Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 de maig de 2014
0 comentaris

Canes 2014 · Un Certain Regard: “Lluny del meu pare”, de Keren Yedaya

S’anuncia com el film d’impacte d’Un Certain Regard, destinat a aixecar polèmica per la temàtica que toca (incest), el partidisme que pren, amb (pel que diuen) un guió coherent i vigorós.

Així parla de l’incest i de com el tracta a la pel·lícula, la seva autora, Keren Yedaya: La representació que es fa de l’incest sempre sol ser un pèl “clixé”. Sovint se sol posar en escena una criatura enfrontat a un adult monstruós. Però això no fa cap servei a les víctimes. No contribueix gens al debat. La meva pel·lícula mostra la realitat de l’incest en tota la seva complexitat. La meva protagonista estima son pare, és gelosa, depèn d’ella. Filmar el sexe permetia copsar tots aquests aspectes. És el tema del film. Sí, hi ha una escena d’orgasme, però l’incest segueix sent un crim. Cada escena que he filmat té un sentit i una utilitat (Declaracions publicades al material de difusió del film)

Lluny del meu pare (Harcheck Mi Headro | That Lovely Girl | Loin de mon père)

Direcció: Keren Yedaya. Guió: Keren Yedaya, adaptació de la novel·la d’ Efrat Yerushalm. Producció: Transfax Films Production (Israel), Bizibi (França) Riva Filmproduktion (Alemanya). Durada: 1h35.

Intèrprets: Maayan Turjeman (Tami), Tzahi Grad (Moshe), Yaël Abecassis (Shuli), Tal Ben Bina (Iris).

Sinopsi: La relació complexa entre un home de cinquanta anys i la seva filla, de 22. Ella, deprimida, no fa mai res sense ell, amb qui viu una situació que recorda molt la d’un pres i el seu vigilant.

Tràiler VO

Vídeos: Altres tràilers.

Vendes internacionals: Other Angle Pictures. Distribuïdores: Sophie Dulac. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Un Certain Regard

Lluny del meu pare


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Canes 2014: programa dj 15 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: Un Certain Regard | Un Certain Regard: La selecció.

Reconeixements a Canes 2014: No.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: pendent.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Directora: Keren Yedaya (dades pendents). Curtmetratgista, va guanyar la Càmera d’Or del Festival de Canes amb la seva primera pel·lícula Or (2004).

Extracte de la seva filmografia: Or (2004), Jaffa (2009), Lluny de la seva absència (2014).

Presències a Canes: Keren Yedaya al Festival de Canes | a la Setmana de la Crítica de Canes.

FOTO Lluny del meu pare, de Keren Yedaya


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!