Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 d'abril de 2015
0 comentaris

Canes 2015: Sessions Especials

El calaix de sastre de la Selecció Oficial del Festival de Canes són les Sessions Especials. Tradicionalment el refugi dels documentals, també s’hi pot trobar les ficcions que, per raons molt diverses (i a voltes inexplicables) no encaixen amb les altres seccions del certamen.

Els títols enllacen amb el web del Festival de Canes.

Canes 2015: Sessions Especials.

Asphalte_C15 (8)Asphalte (Asphalte | Macadam Stories). Direcció: Samuel BENCHETRIT. Guió: Samuel Benchetrit; adaptació de Les Chroniques de l’asphalte, primer dels cinc volums autobiogràfics del mateix cineasta -aquest, centrat en els seus anys de joventut en ambient de barriada-. Producció francesa. Durada: 1h40. Intèrprets: Isabelle Huppert, Michael Pitt, Valeria Bruni Tedeschi, Gustave Kervern, Jules Benchetrit. Sinopsi: en un bloc de pisos modestos, l’ascensor no para d’espatllar-se i això provoca tota mena de trobades entre els veïns. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: TF1 Int. Distribuïdores: Paradis Films. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance. Projecció: dg 17 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

CasaNostra_C15 (3)Casa nostra (O ka | Notre maison). Direcció: Souleymane CISSE. Guió: Souleymane Cisse. Producció: del Mali. Durada: 1h36. Intèrprets: Magnini Koroba Cisse (1a germana), Aminata Cisse (2a germana), Badjeneba Cisse (3a germana), M’ba Cisse (4a germana). Sinopsi: És la casa d’un artista a Bamako, la casa que el lliga amb els seus pares, a la seva història, els seus records i d’on són expulsades les germanes, per dret que hi tinguin, un dia del 2008. És també el mali, el seu país, que ha vist caure en guerra, menystenint les tradicions de tolerància que s’hi han mantingut d’ençà la independència. El combat per la veritat du l’artista a prendre la paraula i a comprometre’s.. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Orange Studio. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr). Projecció: dj 21 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

UneHistoireDeFou_Photo 2Une histoire de fou (Une Histoire de fou | Don’t Tell Me The Boy Was Mad). Direcció: Robert GUÉDIGUIAN. Guió: Robert Guédiguian, Gilles Taurand. Música: Alexandre Desplat. Producció francesa. Durada: 2h15. Intèrprets: Syrus Shahidi, Simon Abkarian, Ariane Ascaride, Grégoire Leprince-Ringuet. Sinopsi: París, 1981. L’Aram (Syrus Shahidi), un noi d’origen armeni, fa saltar el cotxe de l’ambaixador turc i fereix greument en Gilles (Grégoire Leprince-Ringuet), que just passava per allà amb la seva bicicleta. L’Aram fuig a Beirut per a incorporar-se a l’Exèrcit d’Alliberament Armeni. La seva mare, Anouch (Ariane Ascaride), visita en Gilles a l’hospital per a demanar-li que perdoni el fill; però en Gilles vol trobar-se cara a cara amb el botxí. Amb delit de venjança, fa cap a Marsella per a trobar la família de l’Aram i es troba que l’acullen bé a casa seva i s’hi està una bona temporada. A Beirut, l’Aram topa amb els seus camarades i acaba decidint d’anar-se’n a trobar la seva víctima, en Gilles, decidit a fer-se’n el portaveu… Vídeos: pendent. Vendes internacionals: MK2. Distribuïdores: Diaphana. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora*. Nota: incorporat a la selecció el 23.04.2015. Projecció: dc 20 de maig. Foto: Diaphana.

L'esperitDeL'Escala_C15 (1)L’esperit de l’escala (Hayored Lema’ala | Afterthought | L’esprit de l’escalier). Direcció: Elad KEIDAN. Guió: Elad Keidan. Producció: franco-israeliana. Durada: 1h45. Repartiment: Itay Tiran (Uri), Uri Klauzner (Moshe). Sinopsi: Haifa. L’Uri baixa del mont Carmel, per fer-se a la mar i deixar enrere per sempre més tot que li agrada detestar. Vol esquivar haver de fer el servei militar de reservista, cosa que li pot comportar presó. Tallant-hi tots els vincles, posa en qüestió els fonaments de la seva pertinença a aquest país. En Moshe és un home decrèpit, que enfila la muntanya per mor d’una jornada de treball com qualsevol altra. És que potser aquest dia marcarà la seva decadència definitiva? Els dos homes toparan o passaran l’un a través de l’altre? Una comèdia existencial, en què la muntanya imponent i les seves escales inacabables s’apodera dels seus destins, en aquest panorama únic de la vil•la portuària mediterrània. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: The Match Factory. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr).  Nota: el cineasta israelià debuta amb aquest llargmetratge i accedeix a Sessió Especial de Canes en haver guanyat a la Cinéfondation el 2008. Projecció: dv 15 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

ATaleOfLoveAndDarkness_C15 (2)A Tale of Love and Darkness (Sipur Al Ahava Ve Choshech | A Tale of Love and Darkness | Une histoire d’amour et de ténèbres). Direcció: Natalie PORTMAN. Guió: Natalie Portman; basat en el llibre  A Tale of Love and Darkness, les memòries d’Amos Oz. Producció: israeliana. Durada: 1h38. Intèrprets: Natalie Portman, Makram Khoury, Shira Haas. Sinopsi: Basat en el best-seller internacional d’Amos Oz, en ressegueix els records d’infantesa cap a la fi del Mandat Britànic a Palestina i els primers anys de l’Estat d’Israel. Se centra en la relació entre el jove Amos i la seva mare i els seu debut com a escriptor. Una història trasbalsadora que mostra el que passa quan les històries que s’explica esdevenen les que vivim. Vendes internacionals: Voltage Pictures*. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb | AlloCiné. Informació complementària: Natalie Portman to move into directing with of A Tale of Love and DarknessPrimer póster de ‘A Tale of Love and Darkness’, el debut como directora de Natalie Portman. Nota: Primer llargmetratge. Projecció: ds 16 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

53df3ee90c6bf1c0d271a4d31c42437eAmnesia. Direcció: Barbet SCHROEDER. Guió: Emilie Bickerton, Barbet Schroeder, Peter F. Steinbach. Producció helvètico-francesa. Durada: 1h36. Intèrprets: Marthe Keller, Max Riemelt, Fermí Reixach, Bruno Ganz, Fèlix Pons, Lluís Altés, Rick Zingale. Sinopsi: Eivissa, a començament dels anys noranta del segle passat. En Jo (Max Riemelt) té vint anys, ve de Berlín, és músic i vol participar de la revolució electrònica que tot just comença. D’entrada, l’ideal seria que el club L’Amnesia l’agafessin com a DJ. La Martha (Marthe Keller) viu sola, cara al mar, des de fa quaranta anys. Una nit, en Jo truca a la seva porta. La solitud de la Martha intriga el noi. Es fan amics, si bé els misteris al voltant d’ella són cada vegada més nombrosos: el violoncel que ja no toca, la llengua alemanya que no vol parlar… Quan en Jo la du cap al nou món de la música tecno, la Martha posa en qüestió les seves certeses… Vídeos: pendent.  Vendes internacionals: Les Films du Losange. Distribuïdores: Les Films du Losange. Més informació: Imdb | AlloCiné. Projecció: dt 19 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Panama_C15 (1)Panama. Direcció: Pavle VUCKOVIC. Guió: Pavle Vuckovic, Jelena Vuksanovic. Producció sèrbia. Durada: 1h45. Intèrprets: Nebojsa Milovanovic, Biljana Misic, Jelisaveta Orasanin.  Sinopsi: En Jovan comença a sortir amb la Maja. De mica en mica, el seu comportament misteriós l’intriga. A les xarxes socials li descobreix una vida paral·lela. Entre mentides, orgull, gelosia i sexe, en Jovan queda ben perdut, tot mirant de conèixer millor la noia… Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Wide. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb | AlloCiné. Nota: Primer llargmetratge. Projecció: ds 16 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!