Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de maig de 2010
0 comentaris

Canes 2010: al voltant de la selecció oficial (La lliçó de cinema, Cinema a la platja…)

Amb el concepte “Al voltant de la Selecció Oficial“, el Festival de Canes congria el conjunt d’activitats paral·leles que ells mateixos organitzen i que, fa uns anys, havien previst que fossin moltes i, de mica en mica, s’estan reduint a “La lliçó de cinema”, al “Cinema a la platja” i alguna coseta més. Tanmateix, és en aquest apartat on hi hauria d’haver les exposicions i homenatges, així com qualsevol altre esdeveniment que no es generi des de la Selecció Oficial estrictament parlant.

Esclar, els ha passat que, també passet a passet, han anat engreixant tant la Selecció Oficial, que a penes els queden només aquelles dues activitats “al voltant de…”. Recordem que, enguany, la Selecció Oficial ja abasta la Competició, el Fora de Competició i Sessions Especials (que inclou les de mitjanit), Un Certain Regard, Cannes Courts (que ja engloba la competició de curtmetratges i l’anomenat “Short Film Corner”), la selecció de la Cinéfondation i Cannes Classics (que reuneix els programes de “Còpies restaurades”, “Documentals de patrimoni cinematogràfic” i “Wold Cinema Fondation”). I, si dins de qualsevol d’aquests apartats escau un homenatge, l’hi fan…

De manera que “Al voltant de la Selecció” d’enguany, a Canes 2010, hi trobem anunciat ara per ara (no descartem que, als propers dies hi afegeixin alguna altra cosa):

La llíçó de cinema, a càrrec de Marco Bellocchio.

Cinema a la Platja. Cada dia a dos quarts de deu del vespre, durant la celebració del certamen, a la platja Macé (una de les platges que voreja la Croisette -a poca distància del Palau dels Festivals-) hi ha una sesió de cinema a la fresca. Gratuïta, ha combinat normalment l’interès cinèfil amb una certa vocació popular. Aquest any, l’organització l’hi ha volgut donat un nou caire i per això hi ha programat també diverses pel·lícules inèdites que s’estrenaran mundialment precisament en aquestes sessions a la platja, i així queda l’oferta.

D’aquí a l’eternitat
(From here to eternity), de Fred Zinneman -1953-. En còpia restaurada digital.

Els dos Escobar (The Two Escobars), de Jeff Zimbalist i Michael Zimbalist -2010, USA, 90’). Estrena mundial.

La Nit de Varennes (La Nuit de Varennes), d’Ettore Scola -1982-. Estrena mundial de la còpia restaurada digitalment.

Hollywood don’t surf, de Greg MacGillivray i Sam George -2010-. Estrena mundial

La meute, de Franck Richard -2010-. Estrena mundial.

Una pel·lícula pendent d’anunciar.

Women are Heroes, de JR -2010-. En col·laboració amb la Setmana de la Crítica.

The Girl Hunters, de Roy Rowland -1963-. Còpia nova que es presenta mundialment.

Rock’n Roll… of Corse!, de Lionel Guedj i Stéphane Bébert -2010-.  Sessió precedida per un concert i amb presència de Henry Padovani.

El món del silenci (Le monde du silence / The Silent World), de  Jacques-Yves Cousteau i Louis Malle -1956-. Còpia restaurada digital.

El que no sé és si el temporal de mar d’aquesta setmana, que ha devastat el front marítim de Canes, haurà malmès les instal·lacions del CInema a la Platja i, per tant si finalment es podrà fer. De moment, les autoritats locals i el delegat general del Festival han manifestat que confien que el dia 12 de maig tot estigui refet.

FOTO © Wild Bunch Andrés Escobar, ídol esportiu dels colombians, és un dels The Two Escobars, documental de Jeff i Michael Zimbalist que té en Pablo Escobar, el narcotraficant, l’altre personatge de referència, tot investigant els vincles entre droga i esport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!