Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 d'abril de 2014
0 comentaris

D’A 2014: Direccions

Així presenta la secció Direccions la mateixa organització del D’A – Festival de Cinema d’Autor (25 abril – 4 de maig): Direccions, una de les seccions principals del D’A, recull les millors obres de l’any pel que fa a l’autoria contemporània i el cinema independent. Noms cabdals del cinema d’ara mateix que difícilment arriben a les sales comercials però que estan en boca de tots els aficionats al cinema.

Són quinze pel·lícules de quinze autors diferents, entre els quals Bruce LaBruce (Gerontofília), Philippe Garrel (La gelosia), Lav Díaz (Norte...), Cao Guimarães i Marcelo Gomes (L’home de les multituds), Hong Sangsoo (La nostra Sunhi), Tsai Ming-Liang (Stray Dogs), Miguel Gomes (Redemption), Denis Côté (Vic + Flo han vist un ós)…


FOTO
Cartell oficial del D’A 2014


D’A 2014: Direccions.

Metalhead (Málmhaus | Metalhead). Direcció: Ragnar BRAGASON. Guió: Ragnar Bragason. Amb Ingvar Eggert Sigurðsson, Thora Bjorg Helga, Pröstur Leó Gunnarsson, Sveinn Ólafur Gunnarsso. Ran de la mort del seu germà gran, la Hera desferma tota la seva rebel·lia: no en té prou amb una caçadora de cuir negre, una guitarra i un amplificador que escup un altíssim nivell de decibels, ha de ser fidel a la filosofia “metal” encara que això l’acabi allunyant de l’entorn familiar. Vídeos: Tràiler VOSA. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: ds 26 i dg 4, Aribau 1. Durada: 1h37.

Vic + Flo han vist un ós (Vic+Flo ont vu un ours | Vic+Flo Saw a Bear). Direcció: Denis CÔTÉ. Guió: Denis Côté. Amb Pierrette Robitaille, Romane Bohringer, Marc-André Grondin. La Victoria ha sortit de la presó i comença a caminar pel món lliure. La Florence ha acabat de purgar la pena i es retroba amb la dona amb qui va compartir anys d’intimitat entre les quatre parets del recinte penitenciari. En una cabana al bosc miren de refer-se i de reemprendre la vida. Vídeos: Tràiler VOSA. Presentada en competició a Berlín 2013. Més informació: Fitxa Club 7 – Berlín 2013 | D’A | Imdb. Projeccions: dc 30, Aribau 1; dv 2, Filmoteca. Durada: 1h35.

Norte, la fi de la Història (Norte, Hangganan Ng Kasaysayan | Norte, the End of History | Norte, la fin de l’Histoire). Direcció: Lav DÍAZ. Guió: Lav Diaz, Rody Vera. Amb Archie Alemania, Angeli Bayani, Soliman Cruz. Un intel·lectual frustrat per com van les coses, comet un crim, que el paga un home innocent a qui n’hi passa alguna de sorprenent quan és tancat a la presó. Vídeos: Tràiler VO. Presentada a Un Certain Regard de Canes 2013. Més informació: Fitxa Club 7 · UCR | D’A | Imdb. Projeccions: dg 27, Aribau 2. Durada: 4h10.

La gelosia (La Jalousie). Direcció: Philippe GARREL. Guió: Philippe Garrel, Caroline Deruas, Arlette Langmann, Marc Cholodenko. Amb Louis Garrel, Anna Mouglalis, Rebecca Convenant, Olga Milshtein, Esther Garrel. Un actor de teatre es debat entre la dona amb qui viu i la dona que estima. Aquesta té por que ell la deixi; però ella coneix un arquitecte i aleshores és ell qui tem que ella el deixi. Per entremig, la filla. Tràiler VOSA. Presentada en competició a Venècia 2013. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: dg 27 i dl 28, Aribau 1. Durada: 1h17.

O Homem das Multidões (O Homem das Multidões | The Man of the Crowd). Direcció: Marcelo GOMES, Cao GUIMARÃES. Guió: Cao Guimarães, Marcelo Gomes. Amb Paulo André, Silvia Lourenço. Ell, conductor de metro; ella, controla el trànsit ferroviari: cadascú a la seva manera, tots dos viuen en un estat de pregona solitud. Vídeos: Tràiler. Altres festivals: Berlín 2014 Panorama | Rio 2013. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: dg 27, ds 3,  Aribau 1. Durada: 1h35.

Redemption. Direcció: Miguel GOMES. Guió: Miguel Gomes, Mariana Ricardo. Amb Jaime Pereira, Donatello Brida, Jean-Pierre Rehm, Maren Ade. Curtmetratge bastit amb imatges d’arxiu tan històriques com privades, sobre les quals, veus en off en diferents idiomes europeus, relaten moments transcendentals de les seves vides sobre temes com la infància, la paternitat o el matrimoni. Vídeos: Tràiler VO. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: dl 28 i dg 4, teatre CCCB. Durada: 0h27.

La dona del policia (Die Frau des Polizisten | The Police Officer’s Wife). Direcció: Philip GRÖNING. Guió: Philip Gröning. Amb Alexandra Finder, David Zimmerschied, Horst Rehberg, Lars Rudolph, Katharina Susewind. Cinquanta-nou episodis de la vida d’una parella i la seva filla, mostrant ja des del començament que rere les aparences de perfecció hi ha un infern que resulta aterridor. Presentada en competició a Venècia 2013, on guanyà el Premi Especial del Jurat. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: dv 25 i ds 3, Aribau 2. Durada: 2h55.

Exhibition. Direcció: Joanna HOGG. Guió: Joanna Hogg. Amb Viv Albertine, Liam Gillick, Tom Hiddleston. Una “performer” i un arquitecte són parella. Han de deixar la casa on viuen i treballen de fa temps i ho viuen, cadascú a la seva manera, com una mena de dol. Vídeos: Tràiler VO. Presentada en competició internacional a Locarno 2013. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: dl 28, Aribau 1; dg 4, Aribau 2. Durada: 1h44.

La nostra Sunhi (U ri Sunhi | Our Sunhi). Direcció: HONG Sangsoo. Guió: Hong Sangsoo. Amb Jeong Yu-mi, Lee Seon-gyoon, Kim Sang-joong, Jeong Jae-yeong. Un films sobre la Sunhi, que acaba de tornar a la seva antiga escola, per a trobar-se amb el mestre, però accidentalment topa amb el seu antic nòvio i amb el seu superior, cadascun dels quals té alguna cosa a veure amb el passat de la noia. Vídeos: Tràiler VOSA. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: ds 26, Aribau 2; dv 2, Aribau 1. Durada: 1h30.

Concrete Night (Betoniyö | Concrete Night). Direcció: Pirjo HONKASALO. Guió: Pirjo Honkasalo, Pirkko Saisio, adaptació de la novel·la de Pirkko Saisio. Amb Johannes Brotherus, Jari Virman, Juhan Ulfsak, Anneli Karppinen. A l’extraradi d’Hèlsinki, el viatge cap als límits de la nit d’un noi de catorze anys, arrossegat per les idees catastrofistes del seu germà gran, un malfactor alcohòlic a punt d’ingressar a la garjola. Tràiler VOSA. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: dg 27, Aribau 1, i ds 3, Aribau 2. Durada: 1h36.

Gerontofília (Gerontophilia). Direcció: Bruce LaBRUCE. Guió: Burce LaBruce, Daniel Allen Cox. Amb Pier-Gabriel Lajoie, Walter Borden, Katie Boland, Marie-Hélène Thibault. Presentada internacionalment a les Jornades dels Autors de Venècia 2013. En Lake és un noi certament especial: tot i la seva edat desenvolupa una dèria per la gent gran… Vídeos: Tràiler VO. Reconeixements: Premiada al Festival de Nouveau Cinéma de Mont-real. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: ds 26 i dj 1, Aribau 1. Durada: 1h22.

Arbres (Árboles | Trees). Direcció: Col·lectiu LOS HIJOS. Guió: Los Hijos. Amb Antonia Silebo, Pilar Loheto, Diana Tijerín Calderón, José Alberto Valles Martínez. A meitat de camí entre el testimoni i la poesia, un document, una faula, una lliçó d’història i de cinema: les conseqüències de la colonització espanyola a Guinea; una conversa entre dos personatges que parlen del present, la crisi, l’atur… Vídeos: Tràiler VO. Més informació: D’A | Imdb | Web del col·lectiu Los Hijos. Projeccions: dg 27 i dl 28, Teatre CCCB. Durada: 1h01.

I ara? Recorda’m (E Agora? Lembra-Me | What Now? Remind Me). Direcció: Joaquim PINTO. Guió: Joaquim Pinto. Amb Joaquim Pinto, Nuno Leonel, Rufus, Rita Gomes. Documental en què el cineasta, afectat pel VIH i el VHC, inicia un nou tractament experimental a Madrid el mateix dia que el PP de Rajoy guanya les eleccions del 2011. Joaquim Pinto, al costat del seu marit Nuno, enregistra amb la càmera tot un any d’aquesta seva teràpia. Vídeos: Tràiler VOSA. Reconeixements: Premi FIPRESCI i Premi Especial del Jurat a Locarno 2013. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: ds 3, Teatre CCCB. Durada: 2h44.

Quan la nit cau a Bucarest o el metabolisme (Cand se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism | When Evening Falls On Bucharest Or Metabolism). Direcció: Corneliu PORUMBOIU. Guió: Corneliu Porumboiu. Amb Diana Avramut, Bogdan Dumitrache, Mihaela Sirbu, Alexandru Papadopol. A les pauses d’un rodatge, un director i la seva actriu principal discuteixen sobre les diferències entre cinema digital i analògic, menjar occidental i oriental, i miren de copsar el que fóra un autèntic (i aparentment impossible) sentit de la realitat al cinema. Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: ds 26, Aribau 2; dv 2, Aribau 1. Durada: 1h25.

Stray Dogs (Jiaoyou). Direcció: TSAI Ming-liang. Guió: Ming-liang Tsai, Peng Fei Song, Chen Yu Tung. Amb Lee Kang-sheng, Lu Yi-ching, Lee Yi-cheng, Lee Yi-chieh, Chen Shiang-chyi. Un home alcohòlic i els seus dos fills petits malviuen a Taipei. Topen amb el solitari empleat d’una botiga que podria ajudar-los a menar una vida millor. Vídeos: Tràiler VO. Altres festivals: Venècia 2013 Competició | Sevilla 2013 Secció Oficial.  Reconeixements: Venècia 2013 (Gran Premi Especial del Jurat) | Sevilla 2013 (Millor Direcció). Més informació: D’A | Imdb. Projeccions: dj 1, dg 4, Aribau 1. Durada: 2h18.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!