Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

21 de maig de 2011
0 comentaris

Canes 2011: sorpresa gran als premis Un Certain Regard

El Jurat dels premis Un Certain Regard, format pel director serbi Emir Kusturica, l’actriu francesa Elodie Bouchez, el crític del diari anglès The Guardian Peter Bradshaw, el director artístic de la nord-americana Tribeca Entreprises Geoffrey Gilmore i la directora del festival mexicà de Morelia Daniela Michel, acaben de protagionitzar la primera gran sorpresa de canes 2011 (per no dir-ne escàndol), en guardonar la patològica Arirang, de Kim Ki-duk (no s’ha de descartar que hagi estat una decisió de solidaritat “humanitària” amb un cineasta que passa un malíssim moment personal i professional).

Cal remarcar també que el premi del Millor Director d’Un Certain Regard hagi estat pel repressaliat i censurat cineasta iranià Mohammad Rasoulof.

Canes 2011: Premis Un Certain Regard.

Premi Un Certain regard, ex-aequo

Halt Auf Freier Strecke (Halt auf freier strecke | Stopped on track), d’Andreas Dresen. A un home de quaranta anys se li diagnostica càncer terminal i ell i la seva família miren de tirar endavant la vida quotidiana i d’acceptar allò inevitable. Dirigeix l’alemany Andreas Dresen, el d’ Al setè cel (Wolke 9) —l’enamorament entre una dona casa de 60 anys i un avi de 76, premiada a Un Certain Regard—. Durada: 1h35.

Arirang (Arirang), de Kim Ki-duk. “Arirang” fa referència a un pas de muntanya (Amb Arirang enfilo un turó en aquesta vida, ha escrit Kim Ki-duk) que, en l’imaginari, és un punt de trobada d’amants a la terra dels somnis. Durada: 1h40.

Premi Especial del Jurat.

Elena (Elena), d’ Andrei Zvyagintsev. Un pare que refà el vincle amb la filla distant, la hi deixa l’herència i, de retruc, provoca el neguit en la seva dona, que veu perillar el futur econòmic del seu propi fill i els néts. De l’autor d’ El retorn (2003) i El desterrament (2007), el rus Zvyagintsev. Durada: 1h49.

Premi al Millor Director.

A reveure (Bé Omid é Didar | Au revoir), de Mohammad Rasoulof. Ficció sobre una jove advocada de Teheran que vol marxar del país i malda per aconseguir el visat. Rodada semiclandestinament aquest hivern, en què la tirania islamista l’ha condemnat a presó i vint anys de prohibició de fer cinema, està interpretada per Leyla Zareh, Fereshteh Sadreorafai, Shahab Hoseini i Roya Teymorian. Durada: 1h40.

FOTO Halt auf freier strecke, d’Andreas Dresen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!