Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 de maig de 2010
0 comentaris

Des de Canes 2010: Kiarostami fa costat a Jafar Panahi, que comença una vaga de fam

En cpmençar la roda de premsa ran de la presentació del seu film Còpia certificada, Abbas Kiarostami ha llegit un comunicat, sobre la situació del cineasta iranià Jafar Panahi. El fet que un cinmeasta ahgi estat empresonat ja és en si mateix intol·lerable -ha manifestat Kiarostami- (..)  Quan s’empresona un cineasta, un artista, és l’art en conjunt el que és atacat (..) Si el govern iranià segueix negant-se a alliberar Jafar Panahi… ens cal una explicació, perquè no entenc com una pel·lícula pot ser considerada un crim, oimés quan ni tan sols encar no està ni filmada.

Recordem que Jafar Panahi està tancat a la presó d’ Evin, a Teheran, des de començament de març, que el van detenir perquè estava preparant un film sobre la revolta popular de protesta a la tupinada electoral amb què Mahmoud Ahmadinejad revalidà la presidència del país.

El Festival de Canes va convidar Jafar Panahi a formar part del Jurant Internacional; però, com ja hem comentat en apunts anteriors, la jugada no reeïxí i l’autor de films com El globus blanc i El cercle segueix tancat a la presó. El govern francès i el mateix Jurat de Canes n’han demanat explícitament l’alliberament. I Panahi, dissabte va agrair públicament aquests suports, mitjançant una carta escrita des de la cel·la i que el ministre francès de Cultura va llegir a l’entrada del Palau de Festivals.

Segons que ha trascendit i malgrat que hi ha indicis d’un possible alliberament del detingut en els propers dies, Jafar Panahi ha començat una vaga de fam.

FOTO Jafar Panahi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!