Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

22 de maig de 2012
0 comentaris

Canes 2012: programa del dimarts 22 de maig

Canes 2012: programa del dimarts 22 de maig.

Selecció Oficial – Competició.

Killing Them Softly (Killing Them Softly | Cogan – La mort en douce), d’ Andrew DOMINIK. Producció nord-americana. Amb Brad Pitt, Ray Liotta, Richard Jenkins, James Gandolfini. Comèdia negra basada en la novel·la Cogan’s Trade, de George V. Higgins, amb un mercenari que encalça els tres lladres capsigranys que han robat als participants en una partida de pòquer protegida per la màfia. L’atracament ha deixat els gàngsters en mala situació econòmica i en Cogan ha de restablir la normalitat, però també ha de mirar per ell… Tercer llargmetratge del neo-zelandès Andrew Dominik, l’autor de L’assassinat de Jesse James pel covard Robert Ford (2007) —impecable, negra aproximació a la fi del mític bandit de l’Oest Americà—, que va debutar l’any 2000 amb Chopper, —recreació de la història d’un llegendari criminal que, mentre complia condemna a la presó, escrigué l’autobiografia, futur best-seller—. Durada: 1h40.

La part dels àngels (The Angels’ Share | La part des anges), de Ken LOACH. Producció franco-belga-italo-anglesa.  Amb Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland. Comèdia agredolça sobre un noi que acaba de ser pare i no vol per al seu fill una vida com la seva. Condemnat a fer serveis a la comunitat, l’educacor assignat l’ensinistra en el món del whisky i descobreix que té un talent impensable per a la cata. Es limitarà a transformar aquest do en engany i començar així una nova etapa en la seva trajectòria de petits delictes i violència? O bé en un nou futur, ple de promeses? Només els àngels ho saben… Onzena Competició de Ken Loach al Festival de Canes i dissetena vegada que presenta pel·lícula a la Croisette. Durada: 1h46.

Selecció Oficial – Sessions Especials.

Diari de França (Journal de France), de Raymond DEPARDON i Claudine NOUGARET. Producció francesa. Documental. Amb la seva autocaravana i des de fa sis anys, el documentalista i fotògraf Raymond Depardon (La vida moderna, 10e Chambre, La captiva del desert… ) recorre el territori francès i el retrata amb càmera de gran format. Un llarg periple solitari per tota mena de carretres va dur a pensar en un diari de viatge… Vídeos: Tràiler VO. Web: Journaldefrance-lefilm (fr). Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Wild Bunch. Més informació:  CommeAuCinema (fr). Durada: 1h40.

A musica segundo Tom Jobim, de Nelson PEREIRA DOS SANTOS. Producció brasilera. Fa cinquanta anys, el músic i compositor brasiler Antonio Carlos Jobim (1927-1994) feia descobrir la bosa nova al món sencer, de cop, amb Garota de Ipanema. En aquest film i a tall de “rapsòdia cinematogràfica”, les cançons d’Antonio Carlos Jobim les interpreten artistes de la talla de Dizzy Gillespie, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Judy Garland, Sammy Davis Jr., Oscar Peterson, Diana Krall, Henri Salvador, Jean Sablon, Chico Buarque, Lisa Ono, Pierre Barouh i per descomptat, ell mateix. Cap comentari, no s’hi fa: la música parla per ella mateixa. Imatges, postals, documents oficials, cartells, àlbums i partitures complementen els fragments de concerts antològicament triats. Se n’ha encarregat el cineasta Nelson Pereira Dos Santos. Vídeo: Tràiler. Durada: 1h24.

Trashed (Trashed | Saccage), de Candida BRADY. Producció britànica. Jeremy Irons condueix aquest documental de la periodista anglesa Candida Brady, sobre els efectes dels residus en la nostra salut. L’actor parla amb científics, polítics i gent normal i corrent afectada per la contaminació dels residus. Al film, es combinen imatges belles i senyals d’alarma; però no es deixa que s’imposi el derrotisme. Vídeo: Tràiler VO. Web: Trashedthefilm (ang). Més informació: Imdb. Durada: 1h38.

Selecció Oficial – Un Certain Regard.

Le grand soir (Le grand soir), de Benoît DELÉPINE i Gustave KERVERN. Producció franco-germano-belga. Amb Albert Dupontel, Benoît Poelvoorde, Brigitte Fontaine. El punk més vell d’Europa i un dependent en atur, germans ja granadets i més aviat galdosos, es posen a buscar el presumpte pare biològic d’un d’ells, sense saber que es tracta d’un pretext dels seus pares perquè se’ls en vagin de casa. Nova comèdia del tàndem gran-guinyolaire Benoît Delépine i Gustave Kervern, contestataris, insolents, a voltes d’un absurd surrealista,  d’un humor de traç gruixut i sovint passat de voltes (Mammuth, Louise-Michel, Avida, Aaltra). Durada: 1h32.

Fins a perdre el cap (À perdre la raison | Loving Without Reason), de Joachim LAFOSSE. Producció franco-belga-luxemburguesa. Amb Niels Arestrup, Tahar Rahim, Émilie Dequenne. Basada en uns fets reals que van trasbalsar l’opinió pública a Bèlgica: en un clima afectiu insoportable, una mare va matar els seus cinc fills abans d’intentar suïcidar-se. El director belga Joachim Lafosse segueix interessat en les fronteres de l’afectivitat: a Élève libre, era un adolescent a qui un adult les hi desmuntava; a Nua propietat, s’esmicolava el lligam intens entre dos germans, per una decisió de la mare, i ara novament una persona més gran empudega d’amor els més joves.  Durada: 1h54.

Selecció Oficial – Cannes Classics.

Brasil.

Cabra marcado para morrer, d’Eduardo COUTINHO —1984—. Durada: 2h00.

Al voltant de la selecció oficial.

Cinema de la platja.

Quinzena dels Realitzadors.

Opération Libertad, de Nicolas WADIMOFF. Producció helvètica. Amb Laurent Capelluto, Stipe Erceg, Karine Guignard. El 1978, un grupuscle revolucionari assalta un banc suís i enregistra en vídeo tota l’acció, inclosa la confessió del director de l’entitat sobre els lligams de les entitats financeres helvètiques amb les dictadures sud-americanes; però no poden fer cantar al militar dels serveis secrets paraguaians, que és qui mou els diners. El 2011 reapareixen les cintes… i, de què anava tot allò? Cinquè llargmetratge de ficció de Nicolas Wadimoff, guitarrista de rock, activista cultural, productor i realitzador de documentals, amb una ostensible trajectòria de sensibilitat social i política. Durada: 1h31.

Fogo, de Yulene OLAIZOLA. Coproducció mexicano-canadenca, fruit de la feina que la mexicana Yulene Olaizola va fer durant en programa d’estada organitzat per la Fogo Island Arts Corporation, a Terranova. Cineasta que treballa en les fronteres esvaïdes entre el documental i la ficció, se centra en els habitants d’una petita comunitat de l’illa de Fogo que, a diferència de la majoria dels seus veïns, han decidit quedar-s’hi i viuen gairebé dels records de quan Fogo era ben diferent. Durada: 1h01.

Gangs Of Wasseypur, d’Anurag KASHYAP. Producció índia. Amb Manoj Bajpayee, Richa Chaddha, Reema Sen. Saga de revenja que abasta tres generacions, al si de la complexa societat índia. Des d’un assaltador de trens britànics al final de la colonització que esdevingué proscrit, passant pel temible i faldiller del seu fill, decidit a restituir l’honor del pare, i arribant al drogoaddicte i despietat del nét, disposat a executar l’herència venjativa que ha rebut. De l’escriptor, productor (Udaan) i director indi Anurag Kashyap,  Durada: 5h20.

Setmana de la Crítica.

Aquí i allà (Aquí y allá), d’ Antonio MÉNDEZ ESPARZA. Coproducció hispano-nord-americana-mexicana. Amb Teresa Ramírez Aguirre, Pedro De los Santos Juárez, Lorena Guadalupe Pantaleón Vázquez. El retorn d’un emigrat al seu poble mexicà fa evident l’esquinçament que, en les famílies, provoca el fet d’emigrar, i la gent es deleix per travessar la frontera. Opera prima del madrileny, format als EUA, Antonio Méndez Esparza. Durada: 1h50.

***

FOTO ©The Weinstein Company Killing Them Softly, d’Andrew Dominik

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!