Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 de maig de 2016
0 comentaris

Festival de Canes 2016: Un Certain Regard

Informació sobre les pel·lícules de la secció Un Certain Regard del Festival de Canes 2016.

Festival de Canes 2016: Un Certain Regard.

Inversion_C16 (5)Inversion (Varoonegi). Direcció: Behnam BEHZADI. País del cineasta: Iran. Productores de: l’Iran. Guió: Behnam Behzadi. Intèrprets: Sahar DOWLATSHAHI, Ali MOSAFFA, Ali Reza AGHAKHANI,  Setareh PESYANI, Roya JAVIDNIA , Shirin YAZDANBAKHSH, Setareh HOSSEINI , Toufan MEHRDADIAN, Mojtaba NAM NABAT, Payam YAZDANI, Ebad KARIMI , Yazdan AKHOONDI. Sinopsi: A Teheran, la Niloofar, de 35 anys, viu sola amb la mare. Per a protegir la mare de la polució de la ciutat, la família decideix pel seu compte que la Niloofar haurà d’anar a viure amb la mare a pagès. Si bé fins ara s’havia adaptat a les exigències dels altres, aquesta vegada la Niloofar plantarà cara. Vídeos: Tràiler VOSA. Vendes internacionals: Noori. Distribuïdores: Diaphana. Més informació: Festival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Apprentice_C16(2)Apprentice. Direcció: BOO Junfeng. País del cineasta: Singapur. Productores de: Singapur, Alemanya, França, Hong-kong, Qatar. Guió: Boo Jungfeng. Intèrprets: FIR Rahman, Su WAN HANAFI, MASTURA Ahmad. Sinopsi: L’Aiman treballa en una presó d’alta seguretat. En Rahim, el botxí en cap, hi acompanya els darrers dies dels condemnats. Ben aviat, es fa seu el jove guardià i les ensenya els fils de l’ofici. L’Aiman resulta ser un executador molt aplicat, però la seva consciència i la seva veritable motivació l’acaben atrapant. Vídeos: Tràiler VOSF. Vendes internacionals: Luxbox. Distribuïdores: Version Originale/Condor*. Més informacióFestival de Canes |Imdb | Facebook oficial. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

VoirDuPays_C16 (3)Voir du pays (Voir du pays | The Stopover). Direcció: Delphine COULIN i Muriel COULIN. País de les cineastes: França. Productores de: França i Grècia. Guió: Delphine Coulin i Muriel Coulin. Intèrprets: SOKO, Ginger ROMAN, Ariane LABED, Karim LEKLOU, Andreas KONSTANTINOU, Makis PAPADIMITRIOU, Alexis MANENTI, Robin BARDE, Sylvain LOREAU, Jérémie LAHEURTE. Sinopsi: Dues noies militars, l’Aurora i la Marine, tornen de l’Afganistan. Amb la seva secció, s’estaran tres dies a Xipre, en un hotel de cinc estrelles, barrejats amb els turistes, per fer allò que l’exèrcit anomena una rescolsa de descompressió, en què se’ls ajudarà a “oblidar la guerra”. Però no és tan fàcil alliberar-se de la violència… Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores: Diaphana. Més informació: Festival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

LaDanseuse_C16 (1)La danseuse (La danseuse | The Dancer). Direcció: Stéphanie DI GIUSTO. País de la cineasta: França. Productores de: França, Bèlgica, República Txeca. Guió: Stéphanie Di Giusto, Sarah Thibau, Thomas Bidegain. Intèrprets: SOKO, Gaspard ULLIEL, Mélanie THIERRY,  Lily Rose DEPP,  François DAMIENS, Louis-Do DE LENCQUESAING, Denis MENOCHET. Sinopsi: Res feia preveure que Loïe Fuller, originària del gran oest americà, acabés sent una icona de la Belle Epoque i encara menys que dansés a l’Òpera de París. Mal que s’hagués de trencar l’esquena i cremar ulls amb els focus, per res del món no deixà de perfeccionar la seva dansa. Però la seva trobada amb Isadora Duncan, jove prodigi assedegada de glòria, en precipità la caiguda. Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Wild Bunch. Opera prima. Més informació: Festival de Canes | Imdb | Facebook Oficial. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Clash_C16 (2)Clash (Eshtebak). Direcció: Mohamed DIAB. País del cineasta: Egipte. Productores d’: Egipte, França. Guió: Mohamed Diab, Khaled Diab. Intèrprets: Nelly KARIM,  Hany ADEL. Sinopsi: El Caire, estiu de 2013, dos anys després de la revolució egípcia. L’endemà de la destitució del president islamista Morsi, un dia de revoltes violentes, posen en un furgó de policia desenes de manifestants de conviccions polítiques i religioses divergents. Sabran superar les diferències entre ells per a sortir-se’n? Vendes internacionals: Pyramide. Distribuïdores: Pyramide. Film d’inauguració d’Un Certain Regard. Més informacióFestival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

TheRedTurtle_C16 (7)The Red Turtle (The Red Turtle | La tortue Rouge). Direcció: Michael DUDOK DE WIT. País del cineasta: Holanda. Productores de: França, Bèlgica i Japó (Studio Ghibli). Guió: Michael Dudok De Wit. Film d’animació. Sinopsi: Mitjançant la història d’un nàufrag en una illa deserta troplicat plena de tortugues, de crancs i d’ocells, la pel·lícula explica les grans etapes de la vida d’un ésser humà. Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Wild Bunch. Opera prima. Més informació: Festival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Harmonium_C16 (1)Harmonium (Fuchi Ni Tatsu). Direcció: FUKADA Kôji. País del cineasta: Japó. Productores de: Japó, França. Guió: Fukada Kôji. Repartiment: ASANO Tadanobu (Yasaka), Mariko TSUTSUI (Akié), TAÏGA (Takashi), Kanji FURUTACHI (Toshio). Sinopsi: En una discreta barriada japonesa, en Toshio i la seva dona Akié menen una vida aparentment tranquil·la amb la seva filla. Un matí, es presenta al taller d’en Toshio un seu amic, que ha estat deu anys a la presó. Per sorpresa de l’Akié, en Toshio li ofereix feina i casa. De mica en mica, aquest amic va ingerint-se en la vida familiar, ensenya l’harmònium a la nena i lentament va rondant l’Akié. Vendes internacionals: MK2. Distribuïdores: Version originale Condor*. Més informació: Festival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

PersonalAffairs_c16 (5)Personal Affairs (Omor Shakhsiya). Direcció: Maha HAJ. País de la cineasta: Israel. Productores d’: Israel. Guió: Maha Haj. Repartiment: Amer HLEHEL (George),  Mahmoud SHAWAHDEH (Saleh), Sana SHAWAHDEH (Nabila), Doraid LIDDAWI (Tarek), Maïssa ABED EL HADI (Maissa). Sinopsi: Natzaret. Un matrimoni ja gran viu al ritme de la rutina quotidiana. A Ramallah, a l’altre cantó de la frontera, el seu fill Tarek voldria ser eternament solter, la seva filla és a punt de tenir una criatura, el seu marit garatgista troba un paper al cinema, mentre l’àvia perd el cap… Mentrestant, a Suècia, el fill gran espera que li arribin, de visita. Cadascú es dedica a les seves coses, entre moments de plaer i desacords, somnis i desil·lusions. Alguns volen anar-se’n, d’altres quedar-se, però tots tenen afers personals per arreglar… Vendes internacionals: Films Boutique. Distribuïdores: Sophie Dulac. Opera prima. Més informació: Festival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

BeyondTheMountainsAndHills_C16 (2)Beyond the Mountains and Hills (Me’ever laharim vehagvaot). Direcció: Eran KOLIRIN. País del cineasta: Israel. Productores d’: Israel, Bèlgica, Alemanya. Guió: Eran Kolirin. Repartiment: Alon PDUT (David), Shiree NADAV NAOR (Rina), Noam IMBER (Omri), Mili ESHET (Ifat), Yoav ROTHMAN (Evyatar). Sinopsi: En David queda desmobilitzat després de 27 anys de servei a l’exèrcit. Torna amb els seus, al cap d’anys de distanciament i mira de trobar el seu lloc en la seva nova vida civil. Pensa que una feina de quadre al sector privat li aniria bé, però troba dificultats per adaptar-se al ritme del “nou Israel” en què triomfen la competitivitat i l’obsessió per l’èxit i els diners. Ben sovint, està sol a casa, mirant un programa televisiu de matí o escoltant la ràdio. Quan un amic li proposa de treballar en una empresa que ven complements alimentaris, creu que això li obrirà les portes del món dels negocis i li permetrà convertir-se en algú. però aquesta decisió el durà de mica en mica, a ell i a la seva família, cap al laberint de les forces obscures que regeixen la vida a Israel. Vendes internacionals: The Match Factory*. Distribuïdores: pendent. Més informació: Festival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

AfterTheStorm_C16 (3)After the Storm (Umi yori mo mada fukaku | Aprés la tempête). Direcció: KORE-EDA Hirokazu. País del cineasta: Japó. Productores de: Japó. Guió: Kore-Eda Hirokazu. Repartiment: ABE Hiroshi (SHINODA Ryota), MAKI Yoko (SHIRAISHI Kyoko), YOSHIZAWA Taiyo (SHIRAISHI Shingo), KIKI Kilin (SHINODA Yoshiko). Sinopsi: Malgrat que va tenir un començament de carrera ben prometedor, en Ryota va acumulant desil·lusions. Divorciat de la Kyoko, els quatre rals que li dona la seva feina de detectiu privat els malgasta jugant a les curses, fins al punt de no poder pagar la pensió alimentària del seu fill d’onze anys, en Shingo. Ara, en Ryota malda per recuperar la confiança del seus i de fer-se un lloc en la vida del seu fill. No sembla pas que vagi pel bon camí, fins al dia que un tifó obliga tota la família a passar una nit junts… Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Le Pacte. Més informació: Festival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

TheHappiestDayOlliMaki_C16 (1)The Happiest Day in the Life of Olli Mäki (Hymyilevä Mies). Direcció: Juho KUOSMANEN. País del cineasta: Finlàndia. Productores de: Finlàndia, Alemanya, Suècia. Guió: Juho Kuosmanen, Mikko Myllylahti. Repartiment: Jarkko LAHTI (Olli Mäki), Oona AIROLA (Raija Jänkä), Eero MILONOFF (Elis Ask). Sinopsi: Estiu de 1962, l’Olli Mäki aspira al títol de campió del món del pes pluma de boxa. De la ruralia finlandesa fins a les lluminàries de Helsinki, se li prediu un futur esplèndid. Per a aconseguir-ho, només ha de perdre pes i concentrar-se. però hi ha un problema: l’Olli s’ha enamorat de la Raija. Vídeos: Tràiler VO. Vendes internacionals: Les Films du Losange. Distribuïdores: Les Films du Losange. Opera prima. Més informació: Festival de Canes | Imdb | web oficial. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

HellOrHighWater_C16 (1)Hell or High Water (Hell or High Water | Comancheria). Direcció: David MACKENZIE. País del cineasta: Regne Unit. Productores d’: EUA. Guió: Taylor Sheridan. Repartiment: Jeff BRIDGES (Marcus), Ben FOSTER (Tanner), Chris PINE (Toby). Sinopsi: Després de la mort de la seva mare, dos germans organitzen una sèrie d’atracaments, pensant només amb les oficines d’un mateix banc. Disposen tan sols d’uns dies per evitar l’embargament de la seva propietat familiar i volen pagar els deutes del banc amb els seus mateixos diners. Encalçant-los, un ranger que aviat es jubilarà i el seu ajudant, disposats a detenir-los. Vendes internacionals: Sierra/Affinity. Distribuïdores: Wild Bunch. Més informació: Festival de CanesImdb. Incorporat el 22.04.2016. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

LaLargaNoche_c16 (1)La larga noche de Francisco Sanctis. Direcció: Francisco MÁRQUEZ i Andrea TESTA. País dels cineastes: Argentina. Productores d’: Argentina. Guió: Francisco Márquez i Andrea Testa. Repartiment: Diego VELÁZQUEZ  (Francisco Sanctis), Laura PAREDES (Angélica), Valeria LOIS (Elena), Marcelo SUBIOTTO (Perugia), Rafael FEDERMAN (Lucho). Sinopsi: Buenos Aires, 1977. En Francisco Sanctis és un pare de família normal i corrent que es manté a distància de les controvèrsies i de la política. Un vespre, rep informacions sobre dues persones amenaçades de segrest per soldats de la dictadura. Ha de prendre una decisió crucial: posarà en perill la pròpia vida per a salvar la dels altres?. Vendes internacionals: Films Boutique. Distribuïdores: pendent. Opera prima. Més informacióFestival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Caini_C16 (4)Dogs (Caini). Direcció: Bogdan MIRICA. País del cineasta: Romania. Productores de: França, Romania, Bulgària, Qatar. Guió: Bogdan Mirica. Repartiment: Gheorghe VISU (Hogas), Dragoş BUCUR (Roman), Vlad IVANOV (Samir). Sinopsi: En Roman acaba de retornar a les terres de l’avi que acaba de rebre en herència. Quan decideix vendre-se-les perquè res no hi creix, topa amb uns mafiosos dels quals l’avi era el cap. Aquests no s’estaran d’orgues a l’hora de preservar aquestes terres que són al centre del seu tràfic. Vendes internacionals: Bac Films. Distribuïdores: Bac Films. Opera prima. Més informació: Festival de CanesImdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

PericleIlNero_C16 (4)Pericle Il Nero (Pericle Il Nero | Pericles). Direcció: Stefano MORDINI. País del cineasta: Itàlia. Productores d’: Itàlia, Bèlgica, França. Guió: Francesca Marciano, Valia Santella, Stefano Mordini. Repartiment: Riccardo SCAMARCIO (Pericle), Marina FOÏS (Anastasia), Gigio MORRA (Don Luigi), Valentina ACCA (Anna), Maria Luisa SANTELLA (Signorinella), Lucia RAGNI (Zia Nené). Sinopsi: En Pericle treballa per a Don Luigi, cap d’un clan napolità que porta el tràfic de droga i les xarxes de prostitució a Liège i blanqueja els guanys mitjançant tot de pisseries. En Pericle té coma feina carregar-se qualsevol que desafiï Don Luigi. Un dia, al decurs d’una missió, mata per error una dona que pertany a una altra família napolitana. Signa així la seva sentència de mort. Es refugia a França. Coneix la Natacha i espera poder bastir amb ella una nova vida. Però Don Luigi l’ha traït. Ha promès el seu coll al clan enemic. És així que en Pericle torna a Bèlgica per a venjar-se. Vendes internacionals: RAI COM. Distribuïdores: pendent. Més informació: Festival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

TheTransfiguration_C16 (1)The Transfiguration. Direcció: Michael O’SHEA. País del cineasta: EUA. Productores d’: EUA. Guió: Michael O’Shea. Repartiment: Eric RUFFIN (Milo), Chloe LEVINE (Sophie), Aaron Clifton MOTEN (Lewis). Sinopsi: Queens, Nova York. En Milo té 14 anys. Orfe, el seu refugi és el pis que comparteix amb son germà gran. Solitari, es passa el dia mirant pel·lícules de vampirs. L’arribada d’una nova veïna li provocarà el naixement de nous sentiments… Nota sinòptica: Una història d’amor adolescent, pèrdua… i vampirs. Vendes internacionals: Protagonist Pictures. Distribuïdores: ARP. Opera prima. Més informació: Festival de Canes | Imdb | Web oficial | Facebook oficial. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

CaptainFantastic_C16Captain Fantastic. Direcció: Matt ROSS. País del cineasta: EUA. Productores d’: EUA. Guió: Matt Ross. Repartiment: Viggo MORTENSEN (Ben), Frank LANGELLA (Jack), George MACKAY (Bo), Kathryn HAHN (Harper), Steve ZAHN (Dave), Ann DOWD (Abigail). Sinopsi: En uns boscos arraconats del nord-est dels Estats Units, aïllat de la societat, una pare entregat ha dedicat tota la seva vida a fer dels seus sis fills petits grans adults. Però quan el destí castiga la seva família, han d’abandonar aquest paradís que ell els havia creat. La descoberta del món exterior l’obliga a qüestionar-se els mètodes d’educació que ha emprat i tot el que els ha ensenyat. Vendes internacionals: Sierra/Affinity. Distribuïdores: Mars. Més informacióFestival de Canes |Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

ElDeixeble_C16 (2)El deixeble ((M)uchenik | The Student | Le disciple). Direcció: Kirill SEREBRENNIKOV. País del cineasta: Rússia. Productores de: Rússia. Guió: Kirill Serebrennikov. Repartiment: Victoria ISAKOVA (Elena Lvovna), Julia AUG (La mare de Veniamin), Petr SKVORTSOV (Veniamin), Alexandr GORCHILIN (Grisha), Alexandra REVENKO (Lidia), Anton VASILIEV (Oleg Ivanovich), Svetlana BRAGARNIK (Ludmila Ivanovna), Nikolai ROSCHIN (Vsevolod), Irina RUDNITSKAYA (Irina Petrovna). Sinopsi: “Els deixebles de la llum no han inventat sinó tenebres” Robert Desnos. En Veniamin, adolescent amb crisi mística, trasbalsa la seva mare, els seus companys i tot l’institut amb els seus interrogants. “Les noies poden anar amb bikini a les classes de natació?”,  “S’han de fer classes d’educació sexual en un establiment escolar?”, “La teoria de l’evolució s’ha d’ensenyar a l’assignatura de ciències naturals?”. Els adults queden aviat sobrepassats per les certeses d’aquest noi que no jura si no és sobre les Sagrades Escriptures. Només l’Elena, la seva professora de Biologia, mirarà de provocar-lo en el seu propi terreny. Vendes internacionals: Wide. Distribuïdores: ARP. Més informació: Festival de Canes | Imdb. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!