), Charlbi Dean Kriek (Yaya), Woody Harrelson. Informació: Östlund -13.04.1974, Suècia- és l’autor de  de The Square -Palma d’Or- i 2 Un Certain Regard Força Major i Invonluntary. Prod., VI: CoProduction Office. DE: Avalon. DF: BAC. RESSONS. Palma d’Or.

HEOJIL KYOLSHIM / DECISION TO LEAVE, de PARK Chan-Wook. Sinopsi: Hae-jun, detectiu experimentat i tenaç, investiga la mort sospitosa d’un home al cim d’una muntanya. Aviat, comença a sospitar de Seo-rae, la misteriosa esposa del difunt, per la qual sent una atracció, cosa que el desestabilitza. Informació: film de misteri. Repartiment: Tang Wei ( Seo-rae), Park Hae-il (Hae-jun), Lee Jung-hyun (Jung-an), Go Kyung-pyo (Soo-wan), Park Yong-woo (Ho-shin). Informació: Park Chan-Wook (23.08.1963, Seül, Corea del Sud) ha participat i ha estat premiat a Venècia i Berlín, però va aconseguir renom internacional sobretot amb Old Boy, Grand Prix de Canes el 2004. Cinc any després s’enduia ex-aequo el Premi del Jurat, amb Thirst. Enguany és la seva quarta Competició. Vídeo: tràiler. DE: Avalon. DF: BAC. VI: CJ Ent. RESSONS. Premi Millor Direcció.

SHOWING UP, de Kelly REICHARDT. Nota sinòptica 1: Una artista, abans de l’exposició que li canviarà la carrera, troba inspiració en el caos de la vida. Nota sinòptica 2: retrat vibrant i captivador de l’art i l’artesania. Sinopsi: Una escultora que prepara una exposició ha d’equilibrar la seva vida creativa amb els drames quotidians de la família i els amics. Repartiment: Michelle Williams (Lizzie), Amanda Plummer, John Magaro, James Legros, Judd Hirsch, Hong Chau, Larry Fessenden, André Benjamin, Maryann Plunkett, Heather Lawless, Lauren Lakis, Orianna Herrman, Teal Sherer. Informació: Reichardt ha participat a Berlín 2020 amb First Cow, a Venècia 2010 amb Meek’s Cutoff i Venècia 2013 amb Night moves, i aquesta és la segona vegada que és a Canes, on el 2008 va ser a Un Certain Regard amb Wendy and Lucy. DF: Diaphana. RESSONS.

LEILA’S BROTHERS / LEILA ET SES FRERES, de Saeed ROUSTAEE. Sinopsi: La Leila ha dedicat tota la vida als seus pares i als seus quatre germans. Molt afectada per una crisi econòmica sense precedents, la família s’enfonsa en el deute i es desfà a mesura que es desenvolupen les respectives decepcions personals. Per tal de treure’ls d’aquesta situació, la Leila trama un pla: comprar una botiga per iniciar un negoci amb els seus germans. Tothom hi posa tots els seus estalvis, però els falta un últim suport econòmic. Al mateix temps i per a sorpresa de tots, el seu pare Esmail promet una gran suma de diners a la comunitat per a convertir-se’n en el nou padrí, el màxim honor de la tradició persa. A poc a poc, les accions de cadascun dels seus membres porten la família a la vora de la implosió, mentre la salut del patriarca es deteriora. Repartiment: Navid Mohammadzadeh (Alireza), Taraneh Alidoosti (Leila), Payman Maadi (Manouchehr), Saeed Poursamimi (Heshmat), Mohammad Alimohammadi (Farhad). Informació: el director és iranià, nascut el 14.08.1989. Graduat universitari en cinema, ha participat a Orizzonti de Venècia el 2019 amb Just 6.5, que estigué nominada al César al Millor Film Estranger. DF: Wild Bunch. VI: Elle Driver. RESSONS. Premi FIPRESCI.

BOY FROM HEAVEN / WALAD MIN AL JANNA, de Tarik SALEH. Sinopsi: L’Adam, un simple fill de pescador, ingressa a la prestigiosa Universitat Al-Azhar del Caire, epicentre del poder de l’islam sunnita. El primer dia d’escola, el Gran Imam al capdavant de la institució mor sobtadament. L’Adam es troba llavors al cor d’una lluita de poder implacable entre les elits religioses i polítiques del país. Repartiment: Tawfeek Barhom, Fares Fares. Informació: Del director -28.01.1972, Estocolm, Suècia- de El Cairo Confidencial (Gran Premi a Sundance). Web: Atmo. DF: Memento Films. VI: Memento Int. RESSONS. Premi Millor Guió.

ZHENA CHAIKOVSKOGO / TCHAIKOVSKY’S WIFE / MADAME TCHAIKOVSKY, de Kirill SEREBRENNIKOV. Sinopsi: Rússia, segle XIX. Antonina Miliukova, noia rica i brillant, es casa amb el compositor Piotr Txaikovski. Però l’amor que sent per ell es converteix en obsessió i la noia és rebutjada de manera violenta. Consumida pels sentiments, l’Antonina accepta aguantar-ho tot per quedar-se amb ell. Repartiment: Alena Mikhailova, Odin Biron. Informació: cineasta rus -07.09.1969- exilat a França, aconseguí molt de renom amb Leto -Canes 2018- i és la tercera vegada que entra en Competició. DF: BAC. RESSONS.

PACIFICTION / TOURMENT SUR LES ÎLES, d’Albert SERRA. Sinopsi: A l’illa de Tahití, a la Polinèsia Francesa, l’Alt Comissionat de la República, De Roller, representant de l’Estat francès, és un home calculador de maneres perfectes. En recepcions oficials com les institucions interlope [referència al comerç colonial], constantment pren el pols d’una població local d’on pot sorgir la ira en qualsevol moment.  Tant més quan un rumor esdevé cada cop més insistent: s’hauria vist un submarí la presència fantasmagòrica del qual anunciaria la represa de les proves nuclears franceses.. Repartiment: Benoît Magimel, Sergi López, Lluís Serrat, Cécile Guilbert, Pahoa Mahagafanau, Matahi Pambrun, Marc Susini, Montse Triola, Michael Vautor, Alexandre Mello, Mike Landscape, Mareva Wong, Cyrus Arai, Baptiste Pinteaux. Informació: el vincle d’Albert Serra -Banyoles, 1975- amb Canes és fort i de llarga durada. Coproducció d’Andergraun Films (Catalunya), Idéale Audience (França), Rosa Filmes (Portugal) i Tamtam Film (Alemanya). DF: Les Films du Losange. VI: Films Boutique. P: Rendez-Vous. Impacte: Avui és el dia d’Albert Serra a Canes 2022. PRIMERES REACCIONS. RESSONS. Cròniques nostrades.

UN PETIT FRÈRE / MOTHER AND SON, de Léonor SERRAILLE. Sinopsi: La Rose, d’origen ivorià, arriba a França i va a raure als suburbis parisencs amb els seus dos fills, Jean i Ernest. Construcció i deconstrucció d’una família, des de finals dels anys vuitanta del segle passat fins a l’actualitat. Repartiment: Annabelle Lengronne, Stéphane Bak, Kenzo Sambin, Ahmed Sylla. Informació: Léonor Serraille va guanyar la Càmera d’Or el 2017 amb Bienvenida a Montparnasse. DF: Diaphana. VI: MK2. RESSONS.

EO, de Jerzy SKOLIMOWSKI. Sinopsi: El món és un lloc misteriós, especialment vist a través dels ulls d’un animal. En el seu camí, EO, un ruc gris d’ulls melancòlics, es troba amb gent bona i gent dolenta, experimenta l’alegria i la pena, i la roda de la fortuna converteix alternativament la seva sort en un desastre i la seva desesperació en una felicitat inesperada. Però mai, en cap moment, perd la seva innocència. Nota sinòptica: La història d’un ase, que comença en un circ polonès i acaba en un escorxador italià. Repartiment: Sandra Drzymalska, Tomasz Organek, Mateusz Kosciukiewicz, Lorenzo Zurzolo, Isabelle Huppert (la comtessa). Informació: Aquesta pel·lícula és un homenatge a Au hasard Balthazar (1966), de Robert Bresson. Skolimovski -05.05.1938, Lodz, Polònia- és el degà dels cineastes de la Competició d’enguany, sisena vegada que hi participa amb un bagatge d’un Grand Prix i un Premi de Millor Guió guanyats. Va ser membre del Jurat el 1987. DE: A Contracorriente. VI: Hanway Films. RESSONS. Premi del Jurat, ex-aequo.

LE OTTO MONTAGNE / LES HUIT MONTAGNES / THE EIGHT MOUNTAINS, de Charlotte VANDERMEERSCH i Felix VAN GROENINGEN. Sinopsi: En Pietro és un noi de ciutat, en Bruno és l’últim fill d’un poble oblidat de la Vall d’Aosta. Es fan amics en aquest racó amagat dels Alps que els serveix de regne. La vida els separa sense poder separar-los completament. Mentre en Bruno es manté fidel a la seva muntanya, en Pietro viatja pel món. Aquest encreuament els farà conèixer l’amor i la pèrdua, els seus orígens i els seus destins, però sobretot una amistat eterna. Nota sinòptica: La pel·lícula explica una història d’amistat, de pares i fills i de les eleccions que fem a la vida que se’ns dona, amb el teló de fons de les muntanyes que hem d’escalar físicament i psicològicament. Una història universal sobre la recerca inexorable de conèixer-se a un mateix i alhora ser fidel als altres. Repartiment: Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lietti, Elisabetta Mazzullo, Lupo Barbiero, Cristiano Sassella. Informació: guió basat en la novel·la “Le otto montagne”,» de Paolo Cognetti. Dels dos directors, belgues, ella -11.11.1974-, que és actriu, debuta en la realització, i ell -01.11.1977, Gant, Flandes, Bèlgica- és conegut sobretot per Alabama Monroe. DE: Avalon. DF: Pyramide. DI: Vision Distribution. RESSONS. Premi del Jurat, ex-aequo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!