Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de maig de 2014
0 comentaris

El Jurat de Canes, amb esperit obert i ganes de ser sincers i objectius

Vol la litúrgia del Festival de Canes que la direcció del certamen sopi amb els membres del Jurat el dia abans que comenci el certamen (per tant, això va tenir lloc ahir) i que, a primera hora de la tarda de la jornada inaugural, el Jurat es presenti davant la premsa. Igualment, avui al vespre (en aquests mateixos moments, mentre estic escrivint l’apunt), el Jurat fa acte de presència a la Gala Inaugural i, ja, a partir d’aquí, ja no se’ls veu normalment si no és a les projeccions, o camí de les sales o en algun acte puntual. Cadascun dels seus membres s’està en un o altre dels grans hotels de Canes (quan no ocupen una vil·la, com féu Clint Eastwood l’any que el presidí; o recorren al iot personal, com fou el cas de Spielberg l’any passat).  Durant el Festival, es van trobant i parlant, sigui en coincidir a les projeccions, sigui en reunions convocades per la presidència del Jurat. I a les darreres hores abans de fer públic el Palmarès, la direcció del certamen i els membres del Jurat es tanquen en una vil·la propera a Canes, deliberen, voten i acaben perfilant el que serà el seu veredicte (el delegat general del Festival i el seu president hi tenen veu, però no vot).

FOTO (Facebook oficial FdC) © AFP Roda de premsa del Jurat de Canes 2014


De la seva compareixença d’aquesta tarda, davant la premsa, Charlotte Pavard n’ha recollit algunes declaracions, publicades al web del Festival:, de les quals en destaco:

Totes les pel·lícules seleccionades aquí tenen un projector immens que els enfoca; serà doncs molt subjectiu, però si se’ls ha seleccionat és perquè tenen un gran valor cinematogràfic. D’altra banda, hem decidit, a petició de Jane Campion, que no llegirem la premsa durant el festival, per a mantenir-nos objectius (Carole Bouquet)

Participar al Festival de Canes és com a “In the mood for love”, com enamorar-se cada dia. Veurem aquestes pel·lícules amb esperit obert (Jia Zhangke)

Hi ha diversos estils de cineastes, esperem que ens sorprenguin i ens agafarem les coses com vinguin (Sofia Coppola)

Tots tenim idees, el millor que podem fer és seguir els nostres sentiments. Parlarem entre nosaltres, parlarem de qüestions familiars i debatrem sobre pel·lícules. A la fi, crec que la resposta serà la bona (Nicolas Winding Refn)

Per part meva, em distreu la idea de ser seriós. M’agrada veure-ho com un joc. Podrem veure totes les pel·lícules tranquil·lament i és per això que sóc aquí (Gaël García Bernal)

Ens trobarem amb pel·lícules molt bones. Triar no em resultarà fàcil (Leila Hatami)

Tremolo i això em preocupa, però el més important són les pel·lícules (Do-Yeon Jeon)

Espero veure bones pel·lícules i trobar-me en un procés creatiu que desemboqui en la decisió que prenguem. És a l’hora apassionant, creatiu i divertit (Willem Dafoe)

Hi ha molta pressió sobre nostre. El cinema és tota la meva vida i la meva experiència en aquest terreny em converteix en l’espectadora que sóc. Sempre em resulta apassionant comprendre la visió del món d’un cineasta. Per tots nosaltres, el cinema és una passió i això és el que dictarà les nostres reaccions. No puc pas predir quines seran les nostres reaccions. Cada film és diferent, salvatge o delicat, tots representen una sorpresa, sentiments inèdits (Jane Campion, presidenta del Jurat)

Vídeo: Roda de premsa del Jurat de la 67a edició del Festival de Canes.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!