Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 d'abril de 2016
3 comentaris

Canes 2016: la Quinzena dels Realitzadors

Informació sobre les pel·lícules de la Quinzena dels Realitzadors de Canes 2016.

Quinzena dels Realitzadors · Canes 2016: la selecció.

Llargmetratges de la Quinzena.

© Elsa PALITO
© Elsa PALITO

L’effet aquatique (L’effet aquatique | The Together Project). Direcció: Sólveig ANSPACH. Productores de: França, Islàndia. Guió: Sólveig Anspach, Jean-Luc Gaget. Intèrprets: Didda Jónsdóttir, Estéban, Florence Loiret-Caille, Olivia Côte, Philippe Rebbot, Samir Guesmi. Sinopsi: En Samir, que ronda uns desmanegats quaranta anys, conductor de grua a Montreuil, s’enamora bojament de l’Agatha. Com que ella és entrenadora de natació a la piscina Maurice Thorez, ell decideix, per a acostar-s’hi, de rebre lliçons de natació d’ella, per bé que en sap perfectament, de nedar. L’engany no li aguanta ni tres lliçons (d’altra banda, l’Agatha detesta els mentiders!). Escollida per a representar Sena-Saint Denis, l’Agatha s’enlaira cap a Islàndia on té lloc el 10è Congrés Internacional d’Entrenadors de Natació. Rosec d’amor obliga, en Samir no té més opció que també enlairar-se… Vendes internacionals: Le Pacte. Distribuïdores: Le Pacte. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

Image 2Ma vie de courgette. Direcció: Claude BARRAS. Productores de: Suïssa, França. Film d’animació. Guió: Céline Sciamma, Claude Barras; inspirat en el relat Autobiographie d’une courgette, de Gilles Paris. Amb les veus de: Gaspard Schlatter, Michel Vuillermoz, Paulin Jaccoud, Sixtine Murat. Sinopsi:En Courgette [trad. literal: carbassó] no té res d’hortalissa, és un vailet ben valent. Es pensa que està sol al món quan perd la mare. Però és que no compta amb les amistats que farà en la seva nova vida a la llar per a infants. Simon, Ahmed, Jujube, Alice i Béatrice: tots tenen les seves històries i són tan dures com tendres. I a més hi ha aquesta nena, la Camille. Quan es té 10 anys, tenir una colla, enamorar-se… hi ha tantes coses a descobrir i a aprendre. I per què no, fins i tot per a ser feliç… Vendes internacionals: Indie Sales. Distribuïdores: Gebeka*. Opera prima. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

(c) Simone Martinetto
(c) Simone Martinetto

Fai bei sogni (Fai bei sogni | Fais de bons rêves). Direcció: Marco BELLOCCHIO. Productores d’: Itàlia. Guió: Valia Santella, Edoardo Albinati, Marco Bellocchio. Intèrprets: Barbara Ronchi, Bérénice Bejo, Dario Dal Pero, Guido Caprino, Nicolò Cabras, Valerio Mastandrea. Sinopsi: Torí, 1969. En Massimo és un nen de nou anys que ha perdut la mare en circumstàncies misterioses. Al cap d’uns dies, son pare el du a veure un capellà que li explica que ella és ara al Paradís. En Massimo es nega a acceptar aquesta desaparició brutal. Any 1990, en Massimo s’ha convertit en tot un periodista, però el passat el sotja. Les ferides de la infantesa es converteixen en obsessió… Vendes internacionals: The Match Factory*. Distribuïdores: Ad Vitam. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

Divines_2 copiaDivines. Direcció: Houda BENYAMINA. Productores de: França. Guió: Romain Compingt, Houda Benyamina, Malik Rumeau. Intèrprets: Déborah Lukumuena, Jisca Kalvanda, Kévin Mischel, Majdouline Idrissi, Oulaya Amamra, Yasin Houicha. Sinopsi: En una barriada on van de bracet tota mena de tràfics i religió, la Dounia té set de poder i de reeixir. Amb el suport de la Maimouna, la seva millor amiga, decideix seguir les passes de la Rebecca, una traficant molt respectada. Tanmateix, coneix en Djigui, un jove dansaire torbador per la seva sensualitat, i la vida li canvia. Vendes internacionals: Films Boutique*. Distribuïdores: Diaphana. Opera prima. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

DSC_7087Tour de France. Direcció: Rachid DJAÏDANI. Productores de: França. Guió: Rachid Djaïdani. Intèrprets: Gérard Depardieu, Louise Grinberg, Mabô Kouyaté, Nicolas Marétheu, Sadek. Sinopsi: En Far’Hook és un jove raper de 20 anys. De resultes d’una venjança, ha de fugir de París una temporada. El seu productor, en Bilal, li proposa aleshores que el substitueixi, que acompanyi el seu pare, Serge, a fer la volta pels ports de França, seguint la petja del pintor Joseph Vernet. Tot i el xoc generacional i cultural, una improbable amistat es va forjant entre aquest raper ple de promeses i aquest paleta del nord de França al llarg d’un periple que els durà a Marsella, a un concert final, el de la reconciliació. Vendes internacionals: Cité Films. Distribuïdores: Mars. Més informació: Quinzena dels RealitzadorsImdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

Fiore_06Fiore. Direcció: Claudio GIOVANNESI. Productores d’: Itàlia. Guió: Claudio Giovannesi, Filippo Gravino, Antonella Lattanzi. Intèrprets: Aniello Arena, Daphne Scoccia, Josciua Algeri, Laura Vasiliu, Valerio Mastandrea. Sinopsi:En una institució penitenciària per a menors. La Daphné, empresonada per robatori, s’enamora d’en Josh, un jove atracador. A la presó, homes i dones no coincideixen i l’amor està prohibit; de manera que la relació entre la Daphné i en Josh està feta de mirades d’una cel·la a l’altra, de breus converses entre barrots i de cartes clandestines. La presó no és tan sols una privació de llibertat, sinó també la prohibició dels sentiments… Vendes internacionals: RAI Com. Distribuïdores: pendent. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

©Pascale Montandon Jodorowsk
©Pascale Montandon Jodorowsk

Poesía sin fin (Poesía sin fin | Endless Poetry). Direcció: Alejandro JOROROWSKY. Productores de: França i Xile. Guió: Alejandro Jodorowsky. Intèrprets: Adan Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, Pamela Flores. Sinopsi:En plena efeverscència de la capital xilena, Santiago, als anys quaranta i cinquanta del segle passat, l’ “Alejandrito” Jodorowski, d’uns vint anys d’edat, decideix de fer-se poeta contra la voluntat de la seva família. S’introdueix dins de la bohèmia artística i intel·lectual de l’època i hi coneix Enrique Lihn, Stella Díaz Varín, Nicanor Parra i tant d’altres poetes joves que prometen i anònims que esdevindran els mestres de la literatura moderna a l’Amèrica Llatina. En aquell univers d’experimentació poètica, viu sensualment, autènticament, bojament. Vendes internacionals: Le Pacte. Distribuïdores: Le Pacte. Més informació: Quinzena dels RealitzadorsImdb  | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

Raman_Raghav_1Psycho Raman (Raman Raghav 2.0). Direcció: Anurag KASHYAP. Productores de: l’Índia. Guió: Vasan Bala, Anurag Kashyap. Intèrprets: Nawazuddin Siddiqui, Sobhita Dhulipala, Vicky Kaushal. Sinopsi:Ambientada al Mumbai d’avui en dia, la història ressegueix la vida d’un assassí en sèrie, Ramanna, inspirat en un infame assassí en sèrie dels anys seixanta del segle passat, Raman Raghav. Té una estranya dèria per un jove policia, Raghavan, cada cop més forta a mesura que el va seguint sense que l’altre ho sàpiga, fins que topen cara a cara. Vendes internacionals: Stray Dogs. Distribuïdores: Happiness Distribution*. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

© Fabrizio Maltese
© Fabrizio Maltese

L’économie du couple (L’économie du couple | After Love). Direcció: Joachim LAFOSSE. Productores de: França, Bèlgica. Guió: Mazarine Pingeot, Fanny Burdino, Joachim Lafosse, amb la col·laboració de Thomas van Zuylen. Intèrprets: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Jade Soentjens, Margaux Soentjens, Marthe Keller. Sinopsi: Després de viure junts 15 anys, la Marie i en Boris se separen. Ara bé, és ella qui va comprar la casa on viuen amb els seus dos fills i ell ha estat qui l’ha anat renovant del tot. De manera que es veuen obligats a compartir sostre; ja que en Boris no pot pagar un lloguer. A l’hora de passar comptes, cap no vol cedir respecte al que considera que ha aportat. Vendes internacionals: Le Pacte. Distribuïdores: Le Pacte. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb  | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

© 2016 – Fabula – AZ Films – Funny Balloons – Setembro Cine. All rights reserved.
© 2016 – Fabula – AZ Films – Funny Balloons – Setembro Cine. All rights reserved.

Neruda. Direcció: Pablo LARRAÍN. Productores de: Xile, Argentina, França, Espanya, EUA. Guió: Guillermo Calderon. Intèrprets: Alfredo Castro, Gael Garcia Bernal, Luis Gnecco, Mercedes Moran, Michael Silva, Pablo Derqui. Sinopsi: Som al 1948 i la guerra freda ha arribat a Xile. Al Congrés, el senador Pablo Neruda acusa el govern de traïció i el president Videla de seguida l’acusa. Designen el prefecte de policia, Oscar Peluchonneau, perquè arresti el poeta. En Neruda mira de fugir del país amb la seva dona, Delia del Carril; però es veuen obligats a amagar-se. En la lluita amb el seu enemic Peluchonneau, en Neruda veu una oportunitat per a reinventar-se. Juga amb el prefecte, deixant-li pistes que converteixen el seu joc del gat i la rata més perillós, més íntim. En aquesta història de persecució, en Neruda s’adona de les seves pròpies possibilitats heròiques: l’oportunitat de convertir-se alhora en símbol de llibertat i en llegenda literària. Vendes internacionals: Funny Balloons. Distribuïdores: Wild Bunch. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb  | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

Les_Vies_de_Therese_1Les vies de Thérèse. Direcció: Sébastien LIFSHITZ. Productores de: França. Guió: X. Documental. Sinopsi: La Thérèse Clerc és una de les grans figures del feminisme militant. Del combat per l’avortament a la igualtat de drets entre homes i dones, passant per les lluites homosexuals, ha estat en totes les batalles. Li diagnostiquen una malaltia incurable i decideix fer una darrera mirada tendra i lúcida sobre el que ha estat la seva vida, els seus combats i els seus amors. Vendes internacionals: Doc & Film International*. Distribuïdores: pendent. Més informacióQuinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

MD_TheKissMean Dreams. Direcció: Nathan MORLANDO. Productores de: Canadà. Guió: Kevin Coughlin, Ryan Grassby. Intèrprets: Bill Paxton, Colm Feore, Josh Wiggins, Sophie Nélisse. Sinopsi: Thriller sobre un noi de 15 anys que roba una bossa de diners de la droga i fuig amb la seva xicota, mentre els encalça el seu pare, un policia corrupte. Aquesta fàbula iniciàtica marida la desesperació vital i la bellesa i meravella del primer amor. Vendes internacionals: pendent. Distribuïdores: pendent. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

max films
max films

Two Lovers and a Bear. Direcció: Kim NGUYEN. Productores de: Quebec, Canadà. Guió: Kim Nguyen. Intèrprets: Dane DeHaan, Tatiana Maslany. Sinopsi: Som al Gran Nord, a la vora del Pol Nord, en una ciutat moderna, on unes dues-centes ànimes viuen precàriament i on els camins no duen enlloc sinó a una blancor interminable. És en aquest indret lunar misteriós que la Lucy i en Roman, dues ànimes joves turmentades, van enamorar-se. Però ara, els fantasmes del passat de la Lucy han tornat i ella ha de fugir o cremar-se. Junts, aquests amants decideixen apostar per la vida, per la pau interior. S’endinsen en el Gran Blanc, on l’estranyesa fa que hom senti que està viatjant a l’interior de si mateix. Vendes internacionals: TF1 Int. Distribuïdores: pendent. Més informacióQuinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

Praxis Films
Praxis Films

Risk. Direcció: Laura POITRAS. Productores d’: EUA, Alemanya. Guió: X. Documental. Amb: Jacob Appelbaum, Julian Assange, Sarah Harrison. Sinopsi:La directora oscaritzada per Citizenfour gira la seva càmera vers un altre personatge polèmic, l’editor de Wikileaks Julian Assange, en aquest documental immersiu en què continua l’examen valent de la cineasta a les veus que qüestionen l’autoritat en una època que no para de crèixer la vigilància i el secret d’estat. Vendes internacionals: Submarine*. Distribuïdores: pendent. Més informació: Quinzena dels Realitzadors |Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

Crèdit foto: Virginie Surdej Lighter
Crèdit foto: Virginie Surdej Lighter

Wolf and Sheep. Direcció: Shahrbanoo SADAT. Productores de: Dinamarca, França, Afganistan, Suècia. Guió: Shahrbanoo Sadat. Intèrprets: Ali Khan Ataee, Amina Musavi, Masuma Hussaini, Qodratollah Qadiri, Sahar Karimi, Sediqa Rasuli. Sinopsi: En una regió arraconada de l’Afganistan, la gent es creu fermament les històries que s’empesquen per a explicar els misteris del món. La muntanya pertany als nens pastors. Encara que els adults no els vigilen, en segueixen les normes; sobretot que nens i nenes no han d’estar junts. Els nens practiquen amb la fona pensant de foragitar els llops; les nenes fumen en secret i juguen a casar-se. Elles s’enfoten i marginen la Sediqa, d’11 anys, que tenen per maleïda. En Qodrat, també d’11 anys, esdevé l’objecte de tota mena de murmuris quan la seva mare es torna a casar amb un home gran que ja té dues dones. I un dia topa amb Sediqa… Vendes internacionals: Alpha Violet. Distribuïdores: pendent. Opera prima. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

Arclight
Arclight

Dog Eat Dog. Direcció: Paul SCHRADER. Productores d’: EUA. Guió: Paul Schrader, Matthew Wilder. Intèrprets: Christopher Matthew Cook, Nicolas Cage, Willem Dafoe. Sinopsi: A tres exconvictes desesperats els ofereix una feina un cap de la màfia mexicana. Saben que ho haurien de rebutjar, però els beneficis que en poden treure són molt llaminers. Tot el que han de fer és segrestar el fill d’un col·lega que està tocant els nassos al cap mafiós. Però el segrest va malament perquè han de matar un intrús inesperat que resulta ser el pare del nen, l’home a qui el cap mafiós volia extorquir. Així és que es converteix en indesitjats en els baixos fons i traginen un crim a les espatlles, passant a ser els fugitius més buscats a la Ciutat dels Àngels. I cap d’ells no té ganes de tornar a la presó, costi el que costi. Vendes internacionals: Arclight Films. Distribuïdores: Metropolitan*. Film de Cloenda. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

(c) PAOLO CIRIELLI
(c) PAOLO CIRIELLI

La pazza giogia (La pazza giogia | Like Crazy). Direcció: Paolo VIRZI. Productores d’: Itàlia. Guió: Francesca Archibugi, Paolo Virzì. Intèrprets: Bob Messini, Micaela Ramazzotti, Sergio Albelli, Tommaso Ragno, Valentina Carnelutti, Valéria Bruni Tedeschi. Sinopsi: La Beatrice és una xerraire i una diguem-ne comtessa milionària a qui agrada creure que manté un lligam íntim amb els dirigents mundials. La Donatella és una noia tatuada tranquil·la, reclosa en el seu propi misteri. Totes dues són pacients d’una institució psiquiàtrica i estan mancades de llibertat. La pel·lícula explica la història de la seva imprevisible amistat i de la fugida de les obligacions del tractament que es convertirà en una aventura hilarant i emotiva de dues criatures tècnicament boges, a la recerca d’una mica de plaer i d’amor en aquesta casa de bojos a l’aire lliure que es el món de la gent sana. Vendes internacionals: Bac. Distribuïdores: Bac*. Més informació: Quinzena dels Realitzadors |Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

Mercenaire photo 1Mercenaire. Direcció: Sacha WOLFF. Productores de: França. Guió: Sacha Wolff. Intèrprets: Iliana Zabeth, Laurent Pakihivatau, Mikaele Tuugahala, Petelo Sealeu, Toki Pilioko. Sinopsi:En Soane, un jove wallisià, desafia l’autoritat de son pare per anar a jugar a rugby a la metròpolis. Sol a l’altre punta del món, la seva odisea el du a fer-se un home en un univers on es pot reeixir sense comprometre’s. Vendes internacionals: Be For Films*. Distribuïdores: Ad Vitam. Opera prima. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

Curtmetratges de la Quinzena.

Listening to Beethoven. Direcció: Garri BARDINE. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

Chasse Royale. Direcció: Romane GUERET i Lise AKOKA. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

Léthé. Direcció: Dea KULUMBEGASHVILI. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

Kindil El Bahr. Direcció: Damien OUNOURI. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

Abigail. Direcció: Isabel PERONI i Valentina HOMEM. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

Habat Shel Hakala. Direcció: Tamar RUDOY. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

Happy End. Direcció: Jan SASKA. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

Import. Direcció: Ena SENDIJAREVIC. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

Zvir. Direcció: Miroslav SIKAVICA. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

Decorado. Direcció: Alberto VÁZQUEZ. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

Hitchhiker. Direcció: Jero YUN. Més informació: Quinzena dels Realitzadors.

  1. Salut, Salvador. Com va per Girona? Jo a Lió, a Euronews. Ja em va estranyar no veure’t l’any passat a Canes. Acabo d’escriure al Vicent Partal per dir-li que, en aquesta edició, faré crítiques al meu bloc de Vilaweb. A més de la meva col·laboració per al ‘Séptimo vicio’. T’ho volia comentar perquè em puguessis seguir si ho creus oportú. I ja m’explicaràs quan et tornem a veure a la Costa Blava. Una abraçada,
    Vicenç Batalla
    franch88@gmail.com

    1. Vicenç. Per motius personals m’és impossible ser a Canes. Serà el tercer any que fallo. Faig tanmateix un seguiment del Festival des del meu blog i, sabet-ho, estaré amatent al que publiquis al blog de Vilaweb. Una abraçada, Salvador Montalt

    2. Hola, Salvador. I espero que aquests motius personals no t’impedeixin tornar aviat al festival. Hi ha hagut un canvi en aquestes poques hores en què t’he escrit. Els del Mon.cat (cosa que no m’esperava) m’han ofert pagar-me (encara que sigui poc) per fer la cobertura. Ja m’acabo d’excusar al Vicent perquè li havia anunciat que ho faria al bloc. No serà aquí, sinó a aquesta altra web. I espero estar a l’altura perquè aquesta vegada em tocarà fer veritablemt crítica i no crònica. Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!