Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 d'abril de 2007
0 comentaris

Cinema al Benzina d’ abril de 2007

El número 14 de Benzina, ja l’he pogut comprar el 6 d’abril de 2007, a Tossa; és a dir, sembla que ja es nota positivament que la distribució de la revista millora, com s’explica a la pàgina 4 de la revista, en resposta a una lectora. Per cert, val la pena que responguem a la crida que ens fan des de la publicació i els fem saber els quioscos on l’hauríem de trobar i no hi sigui.

Robert Altman encapçala l’apartat de Cinema en aquest número d’abril. En un dossier de quatre planes, Xavi Serra repassa la trajectòria d’aquest creador atípic i irreductible del cinema americà.

Per seguir, cal anar a "Vull llegir la resta de l’article"

Imma Merino parla de Bamako, a l’article titular "Africa, de cara", tot remarcant que el cineasta africà Abderrahmane Sissako hi posa en escena un judici imaginari a la Banca Mundial i a l’FMI.

De la roda de premsa amb què Gregory Nava presentà Bordertown / Ciudad del silencio / Les oubliées de Juárez  al Festival de Berlín, en fa un resum Carlos Jesús González Díaz.

Àlex Gutierrez dedica "El fotograma del mes" a The Big Lebowski / El gran Lebowski, de Joel Coen.  

Sempre sensible als festivals de cinema que s’organitzen a casa nostra i particularment al de Cinema Asiàtic de Barcelona, la redacció de Benzina ens presenta la novena edició del BAFF, que tindrà lloc del 27 d’abril al 6 de maig.

La columna d’opinió de Joan Pons, amb el títol "A l’Ala est de l’ala oest", va sobre la mandra que li fa anar a veure pel·lícules de política-ficció o reconstruccions de vides i fets polítics.

Per la seva banda, Sebastià Alzamora dedica no ja una columna, sinó tota la seva pàgina d’opinió a dos poetes: Lynch, Palol.

Pel que fa a les crítiques cinematogràfiques publicades en aquest número:

  • La d’ Eulàlia Iglesias sobre Takeshis’ (Yakeshi KITANO)
  • La de Xavi Serra sobre 300 (Zack SNYDER)
  • La de Joan Pons sobre Goodbye, America (Sergio OKSMAN)
  • La de Quim Casas sobre Hanibal rising (Peter WEBBER)
  • La d’ Eulàlia Iglesias sobre Teresa, el cuerpo de Cristo (Ray LORIGA)
  • La de Toni Vall sobre Alpha Dog (Nick CASSAVETES)
  • La de Toni Vall sobre Indigènes -que ell titula amb l’estúpida opció espanyola: Days of Glory (Rachid BOUCHAREB)

I el contingut de cinema a Benzina d’abril el completen les seccions sobre DVD, notícies i puntuació estelar de les estrenes; per bé que, a la pàgina 87, amb un article de Neus Miró, parla de la mostra que Barcelona acull fins a l’1 de maig de 2007, d’una selecció de l’obra pictòrica de Vilhelm Hammershoi i obre cinematogràfica de Dreyer a partir de fragments de totes les seves pel·lícules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!