Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

28 d'abril de 2022
0 comentaris

El jurat de la Càmera d’Or de Canes 2022

L’actriu almodovariana Rossy de Palma presidirà el Jurat de la Càmera d’Or de Canes 2022. Com és tradició, aquest jurat concedirà el seu guardó a una “opera prima” projectada en qualsevol secció del Festival o a les manifestacions paral·leles (Quinzena i Setmana de la Crítica) i ho farà al decurs de la Gala del Palmarès del dissabte 28 de maig. Acompanyaran Rossy de Palma, en representació de la francesa Federation des Industries du Cinéma, de l’Audiovisuel et du Multimedia (FICAM), Natasza Chroscicki, directora general d’ARRI France; en representació de l’Association française des directeurs de la photographie cinématographique, Jean-Claude Larrieu, director de fotografia; en representació de la Société des Réalisateurs de Films (SRF), Éléonor Weber, autora, directora i cineasta; en representació del sindicat francès de la crítica cinematogràfica (SFCC), Olivier Pelisson, periodista i crític de cinema i, com a personalitats convidades, el director, guionista i actor Lucien Jean-Baptiste i l’actor Samuel Le Bihan.

El Festival de Canes recorda que, en el passat, la Càmera d’Or ha guardonat autors després consagrats com Jim Jarmusch, Mira Nair, Jaco Van Dormael, Naomi Kawase, Bahman Ghobadi o Steve McQueen. I de Rossy de Palma, a més de repassar-ne la trajectòria almodovariana, n’evoquen la seva carrera internacional amb cineastes com Robert Altman, Mike Figgis, Karim Dridi, Patrice Leconte, Mehdi Charef, Amanda Sthers, Terry Gilliam o derrerament Benjamin Millepied, i d’ella en diuen també que De Nova York a París, Rossy de Palma destaca també en les grans escenes del Teatre i de l’Òpera. Artista multidisciplinària i musa de la moda, Rossy de Palma sedueix per la seva personalitat alhora rebel i atractiva  a nombrosos creadors de l’Alta Costura, de la Música, de la Fotografia i de les Arts d’arreu del món.

Val a dir que Rossy de Palma va formar part del Jurat del Festival de 2015 que presidí Joel Coen i atorgà la Palma d’Or a Dheepan, de Jacques Audriard.

Foto de l’apunt: Rossy de Palma © Antonio Terron

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!