Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 d'abril de 2015
0 comentaris

Festival de Canes 2015 : Un Certain Regard

Només 14 de la vintena de títols que conformen la programació d’Un Certain Regard del Festival de Canes s’han anunciat a la roda de premsa del 16 d’abril de 2015. Serà als propers dies que s’hi afegirà els films que queden pendents.

En aquest apunt enllistem les pel·lícules anunciades avui i hi anirem afegint els títols que s’hi vagin incorporant. Amb la informació que hem anat recollint i la que vagi apareixent.

Els títols enllacen amb el web del Festival de Canes.

Festival de Canes 2015 : Un Certain Regard.

FlyAwaySolo© Ketan Mehta (02)Masaan (Masaan). Direcció: Neeraj GHAYWAN. Guió: Varum Grover. Producció: franco-índia. Durada: 1h43. Repartiment: Richa Chadda (Devi Pathak), Vicky Kaushal (Deepak Chaudhary), Sanjay Mishra (Vidyadhar Pathak), Shweta Tripathi (Shaalu Gupta), Nikhil Sahni (Jhonta). Nota sinòptica: Relat coral, ambientat a Benarés, a la Vall del Ganges, ciutat sagrada dels hindús, on diversos personatges de castes diferents es debaten entre la tradició i la modernitat. Sinopsi: Benarés, la ciutat santa a la vora del Ganges, castiga cruelment els que juguen amb les tradicions morals. En Deepak, un noi dels barris pobres s’enamora perdudament d’una noia que no pertany a la seva mateixa casta. La Devi, estudiant a la deriva, viu turmentada pel sentiment de culpabilitat ran de la desaparició del seu primer amant. En Pathak, el pare de la Devi, víctima de corrupció policial, perd el sentit de la moral pels diners, i en Jhonta, un noiet, busca una família. Personatges a la recerca d’un futur millor, esquinçats entre el remolí de la modernitat i la fidelitat a les tradicions, el camí dels quals aviat es trobarà… Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Pathé Intern. Distribuïdores: Pathé. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr). Notes: Primer llargmetratge. Projecció: dt 19 i dv 22 de maig. Foto: © Ketan Mehta, gentilesa del Festival de Canes.

Moltons© Sturla Brandth Grøvlen  (2)Moltons (Hrútar | Rams | Béliers). Direcció: Grímur HÁKONARSON. Guió: Grímur Hákonarson. Producció islandesa. Durada: 1h33. Intèrprets: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving. Sinopsi: tragicomèdia sobre dos germans que ronden la seixantena i viuen en granges d’ovelles que es toquen l’una amb l’altra en una vall arraconada del nord d’Islàndia. Es detecta una malaltia letal en una ovella dels seus ramats i això obliga a sacrificar totes les d’aquella vall. És així que els germans, que fa quaranta anys que no es parlen, es veuen obligats a comunicar-se. Vídeos: Tràiler VOSF. Vendes internacionals: New Europe. Distribuïdores: ARP. Més informació: Web oficial | Facebook oficialImdb | Icelandic Film Center | AlloCiné. Projecció: dv 15 maig. Foto: © Sturla Brandth Grøvlen.

An© 2015 AN FILM PARTNERS – COMME DES CINEMAS – TWENTY TWENTY VISION - ZDF  (1)Pasta dolça de fesols vermells (An | Sweet Red Bean Paste). Direcció: Naomi KAWASE. Guió: Naomi Kawase; adaptació de la novel·la de Durian Sukegawa. Producció germano-franco-japonesa. Durada: 1h53. Intèrprets: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida. Sinopsi: En Sentaro mena un petit forn que serveix “dorayakis” – pastissos farcits amb pasta dolça de fesols vermells (“an”). Quan la Tokue, una dona gran, se li ofereix per a ajudar a la cuina ho accepta molt a contracor. Però la Tokue sembla que tingui mans màgiques quan es posa a fer “an”. Gràcies a la seva recepta secreta, el petit negoci aviat floreix… I amb el temps, en Sentauro i la Tokue se sinceraran i es revelaran les velles ferides. Vendes internacionals: MK2. Distribuïdores: Haut et Court. Més informació: Imdb | AlloCinéInformació complementària: Asian Project Market. Nota: Film inaugural d’Un Certain Regard. Nota: incorporat a la selecció el 23.04.2015. Projecció: dj 14 de maig. Foto: © 2015 An Film Partners – Comme Des Cinemas – Twenty Twenty Vision – Zdf.

487468Cap a l’altra riba (岸辺の旅- Kishibe no tabi | Journey to the Shore) | Vers l’autre rive). Direcció: Kiyoshi KUROSAWA. Guió: Kiyoshi Kurosawa i Takashi Ujita; adaptació de la novel·la Kishibe no tabi,  de Kazumi Yumoto. Producció: franco-japonesa. Durada: 2h08. Intèrprets: Tadanobu Asano, Eri Fukatsu. Sinopsi. Al bell mig del Japó, en Yusuke (Tadanobu Asano) convida la seva companya, Mizuki (Eri Fukatsu), a fer un viatge per pobles i arrossars. Per a retrobar la gent amb qui ha anat topant tot fent camí aquests darrers tres anys, des que es va ofegar al mar, des que va morir. Per què ha tornat? Quina confidència li vol fer a Mizuki abans d’anar-se’n definitivament? Vídeos: pendent. Vendes internacionals: MK2. Distribuïdores: Version Originale/Condor*. Més informació: Imdb | Asian Wiki | AlloCiné. Projecció: dg 17 de maig. Foto: Version Originale / Condor.

6_Louise_Bourgoin_c_ChristopheBrachet-MonVoisinProductionsJo sóc un soldat (Je suis un soldat | I’m a Soldier). Direcció: Laurent LARIVIÈRE. Guió: Laurent Larivière. Producció francesa. Durada: 1h36. Repartiment: Louise Bourgoin (Sandrine), Jean-Hugues Anglade (Henri),  Anne Benoit (Martine), Laurent Capelluto (Pierre). Sinopsi: La Sandrine, amb trenta anys, ha de tornar a viure a ca la seva mare, a Roubaix. Sense feina, accepta de treballar per al seu oncle en una canera que aviat es veu que és part d’un tràfic de gossos procedents dels països de l’est. En aquell ambient d’homes, ella aconsegueix ràpidament fer-se respectar i guanyar-hi autoritat; però a vegades els bons soldats deixen d’obeir… Vendes internacionals: Le Pacte. Distribuïdora: Le Pacte. Més informació: Imdb | AlloCiné. Notes: Primer llargmetratge. Projecció: dc 20 de maig. Foto: © Christophe Brachet-Mon Voisin Productions; gentilesa de Le Pacte.

SolDePlom_C15 (9)Sol de plom (Zvizdan | The High Sun | Soleil de plomb). Direcció: Dalibor MATANIĆ. Guió: Dalibor Matanić. Producció: croato-esloveno-sèrbia. Durada: 2h03. Intèrprets: Tihana Lazovic, Goran Markovic, Nives Ivankovic, Dado Cosic, Trpimir Jurkic, Mira Banjac. Sinopsi: Tres històries d’amor diferents, ambientades en tres dècades consecutives, a dues localitats veïnes dels Balcans carregades amb una llarga tradició d’odi interètnic: aquesta és una pel·lícula sobre els perills (i la força perdurable) de l’amor prohibit. La primera història (durant la guerra, any 1991) mostra la tragèdia d’una parella jove que està fent els preparatiu per a anar-se’n del seu poble. La segona (any 2001) és la història d’amor entre una noia que torna al poble i un seu paisà. I la tercera (any 2011) és el relat iniciàtic d’un noi que ha deixat prenyada la xicota al seu poble natiu. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Cercamon*. Distribuïdores: BAC Films. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora |Informació complementària: Web Oficial del director | Matanić’s New Film The High Sun Begins Shooting | Dalibor Matanić Preps The High Sun. Projecció: dt 17 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Taklub_C15Taklub. Direcció: Brillante MENDOZA. Guió: Honeylyn Joy Alipio. Producció: filipina. Durada: 1h37. Intèrprets: Nora Aunor, Julio Diaz, Lou Veloso, Ruby Ruiz i Soliman Cruz. Sinopsi: La història dels supervivents del tifó Yolanda, com van sobreviure’n les seqüeles, com es van recuperar gairebé un any després de la tempesta. Vídeo: pendent. Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores: pendent. Més informació: Facebook | Imdb | AlloCiné. Informació complementàriaBrillante Mendoza pays tribute to Yolanda survivors with new film, ‘Taklub’ | Nora Aunor, Brillante Mendoza begin shooting Yolanda victims film ‘Taklub’. Nota: incorporat a la selecció el 23.04.2015. Projecció: dt 19 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

TheOtherSide_C15The Other Side. Direcció: Roberto MINERVINI. Guió: Denise Ping Lee i Roberto Minervini. Producció: franco-italiana. Durada: 1h32. Intèrprets: Mark Kelley, Lisa Allen, James Lee Miller. Sinopsi: En un territori invisible, als marges de la societat, al límit entre la il·legalitat i l’anarquia, viu una comunitat adolorida que s’enfronta a una amenaça: caure en l’oblit. Veterans desarmats, adolescents taciturs, drogats que busquen en l’amor una sortida a la seva dependència, antics combatents de les forces especials sempre en guerra amb el món, noies i futures mares a la deriva, vells que no han perdut el delit de viure. En aquesta humanitat amagada s’obren els abismes de l’Amèrica d’avui en dia. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Doc & Film. Distribuïdores: Shellac*. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr). Projecció: dj 21 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

ElPisDeSota© DOP Tudor Lucaciu (03)El pis de sota  (Un etaj mai jos | One Floor Below | L’étage du dessous). Direcció: Radu MUNTEAN. Guió: Radu Muntean, Răzvan Rădulescu i Alexandru Baciu. Producció: romanesa. Durada: 1h33. Intèrprets: Teodor Corban, Iulian Postelnicu. Sinopsi: En Pătraşcu, home d’edat avançada, és l’únic testimoni d’una baralla domèstica que acaba en crim. Així és que en Pătraşcu queda en una posició delicada… entre l’estrany homicida, d’una banda, i la seva pròpia consciència, per l’altra. Vídeos: pendent: Vendes internacionals: Films Boutique. Distribuïdores: Epicentre. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora*. Informació complementàriaRadu Muntean prépare le tournage de One Floor Below | Muntean Preps One Floor Below. Projecció: dj 14 de maig. Foto: © DOP Tudor Lucaciu, gentilesa del Festival de Canes.

TheShameless© CJ Entertainment  (6)The Shameless (Mu-Roe-Han). Direcció: OH Seung-Uk. Guió: Oh Seung-Uk. Producció: sud-coreana. Durada: 1h58. Intèrprets: Jeon Do-yeon  (Kim Hye-kyung), Kim Nam-gil (Jung Jae-gon), Park Sung-woong (Park Jun-gil). Sinopsi: El tinent Jung Jae-gon va darrera la pista de Park Jun-gil,sospitós d’un crim. Sap que el sospitós es posarà en contacte amb la seva amant Kim Hye-kyung, que treballa al macao, un bar ronyós. En Jung, fent-se passar per un camarada d’en Park, esdevé encarregat de la clientela del Macao, per vigilar cada petit moviment de Kim Hye-kyung. A mesura que en Jung va passant temps i temps amb ella, comença a sentir una estranya culpabilitat i a trontollar-li la determinació d’enxampar el sospitós. Ell, que ha dedicat tota la vida a la seva feina, no comprèn el que li passa amb Hye-kyung. Per altra banda, aquesta està esperant desesperadament que vingui el seu amant . De mica a mica, ella comença a sincerar-se a en Jung, que sempre el té al costat seu. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: CJ Entertainment. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr). Projecció: dv 15 de maig. Foto:  © CJ Entertainment, gentilesa del Festival de Canes.

LasElegidas© Gregory Smith  (2)Las elegidas (Las elegidas | The Chosen Ones | Les elues). Direcció: David PABLOS. Guió: David Pablos. Producció: franco-mexicana. Durada: 1h45. Repartiment: Nancy Talamantes (Sofia), Oscar Torres (Ulises), Leidi Gutierrez (Marta), Jose Santillan Cabuto (Hector). Sinopsi: Sofía, de 14 anys, està enamorada d’Ulises. Per ell i malgrat ell, es converteix en presa d’una xarxa de prostitució. Per a rescatar-la, l’Ulisses haurà de trobar una altra noia que la substitueixi… Vídeos: Tràiler VOSF. Vendes internacionals: Mundial Sales*. Distribuïdores: ARP. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr). Projecció: dl 18 de maig. Foto: © Gregory Smith, gentilesa del Festival de Canes.

Nahid© Habib Majidi  (9)Nahid. Direcció: Ida PANAHANDEH. Guió: Arsalan Amiri i Ida Panahandeh. Producció: iraniana. Durada: 1h45. Repartiment: Sareh Bayat (Nahid), Pejman Bazeghi (Masoud), Navid Mohammad Zadeh (Ahmad).. Sinopsi: Nahid, jove divorciada, viu sola amb el seu fill de 10 anys en una petita ciutat a la vora de la mar Càspia. D’acord amb la llei iraniana, la custòdia del fill pertoca al pare però aquest ha acceptar de cedir-la a la seva ex-dona a canvi que ella no es torni a casar. Quan Nahid coneix un home que se l’estima apassionadament i s’hi vol casar, la seva vida de dona i mare queda ben trasbalsada. Vídeos: Tràiler VO. Vendes internacionals: Noori Pictures. Distribuïdores: Memento. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr). Projecció: ds16 de maig. Foto: © Habib Majidi, gentilesa del Festival de Canes.

ElTresor@WildBunchIntEl tresor (Comoara | The Treasure | Le trésor). Direcció: Corneliu PORUMBOIU. Guió: Corneliu Porumboiu. Producció: franco-romanesa. Durada: 1h29. Intèrprets: Toma Cuzin, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei. Sinopsi: Tendra comèdia negra en què l’amor d’un pare transforma la vida en un conte de fades. En Costi, de 33 anys, mena una vida tranquil·la. Al vespre, li abelleix llegir històries al seu fill de 5 anys, per a ajudar-lo a dormir. Robin Hood és el que més li agrada. En Costi es veu a si mateix com l’heroi del relat: justicier i defensor dels oprimits. Un dia, el veí el visita inesperadament i el va partícep d’un secret: hi ha un tresor amagat al jardí dels seus avis, n’està ben cert. Si en Costi comprés un detector de metalls per a ajudar-lo a localitzar-ho, ell li donaria la meitat del que trobessin. Escèptic en un primer moment, finalment en Costi no pot resistir-se a l’oferta. S’hi implica. Els dos còmplices disposen d’un cap de setmana per a localitzar el botí. Malgrat tots els obstacles amb què van topant, en Costi es nega a desanimar-se. Per a la seva dona i el seu fill, és un heroi de debò que res ni ningú no aturarà. Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Le Pacte. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora*. Projecció: dj 21 de maig. Foto: Wild Bunch Int.

AliasMaria_C15 (5)Alias Maria. Direcció: José Luís RUGELES GRACIA. Guió: Diego Vivanco. Producció: colombiana. Durada: 1h32. Repartiment: Karen Torres (María), Carlos Clavijo (Mauricio), Erik Ruiz (Yuldor), Anderson Gómez (Byron). Sinopsi: María, de 13 anys, és una jove soldat de la guerrilla. Se li encarrega de cuidar el nadó del comandant. Ella també està embarassada, tot i que ho amaga, perquè no l’obliguin a avortar. A través de la seva mirada, se’ns revela la terrible realitat del conflicte armat a Colòmbia.. Vídeos: Tràiler VOSA. Vendes internacionals: UDI. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr). Nota: incorporat a la selecció el 23.04.2015. Projecció: dt 19 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Madonna_C15 (1)Madonna. Direcció: SHIN Suwon. Guió: Shin Suwon. Producció: sud-coreana. Durada: 2h00. Repartiment: Seo Young-Hee (Hae-Rim), Kwon So-Hyun (Mi-Na), Kim Young-Min (Sang-Woo). Sinopsi: La Hye-rim, de 35 anys, troba feina en un hospital com a cuidadora d’un pacient ric tetraplègic que pràcticament és l’amo de l’establiment sanitari. Durant 10 anys, en Sang-woo, el fill d’aquest pacient VIP, ha maldat per mantenir en vida son pare a base pels calés i ha ordenat als metges diverses intervencions de cor malgrat les repetides insuficiències cardíaques. Tot buscant un cor nou, en Sang-woo tria una pacient anònima d’urgències en estat de mort cerebral perquè es converteixi en donant. I és així que demana a Hye-rim d’investigar sobre la dona. Hye-rim descobreix que a la dona li diuen Madonna, que es tracta d’una antiga prostituta amb una vida de maltractaments i que està embarassada. Mirant de salvar-li la criatura, la Hye-rim desobeeix les ordres de Sang-woo i es posa a buscar el pare de la criatura. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: FineCut. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr). Projecció: dc 20 i dv 22 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

TheFourDirection© The Film Café  (1)The Fourth Direction (Chauthi Koot | The Fourth Direction | La Quatrième Voie). Direcció: Gurvinder SINGH. Guió: Gurvinder Singh, Waryam Singh Sandhu I Jasdeep Singh. Producció: franco-índia. Durada: 1h55. Repartiment: Suvinder Vikky (Joginder), Rajbir Kaur (Beero, La Dona), Gurpreet Kaur Bhangu (La Mare), Taranjit Singh (Sukhdev, El Noi). Sinopsi: La pel•lícula reprodueix l’atmosfera al Pendjab el 1984, feta de paranoia, malfiança i por. Es basa en dos incidents: dos amics hindús malden per fer cap a Amritsar i, cinc mesos abans, un granger ha de matar el gos de la família. Una història es barreja amb l’altra, en un moviment de flux i reflux, similar a una cursa de relleus en què un personatge passa el bastó a l’altre abans d’agafar-lo. La condició humana, la de l’home normal i corrent entrampat entre els abusos dels militars i la violència del moviment separatista sikh, uneix aquestes històries.. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Elle Driver*. Distribuïdores: Epicentre. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr). Projecció: dv 15 i dv 22 de maig. Foto: © The Film Café, gentilesa del Festival de Canes.

CemeteryOfSplendour_C15 (5)Cemetery of Splendour (Rak Ti Khon Kaen) Direcció: Apichatpong WEERASETHAKUL. Guió: Apichatpong Weerasethakul. Producció: franco-germano-anglo.malaïso-tailandesa. Durada: 2h02.  Intèrprets: Banlop Lomnoi, Jenjira Pongpas. Sinopsi curta: Un solitària mestressa de casa de mitjana edat (Jenjira Pongpas) té cura d’un soldat (Banlop Lomnoi) amb la malaltia de la son i té al·lucinacions que li desfermen somnis estranys, fantasmes i aventures sentimentals. Sinopsi llarga: En una petita ciutat de Tailàndia, a la riba del Mekong, vint-i-set soldats cauen en una estranya manifestació de la malaltia de la son i els allotgen en una escola abandonada. Jenjira Widner (Jenjira Pongpas), una mestressa de casa de mitjana edat casada amb en Frank -soldat nord-americà ja retirat-, s’ofereix voluntària per a cuidar-los i mostra un interès especial per l’Itta (Banlop Lomnoi), un pacient sense familiars que el visitin. A la biblioteca, la Jenjira topa amb dos fantasmes que li parlen d’un cementiri reial que hi ha al dessota de l’escola convertida en hospital. La Jenjira s’alarma i encara es torna més protectora amb l’Itta. Alhora, aquest jove soldat me li ben esvalota el cor. En Frank, el marit, comença a sospitar. El neguit i la confusió de Jenjira desfermen un somni estrany que comparteix amb l’Itta, un somni amb una criatura fluvial molt gran no identificada, a la vora del riu Mekong. La seva carcanada du Jenjira a la imaginària xicota de l’Itta, la Phon, que la refà amb el poder dels poemes, els records i les emocions. A la riba del riu, la Jenjira fa realitat el seu somni de tenir un noi delint-se pel seu amor. No molt lluny, el cos de l’animal mort està tallat a troços; el seu ventre és ple de flors de calèndola en diversos estats de descomposició. Vídeo: pendent. Vendes internacionals: The Match Factory. Distribuïdores: pendent. AP: Film Press Plus. Més informació: Imdb | AlloCiné | Productora. Informació complementària: Ioncinema, Filmcomment, Sentieri selvaggi, KanyeToThe, Nota: incorporat a la selecció el 23.04.2015. Projecció: dl 18 de maig. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Maryland© DharamsalaDarius Films  (1)Maryland (Maryland | Disorder). Direcció: Alice WINOCOUR. Guió: Alice Winocour, amb la col·laboració de Jean-Stéphane Bron. Producció francesa. Durada: 1h41. Intèrprets: Matthias Schoenaerts, Diane Kruger, Paul Hamy. Sinopsi: Un antic soldat amb síndrome post-traumàtica té l’encàrrec de protegir la dona i el fill d’un adinerat home de negocis libanès, mentre aquest és fora de la ciutat. S’estan a la finca anomenada “Maryland”, on el protagonista experimenta una fascinació per la dona que ha de protegir i alhora pateix d’hal·lucinacions i angoixes, percep una amenaça que ve de fora… Vendes internacionals: Indie Sales. Distribuïdores: Mars Distribution. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora*. Informació complementàriaMaryland: Schoenaerts et Kruger pour Alice Winocour. Projecció: ds 16 de maig. Foto: © Dharamsala – Darius Films, gentilesa del Festival de Canes.

lamb_yared_zeleke_photo_ephraim_brebisXai (Lamb). Direcció: Yared ZELEKE. Guió: Yared Zeleke. Producció etíop. Durada: 1h34. Intèrprets: Rediat Amare, Kidist Siyum, Wolela Assefa. Sinopsi: L’Ephraïm és un noi etíop que sempre va acompanyat del seu inseparable xai. El deixen a ca uns parent llunyans i no s’acaba d’adaptar a la nova vida. Un dia, l’oncle l’avisa que el xai l’haurà de sacrificar al proper dinar de festa. Però l’Ephraïm està disposat a tot per salvar la seva única amiga i tornar a casa. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores: Haut et Court. Més informació: Imdb | AlloCiné. Notes: Primer llargmetratge | primera vegada que una producció etíop participa en Selecció Oficial. Nota: incorporat a la selecció el 23.04.2015. Projecció: dc 20 de maig. Foto: Haut et Court.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!