Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema-cinema al Benzina d’agost de 2007

El Benzina d’ agost ens carrega les piles cara a la nova temporada de cinema, que ja la tenim a tocar. Gasten fi. Si més no, en mig d’una canícula por calorosa, però que ha deixat gairebé desertes les pantalles d’allò que se’n diu "bon cinema", a Benzina miren endavant i troben l’estimulant moment de l’actor Àlex Brendemühl i l’estrena imminent -aquest mateix agost- d’ Still Life, la magnífica pel·lícula de Jia Zhangke, guanyadora del Lleó d’Or a Venècia 2006 i un dels títols estelars de l’última edició del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona. I això és tan sols el que obre l’apartat de cinema de la revista. El sumari de tot el contingut de cinema en aquest número 18 de Benzina, anant a "Vull llegir la resta de l’article"

Foto: Sanxia haoren / Natura morta / Still Life / Naturaleza muerta , de Jia Zhangke

Àlex Brendemühl. L’entrevista a fons, Xavi Serra [pàgines 16-19].

Jia Zhangke. Ran de l’estrena de Sanxia haoren / Natura morta / Still Life / Naturaleza muerta (prevista, a Catalunya, les Illes i el Páis Valencià, pel 24 d’agost de 2007), Eulàlia Iglesias traça el perfil d’aquest cineasta imprescindible (..) del nostre temps [pègines 20 i 21].

Gabrielle: un film sonre la inquietud. En parla Violeta Kovacsis, amb motiu de la sortida en DVD d’aquest film de patrice Chéreau [pàgina 22].

El cinema que no va poder ser (2). Segueix la sèrie d’articles, de Gerard Casas, sobre pel·lícules que no han arribat a existir [pàgina 23].

El fotograma del mes, comentat per Àlex Gutiérrez és el d’ El basar de les sorpreses, d’Ernst Lubitsch [pàgina 24].

Das Fraülein, d’Andreas Staka. Crítica d’ Eulàlia Iglesias  [pàg. 25]

Jindabyne, de Ray Lawrence. Crítica de Toni Vall [pàg.26]

Hana, de Hirokazu Kore-eda. Crítica de Quim Casas [pàg. 27]

Mon meilleur ami, de Patrice Leconte. Crítica de Gerard Casas  [pàg. 28]

Setembres, de Carles Bosch. Crítica de Toni Vall [pàg. 29]

Deux jours à Paris, de Julie Delpy. Crítica de Xavi Serra [pàg. 30]

Quando sei nato non puoi più nasconderti, de Marco Tulio Giordana. Crítica d’ Eulàlia Iglesias [pàg. 31]

L’habitual secció de  notícies. I, al dessota, l’habitual puntuació estelar de les estrenes ens permet copsar l’opinió d’un ventall força ampli de crítics [pàg. 32]

L’apartat de DVD  combina, amb vocació ben eclèctica, l’atenció cinèfila als "packs" i a novetats ben diverses, pel que fa a tendències i gèneres cinematogràfics [pàgines 36 i 37].

"Començo a estar ben tip del rodatge de Woody Allen a Barcelona (..) a mi em fa mania fins i tot estar fent aquest text (..)": qui diu això és Joan Pons a la seva columna d’ Opinió [pàg. 37], que supera la cosa empàtica per posar de debò les coses al seu lloc [pàg. 37]

En l’apartat de sèries de TV, Xavi Serra parla d’ "Entourage", la sèrie dels que viuen l’estil de vida d’una estrella de Hollywood sense ser-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!