Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de juliol de 2007
0 comentaris

El juliol també té documental

Fidel al seu compromís, El documental de mes no fa vacances aquest juliol de 2007, tot i que (sense perdre rigor) potser s’ho agafa de manera un pèl més lleugera, a to amb les ganes de passar-nos-ho bé que, en aquestes dates, sembla que tots tenim especialment excitades.

Segons se’ns informa, Souvenirs, el títol de juliol, és  una road movie farcida de simpatia i moments emocionants, intercalada amb material d’arxiu (..) Amb humor i humanitat, la pel·lícula planteja la complexa relació entre pare i fill traient a la llum la universal contradicció entre el mite del soldat valent i la crua realitat, així com entre el record personal i la veritat històrica.

La cosa va d’un director de cinema (Shahar Cohen, un dels dos autors del film) que, als 36 anys, ha acabat els estudis, no té feina.i, aleshores, Sleiman, el seu pare, un estricte iemenita de 82 anys, li proposa que faci una pel·lícula sobre la Brigada Jueva en la qual ell va servir durant la Segona Guerra Mundial, quan era jove. D’entrada Shahar no està gaire entusiasmat amb aquesta idea fins que, en una trobada amb altres veterans de la Brigada, s’assabenta que pot tenir un germà o una germana perdut que el seu pare va deixar enrere com a "souvenir", una tònica generalitzada entre els soldats desplaçats. Pel que sembla, en aquells temps, Sleiman va tenir relacions amb dues noies alemanyes que creu que va deixar embarassades

Per seguir, cal anar a "Vull llegir la resta de l’article". 

Dirigida per Shahar Cohen i Halil Efrat, Souvenirs atresora el premi FIPRESCI, de la crítica internacional, al Festival de Documentals de Tessalònica; el premi Especial del Jurat, al ChicagoDOC 2007; el premi del Públic a l’IDFA 2006, i el premi al Millor Documental als festivals Doc Aviv Festival 2006 i San Francisco International Film Festival i als Israeli Academy Awards 2006.

Graduat a la Sam Spiegel Film & TV School, de Jerusalem,  Shahar Cohen (Israel, 1968) va debutar al cinema com actor, intervenint a la mini sèrie "Ophiria" (1983) i amb un paper al film Sahara (Andrew V. McLaglen, 1983), protagonitzat per Brooke Shields i Lambert Wilson. Tanmateix, la seva carrera interpretativa és força ullada i curta: tan sols un parell de pel·lícules més –Deadline (1987) i Killing Streets (1991)-  i una sèrie de televisió, el 2002.  Com a director, s’estrena el 2001, amb el curtmetratge Minus Plus, amb què guanyà el premi al Millor curt documental dels Israeli Academy Award, i Souvenirs és el seu primer llarg. Entremig, signà el guió del curtmetratge Wordless (Yossi Cohen, 2004).

L’altre codirector de Souvenirs és Halil Efrat (Israel, 1968).  Llicenciat igualment a la Sam Spiegel Film & TV School, de Jerusalem, du una carrera prou sòlida com a muntador. Debutà com a director el 1994, amb el curtmetratge Tiyul L’Eshet Lot / Showdown at Lot’s Wife. Se li atribueix també el telefilm Y Project (2004) i finalment, el 2006, ha codirigit Souvenirs, amb guió de Shahar Cohen.

Dijous, dia 5 de juliol, és quan es passa als Verdi i a la Filmoteca, a Barcelona, i a un bon grapat de sales arreu del país; per bé que el dia abans ja la veuen a Sant Boi i, en dies succesius, també es projecte en diversos cinemes. Per consultar els horaris i sales, cliqueu aquí: Horaris i sales

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!