Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 d'abril de 2016
0 comentaris

Festival de Canes 2016: la Competició

Informació sobre cadascun dels films en Competició a la 69a edició del Festival de Canes (11-22 de maig de 2016).

Festival de Canes 2016: la Competició.

ToniErdmann_C16 (2)Toni Erdmann. Direcció: Maren ADE. País de la cineasta: Alemanya. Productores d’: Alemanya, Àustria i Romania. Guió: Maren Ade. Repartiment: Peter Simonischek (Winfried/Toni), Sandra Hüller (Ines), Lucy Russell (Steph), Trystan Wyn Pütter (Tim), Hadewych Minis (Tatjana), Vlad Ivanov (Illiescu), John Keog (Mr. Myers). Sinopsi: En Winfried, de 65 anys, se’n va a veure la seva filla Ines, de 37 anys, a Romania. Convençut que Ines ha perdut el sentit de l’humor, decideix ajudar-la fent-li tot de bromes. Vendes internacionals: The Match Factory*. Distribuïdores: Golem | Haut et Court. Més informació: Festival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Julieta_C16 (6)Julieta. Direcció: Pedro ALMODÓVAR. País del cineasta: Espanya. Productores d’: Espanya. Guió: Pedro Almodóvar, basat en contes d’Alice Munro. Repartiment: Emma Suárez (Julieta), Adriana Ugarte (Julieta, de jove), Daniel Grao (Xoan), Inma Cuesta (Ava), Darío Grandinetti (Lorenzo), Rossy de Palma (Maryan), Blanca Parés (Antía, 18 anys), Priscilla Delgado (Antía, adolescent), Sara Jiménez (Bea, adolescent), Susi Sánchez (la mare de Julieta),  Michelle Jenner (Bea), Nathalie Poza (Juana), Pilar Castro (la mare de la Bea), Joaquín Notario (pare de Julieta). Sinopsi: La Julieta viu a Madrid amb la seva filla, Antía. Totes dues pateixen en silenci la mort de Xoan, pare de l’Antía i marit de Julieta. Però el dolor a vegades no uneix les persones, sinó que les separa. En fer divuit anys, l’Antía abandona la mare sense dir-li res. La Julieta la busca i l’espera, però l’única cosa que descobreix és si n’arriba a saber poca cosa de la seva filla. Vendes internacionals: Film Nation. Distribuïdores: Warner Bros. Spain, Pathé Dist. Més informacióFestival de Canes | Web oficial | Imdb | AlloCiné | Cineuropa | Sensacine. Comentari en aquest blog: Comentari. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

AmericanHoney_C16(1)American Honey. Direcció: Andrea ARNOLD. País de la cineasta: Anglaterra. Productores d’: Anglaterra i EUA. Guió: Andrea Arnold. Repartiment: Sasha Lane (Star), Shia LaBeouf (Jake), Arielle Holmes (Pagan), McCaul Lombardi (Corey), Will Patton (Backseat), Riley Keough (Krystal). Sinopsi: La Star, una adolescent, deixa la seva família disfuncional i se’n va amb un equip de venda d’abonaments de revistes que recorre tot el “midwest” nord-americà fent el porta a porta. Ben aviat s’adapta a l’estil de vida d’aquesta colla de joves (entre els quals hi ha en Jake), a ritme de vetllades ben regades d’alcohol, algunes malifetes, sexe, històries d’amor… Vendes internacionals: Protagonist Pictures. Distribuïdores: Diaphana. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

PersonalShopper_C16 (4)Personal Shopper. Direcció: Olivier ASSAYAS. País del cineasta: França. Productores de: França, Bèlgica, Alemanya, República Txeca. Guió: Olivier Assayas. Intèrprets: Kristen Stewart, Sigrid Bouaziz, Lars Eidinger, Nora Von Waldstätten, Anders Danielsen Lie, Benjamin Biolay. Sinopsi: La Maureen (Kristen Stewart), una noia nord-americana que és a París, no n’ha trobat d’altra per a pagar-se l’estada que ocupar-se del vestidor d’una personalitat mediàtica… i d’esperar. Esperar que es manifesti l’esperit del seu germà bessó, mort fa alguns mesos. Nota sinòptica. Una història de fantasmes al submón de la moda de París. Vendes internacionals: MK2. Distribuïdores: Les Films du Losange. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

LaFilleInconnue_C16La fille inconnue (La fille inconnue | The Unknown Girl). Direcció: Jean-Pierre DARDENNE i Luc DARDENNE. País dels cineastes: Bèlgica. Productores de: Bèlgica i França. Guió: germans Dardenne. Intèrprets: Adèle Haenel, Olivier Gourmet, Thomas Doret, Christelle Cornil. Sinopsi: Un vespre, quan ja ha tancat la seva consulta, la Jenny, jove metgessa generalista, sent que toquen el timbre, però no surt a obrir la porta. L’endemà, s’assabenta per la policia que, no gaire lluny, han trobat una noia morta, sense identitat. La Jenny malda per a trobar-ne la identitat. Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Diaphana. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

©Shayne Laverdière - Sons of Manual
©Shayne Laverdière – Sons of Manual

Juste la fin du monde (Juste la fin du monde | Solo el fin del mundo). Direcció: Xavier DOLAN. País del cineasta: Quebec. Productores de: Quebec, Canadà, França. Guió: Xavier Dolan, basat en l’obra teatral epònima de Jean-Luc Lagarce. Repartiment: Marion Cotillard (Cathérine), Léa Seydoux (Suzanne), Vincent Cassel (Antoine), Nathalie Baye (la mare), Gaspard Ulliel (Louis). Sinopsi: En Louis, jove escriptor, torna a cals pares després de 12 anys d’absència per a comunicar-los que pateix una malaltia en estat terminal. Serà una tarda de retrobament amb el cercle familiar, on l’amor es manifesta a través de tensions sense remei i on es mostren les rancúnies que parlen en nom de la soledat i el dubte. Vendes internacionals: Seville Pictures. Distribuïdores: Avalon, Diaphana. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016)Foto: gentilesa de Diaphana.

MaLoute (4)Ma Loute (Ma Loute | Slack Bay). Direcció: Bruno DUMONT. País del cineasta: França. Productores de: França i Alemanya. Guió: Bruno Dumont. Repartiment: Fabrice Luchini (André Van Peteghem), Juliette Binoche (Aude Van Peteghem), Valeria Bruni Tedeschi (Isabelle Van Peteghem), Jean-Luc Vincent (Christian Van Peteghem), Raph (Billie Van Peteghem), Brandon Lavieville (Ma Loute Brufort), Didier Desprès (Alfred Machin), Cyril Rigaux (Malfoy). Sinopsi: Estiu de 1910, a la badia de Slack, al nord de França. Tot de misterioses desaparicions tenen la regió en estat d’alerta. L’improbable inspector Machin i el seu ajudant Malfoy duen desastrosament la investigació. Es troben entrampats, no pas perquè ho vulguin, al bell mig d’una història d’amor estranya i devoradora entre Ma Loute, fill gran d’una família de pescadors i de costums peculiars, i Billie Van Peteghem, la filla petita d’una família de rics i decadents burgesos de Lille. Vendes internacionals: Memento. Distribuïdores: Memento. Més informació: Festival de Canes |Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

TheSalesman_C16 (1)The Salesman (Forushande | Le client). Direcció: Asghar FARHADI. País del cineasta: Iran. Productores de l’Iran i França. Guió: Asghar Farhadi. Intèrprets: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti. Sinopsi: L’Emad i la Rana han de deixar el seu pis del centre de Teheran perquè s’hi han de fer obres que tenen a veure amb la seguretat de l’edifici i se’n van a un nou habitatge. S’esdevé un incident relacionat amb l’antic llogater i la vida de la jove parella quedarà ben trasbalsada. Nota sinòptica: La història d’una parella, la relació entre els quals es capgira ran de la representació de La mort d’un viatjant, d’Arthur Miller. Vendes internacionals: Memento. Distribuïdores: Golem | Memento. Més informació: Festival de Canes | Imdb | AlloCiné. Incorporat el 22.04.2016. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016)Foto: gentilesa del Festival de Canes.

MalDePedres_C16 (1)Mal de pedres (Mal de pierres | From the Land of the Moon). Direcció: Nicole GARCIA. País de la cineasta: França. Productores de: França, Suïssa. Guió: Nicole Garcia, Jacques Fieschi; adaptació de la novel·la epònima de Milena Agus. Repartiment: Marion Cotillard (Gabrielle), Àlex Brendemühl (José), Louis Garrel (André Sauvage). Sinopsi: La Gabrielle pertany a la petita burgesia agrícola, societat que s’escandalitza amb el seu delit per una passió absoluta. En una època que les dones estan destinades al matrimoni, ella altera la norma, la prenen per boja. Els pares la donen a en José, un treballador temporal, que l’ha de convertir en dona respectable. La Gabrielle, però, diu que no se l’estima i que es veu com enterrada viva. Quan l’envien a una estació termal per a curar-se dels càlculs renals, el seu mal de pedres, un tinent ferit a la guerra d’Indoxina, André Sauvage, li reviscola el delit d’estimar. Fugiran junts, ella s’hi compromet, i ell sembla que li correspon al desig. Aquesta vegada no li prendran el que ella anomena “la cosa principal”. Gabrielle vol acomplir el seu somni. Vendes internacionals: StudioCanal*. Distribuïdores: StudioCanal. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

ReserVertical_C16 (1)Rester vertical  (Rester vertical | Staying Vertical). Direcció: Alain GUIRAUDIE. País del cineasta: França. Productores de: França. Guió: Alain Guiraudie. Intèrprets: Damien Bonnard, India Hair, Raphaël Thiéry, Christian Bouillette, Basile Meilleurat, Laure Calamy. Sinopsi:En Leo és un cineasta a la recerca del llop pel Departament de Lozère, al sud de França, quan topa amb una pastora dinàmica d’esperit lliure anomenada Marie, que el sedueix. Al cap de nou mesos, ja tenen una criatura. Amb una depressió post-part i sense cap mena de confiança en Leo, que se’n va i torna sense avisar, la Marie els abandona, a la criatura i al cineasta. És així que en Leo es troba amb un nadó de qui s’ha de fer càrrec. És complicat, però en el fons ja li agrada. Amb un seguit de trobades inesperades i atípiques, bregant per trobar inspiració per a la seva nova pel·lícula, en Leo malda per seguir dempeus. Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Les Films du Losange. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné  | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Paterson_C16 (1)Paterson. Direcció: Jim JARMUSCH. País del cineasta: EUA. Productores d’: EUA i Alemanya. Guió: Jim Jarmusch. Repartiment: Adam Driver (Paterson), Golshifteh Farahani (Laura), Kara Hayward, Sterling Jerins. Sinopsi: En Paterson viu a Paterson, Nova Jersey, ciutat de poetes (de William Carlos Williams a Allan Ginsberg), avui en decadència. Conductor d’autobús, en Paterson té una trentena d’anys i mena una vida endreçada amb la Laura, que té tot de projectes i viu experiències diverses amb entusiasme, i en Marvin, buldog anglès. Cada dia, en Paterson escriu poemes en una quadern secret que mai no abandona… Vendes internacionals: K5 Media Group. Distribuïdores: Le Pacte. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

IDanielBlack_C16 (1)I, Daniel Blake. Direcció: Ken LOACH. País del cineasta: Anglaterra. Productores d’: Anglaterra, França, Bèlgica. Guió: Paul Laverty. Intèrprets: Dave Johns, Hayley Squires, Micky McGregor. Sinopsi: Per primer cop a la seva vida, en Daniel Blake, fuster de 59 anys, ha de recórrer a l’ajut social, de resultes de problemes cardíacs. Encara que el metge li ha prohibit que treballi, l’obliguen a buscar feina si no vol ser sancionat. A les seves visites habituals al “club de la feina”, en Daniel coneix la Rachel, mare soltera de dues canalles a qui han obligat a acceptar un habitatge a 450 Km de la seva ciutat natal per evitar d’anar a raure a una llar d’acollida. Entrampats tots dos en la xarxa de les aberracions administratives de la Gran Bretanya d’avui en dia, en Daniel i la Rachel mirar d’ajudar-se mútuament… Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Caramel | Le Pacte. Més informació: Festival de Canes |Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Aquarius_C16Aquarius. Direcció: Kleber MENDONÇA FILHO. País del cineasta: Brasil. Productores de: Brasil, França. Guió: Kleber Mendonça Filho. Repartiment: Sonia Braga (Clara), Jeff Rosick (Colin McInerny), Irandhir Santos. Sinopsi: La Clara té 65 anys i és una crítica musical retirada. Vídua, té tres fills que ja són adults i viu en un pis ple de discos i llibres situat a l’edifici “Aquarius”. Però la Clara té un do particular: viatja en el temps… Vendes internacionals: SBS Int. Distribuïdores: SBS. Més informació: Festival de Canes |Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

MaRosa_C16 (1)Ma’Rosa. Direcció: Brillante MENDOZA. País del cineasta: Filipines. Productores de: PENDENT. Guió: PENDENT. Intèrprets: Jaclyn Jose, Julio Diaz, Andi Eigenmann, Felix Roco, and Jomari Angeles. Sinopsi: La pel·lícula gira al voltant de la vida del matrimoni format per Rosa i Nestor, que utilitzen la seva botiga “sari-sari”, en una barriada de Manila, com a tapadora per a la venda de narcòtics il·legals, metamfetamines. El destí se’ls capgira una nit que participen en una operació de compra-venda i que els du a la detenció sense ordre judicial per part de la policia. Els seus fills faran mans i mànigues perquè els pares recobrin la llibertat. Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores: Pyramide. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Batxillerat_C16 (1)Batxillerat (Bacalaureat | Graduation | Baccalauréat). Direcció: Cristian MUNGIU. País del cineasta: Romania. Productores de: Romania, França, Bèlgica. Guió: Cristian Mungiu. Repartiment: Adrian Titieni (Romeo), Maria Dragus (Eliza), Lia Bugnar (Magda), Melina Manovici (Sandra). Sinopsi: En Romeo, metge d’una petita ciutat de Transilvània, ha fet mans i mànigues perquè l’Eliza, la seva filla, sigui acceptada en una universitat anglesa. A la noia, molt bona alumna, només li queda una formalitat, que no hauria de representar cap problema: treure’s el batxillerat. Però agredeixen Eliza i el sèsam preciós sembla que ha quedat bruscament fora del seu abast. Aleshores, és tota la vida d’en Romeo que queda en qüestió, en oblidar tots els principis que ha inculcat a la seva filla, entre compromís i comprometement… Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Le Pacte. Més informacióFestival de Canes | Web oficial | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016)Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Loving_C16 (1)Loving. Direcció: Jeff NICHOLS. País del cineasta: EUA. Productores d’: EUA, Anglaterra. Guió: Jeff Nichols. Repartiment: Ruth Negga (Mildred Loving), Joel Edgerton (Richard Loving), Michael Shannon (Grey Villet), Marton Csokas (Sheriff Brooks), Alano Miller (Raymond Green). Sinopsi: La Mildred i en Richard Loving s’estimen i decideixen casar-se. Res de més natural, llevat que ell és blanc i ella negra a l’Amèrica segregacionista de 1958. L’Estat de Virgínia, on els Loving han decidit instal·lar-se, els persegueix judicialment: el matrimoni queda condemnat a pena de presó, amb suspensió de la sentència si ell abandona l’Estat. Tot considerant que els han violat els drets civils, en Richard i la Mildred porten el cas als tribunals. Aniran fins al Suprem que, el 1967, anul·la la decisió de Virgínia. Ara, la sentència “Loving contra Virgínia” simbolitza el dret d’estimar-se per a tothom, sense distinció d’origen. Vendes internacionals: Insiders. Distribuïdores: Mars. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné| Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

TheHandmaiden_C16 (1)The Handmaiden (Agassi | Mademoiselle). Direcció: PARK Chan-Wook. País del cineasta: Corea del Sud. Productores de: Corea del Sud. Guió: adaptació de la novel·la Fingersmith, de Sarah Waters. Intèrprets: Kim Min-Hee, Kim Tae-ri, Jung-woo Ha, Cho Jin-woong. Sinopsi: Entra la Corea i el Japó dels anys trenta del segle passat, la pel·lícula segueix la història d’una noia afortunada, hereva rica; d’un lladre anomenat el “Comte”, molt interessat pels seus diners, i d’una xicota carterista que ell col·locarà com a criada a ca l’hereva rica. Vendes internacionals: CJ Ent. Distribuïdores: The Jokers. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

TheLastFace_C16The Last Face. Direcció: Sean PENN. País del cineasta: EUA. Productores d’: EUA. Guió: Erin Dignam. Repartiment:  Charlize Theron (directora agència ajut internacional), Javier Bardem (el metge humanitari), Sibo Mlambo (Assatu), Adèle Exarchopoulos (x). Sinopsi:En una Àfrica esquinçada per la guerra, la directora d’una organització d’ajut internacional i un metge humanitari viuen una intensa passió amorosa que els capgirarà les vides per sempre més. Vendes internacionals: Lionsgate. Distribuïdores: Mars. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné| Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016)Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Sieranevada_C16 (4)Sieranevada. Direcció: Cristi PUIU. País del cineasta: Romania. Productores de: Romania, França. Guió: Cristi Puiu. Repartiment: Mimi Brănescu (Lary), Bogdan Dumitrache (Relu), Judith State (Sandra), Tatiana Lekel (Evelina). Sinopsi: En Lary, neuròleg al cim de la seva carrera, i la seva dona, assisteixen a un dinar familiar a Bucarest per a commemorar la mort del seu pare, fa quaranta anys. Tots els convidats estan esperant l’arribada del capellà. Mentrestant, discuteixen sobre els fets de l’11 de setembre. En Lary mira de calmar els ànims, però les opinions estan tan dividides que ni la visita del capellà aconsegueix reconciliar els dos bàndols. Just quan les coses semblen estabilitzar-se, l’arribada d’un hoste no convidat aboca la commemoració al caos… Vendes internacionals: Elle Driver. Distribuïdores: Wild Bunch. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Elle_C16 (7)Elle. Direcció: Paul VERHOEVEN. País del cineasta: Holanda. Productores de: França, Alemanya, Bèlgica. Guió: David Birke, Harold Manning; adaptació de la novel·la Oh… de Philippe Djian. Repartiment:  Isabelle Huppert (Michelle), Laurent Lafitte (Patrick), Virginie Efira (Rebecca), Anne Consigny (Anna), Charles Berling (Richard), Alice Isaaz (x), Judith Magre (Irène), Vimala Pons (Hélène). Sinopsi: La Michèle és d’aquelles dones que semblen indestructibles. Al capdavant d’una gran empresa de vídeojocs, mena els seus assumptes com la vida sentimental: amb mà de ferro. La vida se li capgira però quan un misteriós desconegut l’agredeix a casa seva mateix. Ferma, la Michèle es posa a encalçar-lo com a resposta. Entre ells dos s’estableix aleshores un joc estrany. Un joc que, en qualsevol moment, pot degenerar. Vendes internacionals: SBS Int. Distribuïdores: SBS. Més informacióFestival de Canes | Facebook oficial | Imdb | AlloCiné| CineuropaEn aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

TheNeonDemon_C16 (2)The Neon Demon. Direcció: Nicolas WINDING REFN. País del cineasta: Dinamarca. Productores de: Dinamarca, EUA, França. Guió: Mary Laws, Nicolas Winding Refn, Polly Stenham; a partir d’una història de Nicolas Winding Refn. Repartiment: Elle Fanning (Jesse), Jena Malone (Ruby), Abbey Lee (Sarah), Keanu Reeves (Hank), Christina Hendricks (Jan), Alessandro Nivola (dissenyador de moda),  Bella Heathcote (Gigi). Sinopsi: Una noia arriba a Los Angeles. Somia convertir-se en model. La seva ascensión fulgurant, la seva bellesa i la seva puresa desperten tota mena de gelosies i covejances. Algunes xicotes s’inclinen davant seu; d’altres estan disposades a tot per a robar-li la bellesa. Vídeos: Teaser VOSF. Vendes internacionals: Gaumont, Wild Bunch. Distribuïdores: The Jokers, Le Pacte. Més informacióFestival de Canes | Facebook oficial | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016)Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!