Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 de maig de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Un Certain Regard: “Laurence anyways”, de Xavier Dolan

Laurence Anyways (Laurence Anyways)

Xavier Dolan, l’ “enfant terrible” del Quebec, revelació el 2009 amb He mort la mare (crònica de l’adolescència d’un noi que odia la mare, experimenta descobertes artístiques, viu experiències il·lícites i combina explosivament l’obertura a l’amistat, el desenvolupament de la seva orientació sexual i l’ostracisme); immediatament després de la qual realitzà Els amors imaginaris (el joc carregat de desig i tensió eròtica, entre un noi homosexual i la seva amiga íntima, respecte un adonis que tenen per amic). Aquest 2012, Dolan torna amb Laurence anyways, una peculiar història d’amor, ambientada als anys noranta: la d’un home que malda per salvar la relació amb la seva xicota des que li ha fet saber que ell es vol canviar de sexe. I, per cert, aquest cineasta tan jove com hiperactiu ja ha aunciat que el seu quart llargmetratge serà Tom a la granja, basat en la peça teatral homònima de Michel Marc Bouchard (sobre un noi homosexual que, a la mort de la seva parella, intenta relacionar-se amb normalitat amb la família del difunt).

Laurence Anyways (Laurence Anyways)

Director: Xavier Dolan. Guió: Xavier Dolan. Producció: Lyla Films (Québec), MK2 (França). Durada: 2h45.

Repartiment: Melvil Poupaud (Laurence Alia), Suzanne Clément (Fred Bellair), Monia Chokri (Stéfanie Bellair), Nathalie Baye (Julienne Alia), Sophie Faucher (Andrée Bellair), Adele Jacques (Michel Lafortune).

Sinopsi: Als anys noranta, en Laurence, professor francès, a punt de debutar com a autor literari, que acaba de fer els trenta anys i està molt enamorat de la seva xicota, amb qui manté intenses relacions, fa saber a aquesta noia que ell vol canviar de sexe i li demana suport. Tot i les diferències entre ells, encaren els prejudicis dels amics, menystenen els consells de les respectives famílies i desafien les fòbies de la societat que se sent ofesa per ells. Durant tota una dècada, a cavall d’aquesta transformació, malden per viure i fan un viatge èpic que, sense que ho sàpiguen, els pot costar l’amor, a Fred i Laurence.

***

Vídeos: Tràiler VO | Tràiler VO – Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Laurenceanyways [f] (fr).

AP: x. Vendes internacionals: MK2. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: MK2*.

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Un Certain Regard: Laurence anyways (fr / ang /esp).

Premis a Canes 2012: 1 premi oficial (Actriu -Suzanne Clément, exaequo-), 1 premi col·lateral (Queer Palm)


Apunts en aquest blog: Altres mirades de Canes 2012.

Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dv 18 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: Un Certain Regard | Canes 2012 · Un Certain Regard: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: Comentari..


Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO Melvil Poupaud, a Laurence Anyways, de Xavier Dolan

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!