Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 d'abril de 2008
2 comentaris

Carmen Maura i no Javier Bardem

De mica en mica, espero poder anar reprenent la normalitat d’aquest bloc: si Déu vol, al decurs de la setmana entrant, ja retrobarem el ritme habitual.

Aprofitant una estoneta que he tingut i tot repassant l’actualitat, veig que l’actor Javier Bardem també ha caigut del repartiment de la pel·lícula Tetro, que Francis Ford Coppola està filmant a l’Argentina. Sembla que ara no estava disponible (recordem que el rodatge s’ha anat ajornant) i, a més, l’Òscar que ha guanyat pel seu treball a No és país per a vells, segurament ho ha complicat ($). Recordem que fa ben poc també s’anuncà que Matt Dillon no encarnaria finalment el rol que dóna nom al film i que el substituia Vincent Gallo Viggo Mortensen.

La sorpresa, en el cas de Bardem, és que el substitueix Carmen Maura. Una actiu. Una dona. I una dona Almodóvar! Com a explicació, Coppola ha dit que, en no estar disponible Bardem, ha aprofitat l’avinentesa per a canviar el sexe del personatge; ja que ha de ser com un mentor d’en Tetro i, a mesura que anava llegint i rellegint el guió, s’adonava que el paper era, de fet, més adequat per a una dona.

Geni i figura… Primer van robar a la productora que Coppola ha muntat a Buenos Aires per tirar endavant el film i van endur-se-li el guió (el disc dur on era gravat); després, substitueix el qui durant mesos havia estat confirmat com a protagonista i es diu que la tria de Gallo Mortensen ha estat conseqüència d’una recerca tossuda de l’actor que s’hi avingués. Ara, el canvi d’actor i de sexe de personatge… És com si els daltabaixos de producció fossin consubstancials al cinema de Coppola, encara. Esperem que tants capgiraments afectin només a la cosa més superficial, es pot dir supèrflua, i que es mantingui allò que val la pena, que Tetro sigui una obra de creació, una pel·lícula digna del millor Coppola.

FOTO Carmen Maura, a Volver, de Pedro Almodóvar

  1. Però que no havíem quedat que a en Tetro l’interpretaria en Vincent Gallo? Què m’he perdut? Ai, mare! Sí que estic desconectat!

    Una encaixada,
    Joan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!